Παράδοση και κληρονομικότητα, φίλοι και πολιτικοί!

Γράφει ο Blood

Οι απόψεις που διατυπώνονται εδώ σήμερα, δεν είναι για πονηρά μυαλά και ανθρώπους που κάνουν συνειρμούς για τα πάντα… Είναι κάποιες απλές και “αθώες” σκέψεις που μπορεί άνετα να κάνει ο οποιοσδήποτε.

Όταν λέμε ”παράδοση’‘ εννοούμε τις πληροφορίες που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά και ειδικότερα μέσα από τις οικογένειες.

Είναι ό,τι αναπτύσσεται ιστορικά και μεταδίδεται(σε οικογένεια, ομάδα,κοινωνία κλπ) από γενιά σε γενιά, σε συμπεριφορές, αντιλήψεις, ιδέες.

Επίσης, παράδοση είναι ακόμη και ό,τι έχει επαναληφθεί πολλές φορές, από γενιά σε γενιά, και έχει πλέον παγιωθεί.

Στη γενετική, η κληρονομικότητα είναι η μεταβίβαση ορισμένων χαρακτηριστικών από τους γονείς στους απογόνους.  Σε μοριακό επίπεδο, αφορά τη μετάδοση της κωδικοποιημένης στο DNA γενετικής πληροφορίας.

Η κληρονομικότητα είναι θεμελιώδης μηχανισμός της βιολογικής εξέλιξης, καθώς χάρη σε αυτή τα χαρακτηριστικά των ειδών μεταδίδονται στους απογόνους τους σε βάθος χρόνου.

Όλα αυτά τα “επιστημονικά”, ο λαός τα εκφράζει με παροιμίες.“Μη μου πολυψηλώνεσαι γιατί ψηλός δεν είσαι, και το χωριό σου είναι κοντά, και ξέρω τίνος είσαι” ή “Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει”

Είναι και το άλλα που λέει ο λαός… “Όλα τα πήρε αυτό το παιδί από την οικογένεια του” ή ακόμα “απατεώνας” και αυτός όπως ο πατέρας του”

Άλλη παροιμία..“Η αλεπού και το παιδί της, ένα τομάρι έχουνε” και άλλες πολλές. Άντε και μια τελευταία Από κει που πήδησε η κατσίκα θα περάσει και το κατσικάκι”

Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις φιλίες μας, στις συνεργασίες μας, ακόμα περισσότερο στο ποιους …ψηφίζουμε. Διότι εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν  Η παράδοση, το DNA και η όλη πορεία μια οικογένειας,  ειναι ο… “χάρτης” που θα πρέπει να μας καθοδηγεί.

Όλα αυτά μου περάσαν από το μυαλό εντελώς τυχαία, μάλλον, ένα απόγευμα εκεί που καθόμουν.

Γιατί; Δεν ξέρω. Λογικά θα υπήρχε κάποιο ερέθισμα ή μαζεμένα ερεθίσματα, που προφανώς μου ενεργοποίησαν…άμυνες.

Γι’ αυτό πονηρά μου μυαλά, μην αρχίσετε συνειρμούς και άλλα τέτοια, διότι θα είσαστε λάθος…! Οποιαδήποτε ομοιότητα, φιλική ή πολιτική, δεν αφορούν τις σκέψεις μου (…μάλλον).

Βέβαια ελεύθεροι άνθρωποι είστε και έχετε όλο το δικαίωμα να κάνετε ότι παιχνίδια θέλετε με το μυαλό σας. Δικό σας ειναι άλλωστε. Εμένα ο χρόνος θα με δικαιώσει ή όχι. Θα δείξει. Μέχρι τότε…καλές σκέψεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.