Οι 300+ του Μπακογιάννη

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης
Είναι αλήθεια ότι ξαφνιάστηκα. Έχει μια εμμονή όπως και ο θειός του σε κάτι αμερικανιές, δήθεν συμβολικές κινήσεις.

351 θα είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στη παράταξή του, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τουλάχιστον ένας, από κάθε γειτονιά λέει. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον, αλλά γιατί τόσοι πολλοί;

Ψηφίζουμε για δήμαρχο ή για γειτονάρχη; Η κάθε γειτονιά θα έχει την άκρη της… στο δημοτικό συμβούλιο, έτσι θα νομίζει βέβαια.

Ελπίζω οι άνθρωποι, καλών προθέσεων, κατά βάσιν, να μην εμπλακούν σε ανταγωνισμό συμφερόντων και να μην αποτελέσουν «χρήσιμους ηλίθιους», για την ικανοποίηση μωροφιλοδοξιών άλλων.

Τυχαίο ή όχι , λίγες μέρες μετά, δήλωσε ο δήμαρχος ότι ξεκίνησε η τοποθέτηση 350 βυθιζόμενων κάδων. Λυπάμαι αλλά συνειρμικά μου ήρθε η αντιστοιχία : «ένας κουβάς σκουπιδιών για κάθε υποψήφιο». Θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί, ώστε να αποφύγει την άδικη σύγκριση.

Τον άκουσα σε συνέντευξή του, να λέει ότι έχει κλείσει όλες τις μαύρες τρύπες, που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Κασσιδιάρης. Καλή η αυτοπεποίθηση, όταν στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου και σε πραγματικό έργο. Ήδη όμως έχει, κατηγορηθεί για διασπάθιση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, με τα μνημειώδη και ηλιθιώδη έργα στην Αθήνα.

Δε μιλάω για την αδικαιολόγητη συνεχιζόμενη συγκέντρωση μεταναστών σε διάφορα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Ίσως μεταξύ άλλων επιδιώκει την περαιτέρω απομείωση της αξίας του αθηναϊκού κέντρου, ώστε ευκολότερα και με λιγότερο κόστος να εξαγοραστεί από ξένους που ήδη αγοράζουν μανιωδώς…

Όσον αφορά στο προαναφερθέντα αντίπαλο του, διατηρώ πολύ μικρό καλάθι, σαν και αυτά του Άδωνι, για την πιθανότητα τελικής επικράτησης του Μπακογιάννη. Διαισθητικά, μου βγάζει ένα «δήθεν» και μια αλαζονία. Έχει μια αρνητική αύρα η οποία μπορεί να τον πάρει και να τον εξανεμίσει.

Όσον αφορά στο περίφημο «περίπατο», καλό θα ήταν να τον συντηρήσει για να παρελάσουν οι επτά διμοιρίες των υποψηφίων του.

Το Υπουργείο εσωτερικών έχει ήδη προβληματιστεί καθώς το ψηφοδέλτιο σε εκτύπωση φθάνει το 1,15 μέτρο και μάλλον θα είναι δύσχρηστο. Ίσως επιδίωξή του είναι να αναμετρηθεί σε μέγεθος… ψηφοδελτίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.