Όχι στην κατάργηση των Κοινωνικών Επιστημών

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος

Ο Αρβανιτόπουλος ως υπουργός Παιδείας έφερε τις κοινωνικές επιστήμες στα σχολεία, ένας μορφωμένος και σπουδαίος επιστήμονας! Ποιος να περίμενε ότι η η κόρη ενός μεγάλου καθηγητή της Νομικής Σχολής η κ.α Κεραμέως θα τις καταργούσε. Μέσα στο ίδιο κόμμα οι δύο όψεις ενός νομίσματος τόσο διαφορετικού για τις δύο πλευρές.

Γιατί κ.α Κεραμέως καταργείτε αυτό που με τόσο κόπο επέτυχε ο προκάτοχός σας υπουργός Παιδείας προερχόμενος μάλιστα από τον ίδιο χώρο; Τι συμφέροντα αλλότρια και προφανώς “ιδιοτελή” εξυπηρετεί η κίνηση σας αυτή; Γιατί θέλετε τους μαθητές που τελειώνουν το σχολείο να μην έχουν ούτε καν γνώση των στοιχειωδών εννοιών όπως συνταγματικού Δικαίου, στοιχεία θεωρίας δικαίου στα οποία στηρίζεται η λειτουργία μιας δημοκρατικά οργανωμένης πολιτείας; Μήπως θέλετε παθητικούς και αδρανείς πολίτες;

Ευχής έργο, όπως ανακαλέσετε την απόφαση σας αυτή και επαναφέρετε τις κοινωνικές επιστήμες στα σχολεία. Που γεννήθηκαν μέσα από μακρόχρονες κοινωνικές επαναστάσεις για πίστη του ανθρώπου σε μια καλύτερη ζωή! Ευχής έργο όπως δώστε εντολή το συντομότερο δυνατό ώστε να εκττπωθούν καινούργια βιβλία των κοινωνικών Επιστημών. Γιατί οι κοινωνικές επιστήμες βοηθούν τον άνθρωπο να σκέφτεται και να κρίνει. Συμβάλουν σε αυτό που ο Δημόκριτος εύστοχα είχε προβλέψει: ” Δει κρίνειν τα του και ημέραν βίου συμβόλαια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.