Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει μία συγνώμη στους μικροπαραγωγούς για την ονομασία της τσικουδιάς

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει μία συγνώμη στους μικροπαραγωγούς για την ονομασία της τσικουδιάς».
«Απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας Φιλ Χόγκαν από το 2016»
 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα της τσικουδιάς:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του αντί να απολογούνται στους μικρούς αποσταγματοποιούς, συνεχίζουν να παραπλανούν του παραγωγούς με τις δηλώσεις τους.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας :

Η αυθαίρετη απαγόρευση των ονομασιών «τσίπουρο» και «τσικουδιά» από τους μικρούς αποσταγματοποιούς έγινε επί των ημερών της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Η απάντηση του τότε Επιτρόπου Γεωργίας Φιλ Χόγκαν σε κατεπείγουσα σχετική ερώτησή μου στο Ε.Κ για το συγκεκριμένο θέμα είναι αποκαλυπτική για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο επίτροπος αναφέρει: «Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν τις υπηρεσίες ότι το προϊόν το οποίο παράγεται στο πλαίσιο του καθεστώτος για τους μικρούς αποσταγματοποιούς δεν πληροί τις προϋποθέσεις του τεχνικού φακέλου των εν λόγω Γεωγραφικών Ενδείξεων (τσίπουρο,τσικουδιά) και ως εκ τούτου πρέπει να φέρει αποκλειστικά και μόνο την επωνυμία πώλησης «προιόν απόσταξης μικρών (διήμερων) αποσταγματοποιών» βάσει της ισχύουσας εθνικής νομοθεσίας».

Ολόκληρη η απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας Φιλ Χόγκαν:

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/P-8-2019-001434-ASW_EL.html

 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, αντί να προκαλούν θα πρέπει να απαντήσουν :

Γιατί ο τεχνικός φάκελος των αποσταγμάτων με Γεωγραφική Ένδειξη (ΓΕ) («τσίπουρο, τσικουδιά) που καταρτίστηκε το 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε -και ασφαλώς δεσμεύει τη χώρα μας- ότι οι συγκεκριμένες γεωγραφικές ενδείξεις μπορούν να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στα εμφιαλωμένα προϊόντα αποκλείοντας το χύμα τσίπουρο/τσικουδιά των μικρών αμβυκούχων και αμπελουργών.

Αναμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση. Και οι μικροί παραγωγοί μία ειλικρινή συγνώμη…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.