Ο Πρωθυπουργός χωροφύλακας

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η επιλογή των λέξεων του Πρωθυπουργού σίγουρα δεν είναι στρατηγική, αλλά είναι ενδεικτική. Όταν ο γνωστός οινοποιός Γεροβασιλείου του έδειξε υλικό που αποδεικνύει ποια χρήση κάνουν τα Σκόπια του ονόματός τους, είπε ότι “ δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα”.

Με άλλα λόγια θεωρεί ότι πρόκειται για μια παράβαση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, το οποίο όμως δεν έχει ολοκληρωθεί αφού δεν έχει τελειώσει η ψηφοφορία των 29 κρατών μελών του ΝΑΤΟ για το Πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνταγματικές τροπολογίες, με την έννοια ότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα.

Έτσι θα ήταν καλό για τον πρωθυπουργό χωροφύλακα να αποφασίσει να ενημερωθεί για τα διαδικαστικά, αλλιώς θα πρέπει να κρύψει με καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι δεν έχει τελειώσει την όλη διαδικασία, για να μην έχει τριβές με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων ο οποίος έχει αποφασίσει να είναι Πρωθυπουργός διαφημιστής για τη χώρα του.

Και πάλι βλέπουμε ότι δεν υπάρχει συντονισμός κι ότι η παραπληροφόρηση συνεχίζεται γιατί πρέπει να φανεί ότι μιλούμε για ένα τελικό αποτέλεσμα, το οποίο όμως δεν υπάρχει.

http://lygeros.org/articles.php?n=42762&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.