Ο Καρανίκας έχει δίκιο. Να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Δικαίως έχει ξεσπάσει διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για τα εγκώμια του Τσίπρα προς την Παναγία.

Ένας άνθρωπος που έχει ομολογήσει ότι δεν πιστεύει, δεν μπορεί να κοροϊδεύει τον κόσμο. Αυτοί που διαφωνούν ,δικαίως διαφωνούν και καλό είναι να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ απ αυτό. Υποτιμά τους υλιστές.

Αν ήξεραν ότι είχαν ψηφίσει έναν άθεο, δεν μπορεί να προκύψει ένας προσκυνητής που διαβάζει εγκώμια που του γράφουν για την Παναγία μας.

Προδίδει την κοσμοθεωρία τους. Αυτή του υλισμού και στο ότι πιστεύουμε ό,τι πιάνουμε και ό,τι φαίνεται.

Αν πάλι έγινε ένθεος ο Τσίπρας από την παρέα που έκανε με τον Ιερώνυμο η από τις πολλές αναγνώσεις απ αυτά που του γράφουν, τότε να βγει να πει δημόσια.

“Εγώ τώρα πιστεύω, γιατί είδα όραμα η γιατί πείστηκα για την Παναγία, δεν το κάνω για τις ψήφους, όμως από εδώ και στο εξής, θα συνάδουν οι πράξεις μου με τα πιστεύω μου.

Δεν θα κοροϊδεύω τον κόσμο, γιατί πιστεύω στην Παναγία και τον Χριστό και ξέρω ότι θα γυρίσουν επάνω μου όλα αυτά, ξέρω ότι δεν επιτρέπεται να υποτιμώ τους ανθρώπους, για τα συμφέροντά μου, δεν πρέπει να τους υποβιβάζω για τον ναρκισσισμό μου, για την εξουσία, τη λεηλασία το προσωπικό μου συμφέρον. Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη του πλησίον μας ως εαυτόν. Ζητώ ειλικρινή συγγνώμη που σας εκμεταλλεύομαι ηθικά, οικονομικά, αξιακα, πολιτισμικά, γιατί κάνω τ αντίθετα από τη Χριστιανική Διδασκαλία που ανεβάζει το Πνεύμα και εγώ σας το ρίχνω συνεχώς με συκοφαντίες, μηχανορραφίες, προδοσίες.”

Αν τα πει αυτά που σημαίνει ότι πίστεψε και χάνει τους ψήφους των άθεων, πάλι πρέπει να διασπαστεί, γιατί είχε πείσει άτομα άθεα να τον ψηφίσουν.

Είναι άλλο το σέβομαι τη θρησκεία του άλλου, είμαι πολιτισμένος και ευγενικός και βλέπω πολλά καλά και στις άλλες θρησκείες και άλλο λέω εγκώμια ως χρησιμοθήρας για να βγάλω ψήφους γιατί μ έχουν ζώσει τα φίδια και ρίχνω δίκτυα παντού.

Φανταστείτε, εμείς που έχουμε μαθητές κινέζους βουδιστές και σεβόμαστε τον βουδισμό τους, που συζητάμε για τις συνήθειές τους, βλέπουμε τα καλά τους και βλέπουν τα καλά μας, κατά τους διχασμένους ιδιοτελείς συριζαιους, να γράφαμε εγκώμια υπέρ του Βούδα για το συμφέρον μας.

Μια και δυο και τρεις διασπάσεις είναι πολύ καλύτερες από τη δυσαρμονία που σπείρουν στη χώρα, τη ψυχασθένεια και τον εμπαιγμό των ψυχών, χωρίς να πιστεύουν τίποτα άλλο, εκτός από την εξουσία τους ,το εγώ τους, το ψέμα , τη διαστροφή, την αντιστροφή της πραγματικότητας και να υποτιμούν τους ανθρώπους.

Καλή διάσπαση. Αν θέλετε βοήθεια να σας τη δώσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.