Ο Ιερώνυμος και η γιόγκα

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Τον σεβασμιότατο κ Ιερώνυμο, που δεν φορά Σταυρό και υποστηρίζει τους Μουσουλμάνους, τον πείραξε η γιόγκα; Αυτή είναι η προτεραιότητα του; Για τους πυρόπληκτους άστεγους από το Μάτι τι ακριβώς έκανε η εκκλησία; Όμως για τους λαθρομετανάστες δίνει ακίνητα και κάθε είδους βοήθεια. Ο Ιερώνυμος, θυμόμαστε καλά, ότι είχε γίνει επιστήθιος με τον Τσίπρα ο οποίος έλεγε ότι ήταν άθεος και συνεχίζει και είναι.

Η εκκλησία έχει μεγάλες περιουσίες, κυρίως από δωρεές, Από τα αποκτήματα που έχει συλλέξει με διαφόρους τρόπους έδινε πάντα μερικά ψίχουλα για να δικαιολογεί την παρουσία της και το φιλανθρωπικό της έργο. Τώρα τα δίνει εύκολα σε μη Έλληνες.

Όταν όλοι οι Χριστιανοί ζητούσαμε υποστήριξη από την εκκλησία μάς αγνοούσε.

Όταν όλοι οι Χριστιανοί ζητούσαμε να πάρει θέση σε καίρια θέματα έκανε ότι δεν υπήρχε.

Τώρα μετά την καραντίνα επειδή, λόγω μη Εξομολόγησης και Λειτουργιών, χάθηκε η καθημερινή επαφή με το πόιμνιο, είπε ότι η γιόγκα είναι Ινδουιστική. Ξέχασε να πει ότι είναι και Βουδιστική.

Αν πάει κάποιος και τους πει σας δίνω κάποιο ακίνητο, αλλά πάω να κάνω γιόγκα, θα του πουν όχι τέκνο μας ο Χριστός δεν είπε να μη σκέπτεσαι σε όποια στάση θέλεις;

Βέβαια πάντα υπάρχουν οι αφελείς και ανασφαλείς που πείθονται, πάντα υπάρχουν οι απέναντι αιρέσεις και οι άθεοι που θέλουν να προβάλλουν τα δικά συμφέροντά, πάντα υπάρχουν οι θρησκόληπτοι και πάντα οι ευσεβείς με ενσυναίσθηση και συμπόνια προς τους συνανθρώπους που δεν περιμένουν την εκκλησία τι θα τους πει, γιατί έχουν μέσα τους τη Χριστιανική Διδασκαλία.

Η εκκλησία, κάποιες φορές, επικαλείται τον Χριστό και μετά κάνει τα αντίθετα. Μαζεύει ύλη αντίθετα από τη Χριστιανική Διδασκαλία, φέρεται ύπουλα, δεν μας ενημερώνει για άλλες θρησκείες αλλά μοιάζει να θέλει να τις μισούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.