O αρχηγός αγόρασε μποστάνι…

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Εδώ και μέρες με απασχολεί το ερώτημα που το θέτω και στη δική σας κρίση, γιατί άνθρωποι είμαστε, μπορεί να κάνω και λάθος: Οταν εσείς δανείζεστε χρήματα για να καλύψετε μία ανάγκη σας, είτε από φίλο είτε και από τράπεζα, βγάζετε… παράρτημα; Δηλαδή, όποιον συγγενή δείτε, όποιον γνωστό βρείτε στο δρόμο, όποιον στο καφενείο ή ακόμη και στη δουλειά σας, τον ενημερώνετε ότι είχατε δυσκολία να εξυπηρετήσετε τις υποχρεώσεις σας και αναγκαστήκατε να δανειστείτε;

Τόσο πολύ έχει αλλάξει ο κόσμος μας; Γιατί νομίζω ότι το να δανειστείς επειδή βρίσκεσαι σε μεγάλη ανάγκη δεν είναι από εκείνα τα θέματα που μας ενθουσιάζουν και οπωσδήποτε δεν είναι από εκείνα που σπεύδουμε να μοιραστούμε με άλλους.

Τώρα γιατί γράφω τα προηγούμενα; Γιατί σκέφτομαι πόσο επικίνδυνα επιπόλαιοι είναι οι σύμβουλοι του Κασσελάκη, ώστε από τη μεγάλη επιθυμία τους να τον καθιερώσουν αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν βούκινο ότι δάνεισε 250.000 -άλλοι λένε λιγότερα-το κόμμα για να καλύψει τις υποχρεώσεις του στους υπαλλήλους που είναι και αυξημένες, λόγω τέλους έτους.

Πάμε από την αρχή: 250.000 ευρώ δεν τα λες και… φιστίκια. Είναι ένα μεγάλο ποσό που δεν φυλάς στο στρώμα σου, για πρώτη ζήτηση, και οπωσδήποτε δεν το διαφημίζεις. Πώς βρίσκεται ένα σεβαστό ποσοστό σπίτι σου; Ποιος σου το έδωσε ή πού το βρήκες; Ολα τα ερωτήματα εύλογα και χρήζουν απάντησης. Να τα φύλαγε κάτω από το στρώμα του ο Κασσελάκης το αποκλείω. Λογαριασμό τραπεζικό στην Ελλάδα δεν έχει. Ηρθαν απέξω με διαδικασίες; Δόθηκαν δανεικά από τον Κασσελάκη στο κόμμα που είναι αρχηγός… ο Κασσελάκης; Δηλαδή, Στέφανος κερνάει και Στέφανος πίνει; Τούτο εδώ είναι πρωτόγνωρο.

Ελάχιστοι συνάδελφοι ξέρουν ότι όταν ανέλαβε ο ευπατρίδης Ευάγγελος Αβέρωφ αρχηγός στη Ν.Δ. το πρώτο που έκανε ήταν να εξοφλήσει τα χρέη που είχε αφήσει ο προεκλογικός αγώνας-1981 του προκατόχου του, π.χ. στην Ολυμπιακή. Πούλησε, λοιπόν, ένα κτήμα που είχε κληρονομήσει με τα δύο ακόμη αδέλφια του στον κάμπο της Λαρίσης και απάλλαξε τη Ν.Δ. από το χρέος. Καθαρή η προέλευση του χρήματος και δημόσια η συναλλαγή. Και το κυριότερο: Ο Αβέρωφ και οι περί αυτόν δεν έβγαλαν ντουντούκα στις ρούγες για να διαφημίσουν τον γαλαντόμο αρχηγό. Αλλο δανείζω το κόμμα και άλλο εξοφλώ χρέη του κόμματος που ανέλαβα και δεν μου οφείλει τίποτε το κόμμα.

Στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ αν πέσει ποντικός σπάει τη μύτη του; Τόση δυσπραγία πια… Ο Τσίπρας που παινευόταν για τη χρηστή διαχείρισή του θα παραμείνει σιωπηλός; Η τρύπα στο ταμείο δεν έγινε τις τελευταίες μέρες, επί Κασσελάκη. Είναι διαχείριση Τσίπρα.

Τι μας είπαν δηλαδή οι σύμβουλοι του που έδωσαν υπερήφανοι την «είδηση» του δανεισμού του Κασσελάκη στον… Κασσελάκη; Οτι ο αρχηγός αγόρασε τον ΣΥΡΙΖΑ όπως το… μποστάνι; Αντε βρε, και καλή σοδειά: ντομάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες…

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.