Μόρια: Τα “τζιτζίκια” της υπονόμευσης χτυπούν

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, Οικονομολόγος – Ψυχολόγος, Συγγραφέας

Απέφυγα να γράψω οτιδήποτε για τα νέα έκτροπα στη Μόρια, από την πρώτη στιγμή. Όχι επειδή δεν ήταν προφανές τι είχε συμβεί αλλά για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλο συκής δήθεν ευαισθησίας, με τη σύλληψη των υπευθύνων για τον εμπρησμό του καταυλισμού και το ξεδίπλωμα των πολιτικών αντιδράσεων γύρω από το ζήτημα.

Και όντως όσα ανέφερα στην αρχή της χρονιάς στο άρθρο Οι ΜΚΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι “τυχαίες” εξεγέρσεις, με αφορμή τις τότε εξεγέρσεις φιλοξενούντων στη μονάδα της Μόριας, επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Τόσο όσον αφορά τον ρόλο των ΜΚΟ και τους στόχους των υποκινούμενων αντιδράσεων, όσο και την πολιτική κάλυψη από τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση που αγγίζει τα όρια της προτροπής σε καταστροφές. Ας δούμε λοιπόν όσα επιβεβαίωσαν τα πρόσφατα γεγονότα.

Επιβεβαίωσαν, ότι ένα σημαντικό μέρος όσων φιλοξενούνται στη μονάδα, εργαλειοποιούνται, είτε από εγχώρια κέντρα που τους χρησιμοποιούν για πολιτικούς σκοπούς, είτε από ξένα που προσβλέπουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στα ακριτικά ελληνικά νησιά.

Τα μεν,  με την συνδρομή ΜΚΟ που ανήκουν σε παροικούντες την… Αριστερά Ιερουσαλήμ, πιστεύουν ότι δημιουργώντας αναταραχή στην περιοχή φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση η οποία θα αναγκαστεί να επιταχύνει τις διαδικασίες παροχής ασύλου ακόμη και σε άτομα που δεν το δικαιούνται. Τα δε, προσδοκούν τα διαλυτικά φαινόμενα, όπως το πρόσφατο, να δείξουν στην Ελλάδα και την Ε.Ε. ότι πρέπει να είναι πιο διαλακτικοί με την Τουρκία γιατί χρειάζονται τη συνεργασία της, αλλιώς οι ροές, άρα και οι κοινωνικές πιέσεις, θα πολλαπλασιαστούν.

Επιβεβαίωσαν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει. Οι εξοργιστικές δηλώσεις του Λιάκου δεν είναι μοναδικό περιστατικό. Αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην… ακτιβιστική αντίληψη που συμπλέει με κάθε κατάληψη ή και καταστροφή δημόσια περιουσίας όταν θεωρούν ότι εξυπηρετεί έναν “ανώτερο” σκοπό! Από τη δράση του Ρουβίκωνα, μέχρι το… πολιτικό υπόβαθρο της τρομοκρατίας, οι “τυχαίες”, μεμονωμένες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν τέλος,

Επιβεβαίωσαν, ότι το μεταναστευτικό δεν είναι ένα εύκολο πρόβλημα αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται και με διαρκή υποχωρητικότητα. Όσοι διαπράττουν εγκλήματα να απελαύνονται δίχως δικαιολογίες, περί υποτιθέμενων ανηλίκων με πλαστά έγγραφα. Όσοι αντιστέκονται στη δόγμα κλειστά σύνορα – κλειστά κέντρα φιλοξενίας, να διδαχθούν από την αποτελεσματικότητα του επί Σαμαρά.

Είναι προφανές ότι οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να κατανοήσουν ότι το ζητούμενο δεν είναι ο διαμοιρασμός μεταναστών εντός της χώρας, “πετυχαίνοντας” τη μονιμοποίηση τους στην Ελλάδα, αλλά ο διαμοιρασμός των λιγοστών πραγματικών προσφύγων, στην Ε.Ε. και η επανοπροώθηση των υπολοίπων στις χώρες προέλευσης τους.

One thought on “Μόρια: Τα “τζιτζίκια” της υπονόμευσης χτυπούν

  • 22/09/2020, 01:42
    Permalink

    Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η ΑΝΑΛΥΣΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.!!!!!!!!!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.