Μια φορά και έναν καιρό υπήρχαν οι Θεσμοί στην Ελλάδα

Γράφει η ΜΠΙΑΝΚΑ

Λίγο πολύ κάθε απλός πολίτης, άλλος πολύ άλλος λίγο, τους εμπιστευόταν.

Όταν ο φτωχός ένιωθε ότι τον αδίκησαν, πήγαινε στην δικαιοσύνη, να βρει το δίκιο του αδερφέ. Και ξαφνικά βλέπει την “πρώτη” της δικαιοσύνης, τη μία φορά να στέλνει επιστολές ωσάν να είναι πολιτικό πρόσωπο, την άλλη να ζητά να συνταξιοδοτείται ο δικαστής αργότερα, την τρίτη να δίνει οικονομικές απολαβές στον εαυτό της και άλλους δικαστές και να της κατοχυρώνει νομικά, την ώρα που μέσος όρος αμοιβών γιατρού με 15 χρόνια σπουδές (ως επιμελητή Β) να είναι 1.200 ευρά…

Αφού της “πρώτης” της δικαιοσύνης δεν της “βγήκε” να παραμείνει εσαεί “πρώτη”, βγήκε στην παχυλή σύνταξη και πήγε “αμισθί” σύμβουλος στον Πρωθυπουργό. Θέλει λέει τον καλύτερο ο Πρωθυπουργός. Καμία αντίρρηση.

Αλλά το γεγονός ότι ο 18ος στην επετηρίδα, “τοποθετήθηκε πρώτος”  από μόνο του αποδεικνύει ότι δεν ήθελε τον καλύτερο, ήθελε απλά την “δική του πρώτη”. Και το κερασάκι, “θα της πληρώνουμε τις μετακινήσεις” … προφανώς είναι πολλά μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών και πρέπει να της την κάνουν δώρο…αλλά τι λέω, σιγά μην μπει στο μετρό ή στο λεωφορείο. Οι “πρώτοι” δεν κυκλοφορούν με τους κοινούς θνητούς.

Να δω να ανακοινώνει στο υπουργείο εργασίας το ωράριο απασχόλησης της, όπως κάνει κάθε εργοδότης στον υπάλληλό του και αν μη τι άλλο.

Μετά είναι ο θεσμός του Πρωθυπουργού.Λίγο πολύ τον χώνευες δεν τον χώνευες τον εκάστοτε, σεβόσουν.

Έρχεται ο τωρινός και τι σου λέει? “διορίζω την γυναίκα μου από καθηγήτρια πληροφορικής στο Δημοτικό, την τοποθετώ στο Πολυτεχνείο”. Τι μας λες παλικάρι? πόσα χαρτιά έχει η “συμβία” σου ? λιγότερα σίγουρα από άλλες δασκάλες πληροφορικής του Δημοτικού.

Όμως οι “άλλες δασκάλες” δεν έχουν σύζυγο Πρωθυπουργό. Αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα.

Ε ρε και να είχε τοποθετήσει ο Σαμαράς την σύζυγό του στο Πολυτεχνείο (η οποία έχει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού) θα είχαν καεί και τα τσιμέντα. Είναι το ηθικό σου πλεονέκτημα κε Πρωθυπουργέ αυτό?

Σήμερα μια γνωστή μου μου είπε ότι είναι έγκυος, και δουλεύει σε μια ιδιωτική εταιρία, με χάλια εγκυμοσύνη και πάει κάθε μέρα για δουλειά.

Χαζή γυναίκα, δεν φρόντισε να είναι με Πρωθυπουργό, και αυτή και ο σύζυγος σπούδαζαν επί 10 έτη και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Σύγκριση ηθικού πλεονεκτήματος των δύο ζευγαριών…

Ο άλλος θεσμός του ΠτΔ. Καλεί ζευγάρι της showbiz να ευχηθεί για το γάμο τους.

Πάρ’ τους σπίτι σου καλέ μου, όχι στον οίκο της Δημοκρατίας. Εκτός και αν από εδώ και πέρα καλείς καθέναν που παντρεύεται να τους ευχηθείς, εκεί πάω πάσο.

Δεν συνεχίζω άλλο, ας μην συνεχίσω για να υπάρχουν αυταπάτες ότι κάπου μπορεί να υπάρχει και ένας Θεσμός που μπορούμε να τον σεβόμαστε. Για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε…

ΥΓ κε Θεσμέ- Πρωθυπουργέ, την ανεργία που έχει πέσει, ελπίζω να μην την μετρήσατε, με την στροφή των 30 μοιρών… για ξαναμετρείστε την λίγο, απλά μπακαλίστικα μαθηματικά θέλει, δεν θέλει και Πολυτεχνείο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.