Μεταναστευτικό, ώρα ώριμων αποφάσεων

Γράφει ο Πέτρος Χατζησωτηρίου, φαρμακοποιός

Με αφορμή την επικαιρότητα όπου συνελήφθη στην Κρήτη ένας Ινδός που κακοποιούσε σεξουαλικά το εγγονάκι του από την ηλικία των 4 ετών ίσως μας δίνεται άλλη μία αφορμή να ξανασκεφτούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των αλλοδαπών που εισρέουν κατά ορδές πλέον τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. 

Πρώτα απ’ όλα προκύπτει το οξύμωρο και άτοπο σχήμα να πρέπει να τιμωρήσεις ένα έγκλημα με όρους και νομολογία της πολιτισμένης Δύσης ενώ αφορά σε άτομο άλλου «πολιτισμικού υπόβαθρου» για να το θέσουμε κομψά. Σε έναν άνθρωπο που μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με τα δόγματα ότι «τα παιδιά είναι κτήμα μας και τα κάνουμε ότι θέλουμε», ότι  «η ζωή της γυναίκας δεν αξίζει και πολλά και πάντως είναι υποδεέστερη από του άντρα» κλπ δεν έχει κανένα νόημα να του πεις θα «μείνεις τόσα χρόνια στη φυλακή» για κάτι που ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται καν σαν έγκλημα. Ούτε σωφρονισμό προσδοκάς και το μόνο που θα συμβεί θα είναι η έκλυση μίσους από τον κατάδικο αλλά και τους ομοεθνείς/συγγενείς του. 

Εφόσον όμως όλοι αυτοί που εισρέουν στην Ευρώπη για μια καλύτερη τύχη με τους οποίους εμφανώς μας χωρίζει μεγάλο πολιτισμικό και μορφωτικό χάσμα δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τις «αρχές» και τις «αξίες» με τις οποίες μεγάλωσαν και που η θρησκεία τους συνδαυλίζει αν όχι επιβάλλει, είναι βέβαιο ότι ούτε θέλουν ούτε πρόκειται ποτέ να ενσωματωθούν στον δυτικό τρόπο ζωής έστω κι αν διαφέρει απ’ ότι η θρησκεία τους ορίζει. Διότι όπως και να το κάνουμε δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτό να εκτελούν κρυφά κλειτοριδεκτομές, ούτε να εκτελούν τα νεαρά κορίτσια τους επειδή «φοράνε μίνι φούστες και συναναστρέφονται αγόρια εκτός σπιτιού» όπως έκανε ένας μουσουλμάνος «πατέρας» σε χωριό ης Ξάνθης προ λίγων μηνών στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης, υποκριτικής κι εχθρικής ανεξιθρησκείας. Και λέμε εχθρικής διότι δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο όταν κάποιος αλλόθρησκος εκ των αλλοδαπών μεταφερθεί σε νοσοκομείο για επείγουσα περίθαλψη το πρώτο που θα κάνει είναι να σηκώσει μεγάλη φασαρία για να κατέβει η εικόνα της Παναγίας από τον τοίχο του θαλάμου γιατί τάχα «προκαλείται το θρησκευτικό του αίσθημα». 

Το πρόβλημα λοιπόν είναι πασιφανές όσο και θηριώδες. Αθροίζονται στην Ευρώπη (και στις χώρες πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα ακόμη περισσότερο) ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός εξαθλιωμένων τυχοδιοκτών με καμία πρόθεση ή διάθεση ειρηνικής συνύπαρξης με τους λαούς που τους υποδέχονται και τους συντηρούν και ταυτόχρονα έκδηλη πρόθεση να ζήσουν παρασιτικά κι πολύ συχνά παραβατικά εις βάρος της ανοχής της πολιτισμένης Δύσης. Το αφήγημα της «ανάγκης για επιπλέον εργατικά χέρια» που χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία του φαινομένου από κάποιες αριστερές κυρίως Κυβερνήσεις φαίνεται ότι καταρρέει εν τοις πράγμασιν. Εάν όλοι αυτοί είχαν πρόθεση και διάθεση να δουλέψουν θα είχαν παραμείνει και στις χώρες τους. Εδώ έρχονται με ξεκάθαρη πρόθεση να εκμεταλλευτούν τα δυτικά κράτη. Για να προλάβουμε τις εύκολες αιτιάσεις περί προσφύγων εκτοπισμένων από εμπόλεμες ζώνες αρκεί να θυμηθούμε την αποκάλυψη του πρώην Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα (που στάθηκε κι η αφορμή της αποπομπής του από την Κυβέρνηση από τον κ. Τσίπρα τότε) ότι «το 92% όσων εισέρχονται στην χώρα και αιτούνται ασύλου δεν έχουν σχέση με χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο». 

Η όποια συζήτηση πρέπει να γίνει φυσικά και δεν αφορά στους πρόσφυγες που όντως εκτοπίστηκαν λόγω εμπόλεμων συρράξεων και στου οποίους οφείλει και όντως χορηγείται άσυλο με όλα τα προνόμια που αυτό επισύρει και που οι δυτικές κοινωνίες αγκαλιάζουν με στοργή κι αλληλεγγύη. Η συζήτηση αφορά στους κακόβουλους τυχοδιώκτες που υποκινούμενοι και καθοδηγούμενοι από σκοτεινών ελατηρίων και χρηματοδότησης ΜΚΟ έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα κατάλυσης της κανονικότητας της πολιτισμένης Ευρώπης. Φοβάμαι ότι άλλη λύση εκτός από την σιδηρόφρακτη αποτροπή εισόδου και την άμεση απέλαση μετά την τελεσίδικη καταδίκη  κάποιου παραβατικού εισβολέα, δεν υπάρχει. Η ανοχή έχει πια εξαντληθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.