Μεγάλος πόνος…

Γράφει ο Γιάννης Μπούγιας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Άντε πάλι τον ΕΝΦΙΑ… Αναμένονται… συνταρακτικές αλλαγές, στον άγριο αυτό φόρο, που επεβλήθη… έξωθεν και άνωθεν! Οι δόσεις του, δεν θα πληρώνονται πλέον, στις «αρχές εκάστου οικονομικού έτους», αλλά θα αρχίζουν… το Μάρτιο και για 10 μήνες!

Αυτή κι αν είναι ανάσα, για τον ανεμοδαρμένο Έλληνα! Όμως, κανείς δεν λέει, πως τα 2,65 δισ. του ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να εισπραχθούν έτσι κι αλλιώς! Ο «πόνος» που μας φόρτωσαν οι δανειστές, δεν μειώνεται, απλά χρόνο με το χρόνο, …μειώνεται η δυνατότητα πληρωμής, από την πλευρά του Έλληνα, που κατέχει μία φυσιολογική ιδιοκτησία! (ένα σπίτι, ένα οικόπεδο). Καλά, οι μεγαλοϊδιοκτήτες, είναι μια άλλη ιστορία…

Με… διαταγή λοιπόν των ξένων δανειστών μας, μας φόρτωσε η… πρόθυμη προηγούμενη κυβέρνηση, τον βαρύτατο αυτό φόρο, τον συνέχισε η… προηγούμενη, που… απειλούσε πως θα τον καταργήσει και τον… παρέδωσε στην τελευταία κυβέρνηση, για να… τον διαιωνίσει! (Αν όλοι αυτοί, δεν «παίζουν τον παπά», τότε παίζουν… με τα νεύρα μας!) Φαίνεται πως κάποιοι «δουλεύουν» εαυτούς και αλλήλους! Φταίει ο… ηγούμενος, φταίει ο προηγούμενος! Σημασία έχει, πως η ιδιοκτησία στην Ελλάδα, δέχεται άγριο κυνηγητό! (δεν λέμε να μην υπάρχει λελογισμένη φορολόγηση).

Τώρα, τα «επικοινωνιακά κόλπα», ότι «μου ακουμπάς» 2,65 δισ., αλλά εγώ, σαν κράτος, δε διευκολύνω με τις δόσεις, είναι ένα ακόμη «σύντομο ανέκδοτο»! Και να πει κανείς, πως τα χρήματα αυτά, «μπαίνουν στην καθημερινότητα» του Έλληνα; ΟΧΙ!

Πηγαίνουν για πληρωμές παλαιότερων δανείων! (πότε θα πάρουν τη… μαγκούρα, τα εγγόνια μας, να μας… τις βρέξουν, για το «αμαρτωλό» παρελθόν μας! Τότε, που ο δανεισμός, είχε γίνει… εθισμός και κυριαρχούσε ο ωχαδερφισμός! Και η θεωρία, πως δεν βαριέσαι, το χρέος θα το πληρώσουν οι επόμενοι! Ήταν η εποχή, που κυριαρχούσε το αγροτικό «τζιπ Κολωνακίου» και οι διακοπές μετά… τραπεζικού δανείου!

Τώρα, οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κατάστασης, εξαφανίστηκαν και δεν βρίσκονται πλέον στο πολιτικό προσκήνιο! Αλλά, περνάνε καλά, στον «γαλάζιο» και στον «πράσινο» κόσμο τους! Και ο λαός πληρώνει… το λογαριασμό τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.