Μεγάλη ντροπή. Σκοπιανός ο Περσέας;

Γράφει ο Απήγανος 

Είναι κανείς να απορεί με αυτήν την χώρα. Γίνονται πράγματα κάτω από την μύτη της και δεν κουνιέται φύλλο. Βέβαια, για να λεμε ολόκληρη την αλήθεια,  την εποχή που έγιναν αυτά στην Ελλάδα ήταν κυβέρνηση αυτοί που μισούν οτιδήποτε ελληνικό. Ήταν η γνωστή κυβέρνηση  Τσίπρα, ξέρετε, αυτός που δώρισε στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας και που το χάρηκε μάλιστα ιδιαίτερα.

Το 2005 στην Ιταλία και συγκεκριμένα  στην περιοχή Μιλάνο Ντε Μάρσι οι Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο του τελευταίου  Βασιλιά της Μακεδονίας, του Περσέα.

Οι Ιταλοί τότε, αντί να ζητήσουν  τη συνδρομή των Ελλήνων συναδέλφων τους, ζήτησαν αυτή των Σκοπιανών, θεωρώντας τους προφανώς απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων….

Οι Σκοπιανοί παρέστησαν  στις εκδηλώσεις για την ανακάλυψη του τύφου του Περσέα, και μαζί με τους Ιταλούς έστησαν την επιγραφή δίπλα από τον τάφο.!

Η επιγραφή αναφέρει, σε τρεις γλώσσες, Ιταλικά, Αγγλικά, και …Σκοπιανά, ότι πρόκειαι για τον τάφο του Περσέα. Η πινακίδα υπάρχει ακόμα και σήμερα. Γιαυτό τον λόγο, καλούμε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Μενδώνη, να δει το θέμα και αφού διαπιστώσει το συμβάν , ας κάνει αυτό που εκείνη γνωρίζει πολύ καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.