Δεν άντεχε, τα “ΟΧΙ” του Αντώνη!!!

Γράφει ο Νάσος Τσαγκανέλης

Αυτό είναι το γεγονός που δεν αρέσει
στο Γερμανικό Τύπο
και γράφει για κακές σχέσεις
Μέρκελ και πρώην πρωθυπουργού

Υποκρίνονται, ότι δεν γνωρίζουν
ότι του ζήτησε
να βγάλει την Ελλάδα από το Ευρώ
και άκουσε την βροντώδη απάντηση του
“ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ”!!!

Έπαψε να τρέμει και να τρομάζει τους Γερμανούς η Μέρκελ…
Και οι εφημερίδες τους, γύρισαν στις δοξολογίες.
Πάλι γράφουν, για μεγάλο πολιτικό ανάστημα που εξουσιάζει τις εξελίξεις.

Απόδειξη – τονίζουν – η συντριπτική υπεροχή της, απέναντι σε όλους τους Έλληνες πρωθυπουργούς της κρίσης.

Με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
αναφέρουν και τα ονόματα των πρώην πρωθυπουργών. 
Και γράφουν με ποιους ήταν φιλική και με ποιους, αν όχι εχθρική, μη ευγενής…

Χαμόγελα, όταν άκουγε “πρόθυμα ναι”.
Αιμοβόρα κακία στο πρόσωπο της. Όταν άκουγε ξερό ΟΧΙ.
Αγενές, γι’ αυτήν.

Ένας απ΄αυτούς – δήλωνε επαναστάτης – τον υποχρέωνε να πέσει στα τέσσερα.
“Κωλοτούμπα του αιώνα”, την είδε ο διεθνής Τύπος.

Δεν είναι τυχαίο.
Ότι οι Γερμανοί γραφιάδες, στάθηκαν ιδιαιτέρως στις συναντήσεις της με τον Αντώνη Σαμαρά.
“Μαύρος, βαρύς, ο ουρανός”, το μόνο που δεν έγραψαν.

Προφανώς, δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες σε μια “πολιτισμένη σύγκρουση”, όπως την χαρακτήριζαν.
Γιατί δεν ήθελαν να αποκαλύψουν ότι στην ουσία της
ήταν ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με τα όλα της (!!!)

Όταν μιλούν τα γεγονότα, οι μη γνωρίζοντες οφείλουν να σιωπούν.
Αν θέλουν, να είναι αξιοπρεπείς…

Ο Αντώνης Σαμαράς εγχειρίστηκε εκτάκτως στο μάτι του. 
Την επόμενη μέρα που ορκίστηκε η κυβέρνηση του.
Σε κατεπείγουσες στιγμές που η καταιγίδα της χρεοκοπίας αφάνιζε την χώρα.

Είχε συμφωνηθεί από πριν η συνάντηση του με την Μέρκελ στο Βερολίνο.
Οι γιατροί ανένδοτοι. Του απαγόρευαν, να μην ανέβει σε καμία περίπτωση στο αεροπλάνο.

Τον προειδοποίησαν, 
ότι το φρεσκοεγχειρισμένο μάτι απειλείται με σοβαρή ζημιά.
“Ζήτησε αναβολή του ραντεβού”, τον πίεζαν όλοι τους. Η οικογένεια του, η κυβέρνηση, το κόμμα του, οι φίλοι του.
Και πολλοί πολιτικοί αντίπαλοι, που πληροφορήθηκαν το υπερευαίσθητο θέμα της υγείας του.

Δεν άκουσε κανέναν. Και ΠΕΤΑΞΕ! 
Σήμερα, ζει με ενόχληση στην όραση. Που ο ίδιος προκάλεσε.

Είμαστε πολύ στενοί φίλοι. Πολλά χρόνια.
Ξέρει, ο ένας τον άλλον. Ακόμα, και σοβαρές διαφωνίες δεν μπόρεσαν να σπάσουν την ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΑΣ.

Θα σας πω, όπως το νιώθω.
Όπως, το έχω ζήσει.
Μπροστά στην Πατρίδα και την Τιμή του
ο Αντώνης Σαμαράς δεν καταλαβαίνει Χριστό.
Κι ας είναι ένθερμος Χριστιανός.
Γίνεται ένα με το ατσάλι και την βαρύτητα.
Δυο δυνάμεις, εκτός διαπραγμάτευσης. Εκτός, σύγκρισης!

Στις σημερινές ανακρίβειες του γερμανικού Τύπου απάντησε ο ίδιος – 24 Μαΐου 2019.

Στην αποκάλυψη ότι η καγκελάριος Μέρκελ τού είχε προτείνει το 2012 ως λύση την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

στη συνέντευξη που παραχώρησε στο 5ο επεισόδιο της σειράς του ΣΚΑΪ «Ελληνική Χρεοκοπία», το οποίο επιμελήθηκαν οι Α. Πορτοσάλτε και Τ.Τέλλογλου.

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι η χώρα κρατιόταν όρθια με αερομεταφορά χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη,

ενώ αναφερόμενος στην επίμαχη, κατ’ ιδίαν, συνάντησή του με τη γερμανίδα Καγκελάριο στις 24 Αυγούστου του 2012 περιγράφει την πρόταση Μέρκελ για προσωρινό Grexit αλλά και τον τρόπο που οι ίδιος κατηγορηματικά την απέρριψε.

Ο κ. Σαμαράς ερωτάται για την κατάσταση, στην οποία παρέλαβε τη χώρα.

Απαντά:

«Ολη η χώρα κρατιότανε όρθια με αερομεταφορά χαρτονομισμάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη για να κρατηθούν οι τράπεζες ανοιχτές.

Εμπιστοσύνη δεν υπήρχε πουθενά, θα σας έλεγα ότι κανείς δεν πίστευε στο εξωτερικό ότι πρόκειται να τα καταφέρουμε και εγώ είχα να αντιμετωπίσω τότε δύο, για πολύ καιρό, μόνιμους εχθρούς.

Ο πρώτος εχθρός ήτανε το βουνό από τα χρέη και τα ελλείμματα. Και ο δεύτερος εχθρός ήταν εκείνη η κουβέντα που είχε πει προηγούμενος πρωθυπουργός, ότι η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο…

Όταν πήγα στο Βερολίνο, για να δω την Μέρκελ, σε εκείνο εκεί το ταξίδι, θα θυμάστε που δεν έπρεπε για το μάτι μου να πάω και τα λοιπά, αφού έγινε η συζήτηση με την Μέρκελ, του Στουρνάρα, ο καθένας με τους επιτελείς του, μου λέει ‘’να σου πω δύο πράγματα στο γραφείο μου;’’

και καθόμαστε και είχε κάτι διαφάνειες που απεικόνιζαν τμηματικά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ελλείμματα, χρέος, ΑΕΠ και αφού μου έδειξε ότι έχει πλήρη γνώση της ακτινογραφίας της αρρώστιας που έχουμε ως οικονομία,

μου λέει’κοίταξε θέλω να σου πω κάτι, το οποίον θέλω να το ξέρεις από τώρα, το ταξίδι που έχεις να κάνεις είναι πολύ δύσκολο, εάν θέλεις να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, τότε να ξέρεις ότι εμείς έχουμε ένα δεύτερο πλάνο να σας βοηθήσουμε για ένα διάστημα το οποίο θα το βρούμε’’.

Σταματάω άμεσα, της λέω ‘’αυτή την κουβέντα δεν την κάνουμε, δεν υπάρχει, δεν το δέχομαι, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να δεχτώ να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αυτό’’ λέω ‘’ξέχασέ το’’.

Αυτό όμως τι σημαίνει; Σημαίνει ότι πέραν του ότι αν έλεγα οποιαδήποτε κουβέντα σε οποιονδήποτε τότε, ούτε δημόσια μίλησα ποτέ, αντιλαμβάνεστε τις αναταράξεις που θα δημιουργούσε κάτι τέτοιο στις αγορές και στην οικονομία.

Αυτό όμως τι σημαίνει, ότι εκείνη την ώρα εμείς παίρναμε μία απόφαση δυνατή για την πατρίδα, την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ

έλεγε και διέδιδε παντού με τυμπανοκρουσίες ότι το Grexit και η ιδέα ότι μπορούμε να βγούμε από το Ευρώ είναι μια αισχρή κινδυνολογία και ότι οι δανειστές μπλοφάρουν».

Αχρείαστο το 3ο και το 4ο μνημόνιο

O Κ. Σαμαράς επισημαίνει σχετικά ερωτηθείς τη διαφορά της φορολογικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτηρίζει «αχρείαστα» το τρίτο και τα τέταρτο μνημόνια.

«Σας θυμίζω, το 13% στο ΦΠΑ της εστίασης Σας θυμίζω δύο μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, φόρο στα ενοίκια, προκαταβολή φόρου, που μειωθήκανε. Σας θυμίζω δύο μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, φόρο στα ενοίκια, προκαταβολή φόρου, που μειωθήκανε και σήμερα αυτή τη στιγμή τι βλέπουμε;

Οι φόροι έχουνε εκτοξευθεί πάλι στα ουράνια. Γι ‘αυτό εγώ πιστεύω ότι η μείωση των φόρων, και σωστά το λέει το πρόγραμμά της σήμερα πια η Νέα Δημοκρατία, είναι το μεγάλο κλειδί για να μπορέσουμε να ‘χουμε ανάπτυξη.

Γιατί τότε, όταν εμείς τελειώναμε το τέλος του ’14, το ΔΝΤ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεπε για τα επόμενα χρόνια διπλάσια ποσοστά ανάπτυξης από αυτά τα οποία σήμερα προβλέπει για τα προσεχή χρόνια το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αυτή είναι η φωτογραφία της διαφοράς του τι θα πει μειώνω φόρους.

Αλλά για να το κάνεις αυτό δεν μπορείς να κάνεις άσκοπες δαπάνες και ιδιαίτερα κομματικές δαπάνες και ιδιαίτερα δαπάνες τις οποίες αποφασίζει μέσα το Μαξίμου για εκείνους που θεωρεί ότι είναι δικοί του άνθρωποι και πρέπει αυτοί και μόνον εκείνοι να πάρουν τα λεφτά άσχετα από τη συνολικής ανάπτυξης της οικονομίας. Αυτή είναι η τραγωδία που ζούμε σήμερα…».

Και προσθέτει: «Δε χρειαζόταν τρίτο Μνημόνιο, δε χρειαζόταν τέταρτο, δε χρειαζόταν να χάσουν οι τράπεζες 20 δισεκατομμύρια από το χαρτοφυλάκιό τους, 20 δις. Δε χρειαζότανε να υποθηκεύσουμε ολόκληρη τη δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια».

Το λάθος των πολλαπλασιαστών
Όσον αφορά τη στάση του κατά το πρώτο μνημόνιο, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει το λάθος των δανειστών όσον αφορά στις υφεσιακές επιπτώσεις των μέτρων:

«Ημουν εναντίον ενός τεραστίου λάθους που είχανε κάνει οι δανειστές, σε αυτό που ονομάζουνε πολλαπλασιαστές της οικονομίας. Και για να το καταλάβει ο κόσμος απλά, είχαν υποτιμήσει αφάνταστα το κόστος των σκληρών μέτρων του πρώτου Μνημονίου πάνω στην ύφεση, δηλαδή πάνω στη μείωση του εισοδήματος του Έλληνα φορολογούμενου.

Ήτανε τελικά το κόστος τριπλό από αυτό το οποίον υπολόγιζαν οι δικοί τους πολλαπλασιαστές. Και ένα χρόνο μετά βγήκε το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε δική του έκθεση και παραδέχθηκε ότι είχε κάνει αυτό το λάθος.

Εγώ, επομένως, δεν μπορούσα να δεχτώ ένα πρόγραμμα το οποίο χαντάκωνε τη χώρα, για αυτό και τελικά το πρώτο Μνημόνιο διορθώθηκε και το δεύτερο έγινε έτσι ώστε να βγαίνει σε σημείο μάλιστα που ξεπεράσαμε τελικά και τους συγκεκριμένους στόχους του δευτέρου Μνημονίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.