Μαμά, τι είναι ρατσισμός, σήμερα;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ρατσισμός τη σημερινή εποχή είναι μια ετικέτα στην ουσία και στο βάθος ανύπαρκτη. Τους συμφέρει όμως να τη διαιωνίζουν.

Πάνω σε αυτή την ταμπελίτσα κτίζονται πολιτικές καριέρες , εξυπηρετούνται συμφέροντα ατόμων και λαών, η χρησιμοθηρία ευδοκιμεί και με αυτή τη ταμπελίτσα σού κλείνουν τα στόματα για να πετύχουν τον σκοπό τους απαξάπαντες.

Πολλοί, που φανατίζονται και νομίζουν ότι υποστηρίζουν τους αδικημένους, είναι επιδερμικά άτομα γιατί δεν ερευνούν ποιοι είναι οι αδικημένοι και είναι ακούσια όργανα των χρησιμοθηρών. Δεν το έχουν καταλάβει και νομίζουν ότι κάνουν κατόρθωμα.

Πρέπει να κοιτάμε τα γεγονότα ως νοήμονες, σφαιρικά και σε βάθος. Όλοι καταδικάζουμε τα εγκλήματα προς όλους. Όπως τα είχαμε καταδικάσει και στη MARFIN με την έγκυο Αγγελική. Όλες οι ψυχές είναι το ίδιο. Κανένας λογικός άνθρωπος, δε μισεί κανένα με τη θέληση του. “Ουδείς εκών κακός”, έλεγε ο Σωκράτης.

Μπορεί όμως να εκνευριστούν μερικοί πολίτες, αν το κράτος δεν είναι δίκαιο με όλους, αν υποτιμάει πνευματικά και υλικά τους γεννημένους σε μια χώρα για να ευνοήσει τους μετανάστες που έρχονται απρόσκλητοι, ακόμα και αν οι επισκέπτες αυτοί είναι τέλειοι ως άτομα.

Πολύ περισσότερο όμως αμύνονται οι μόνιμοι, όταν τον κλέβουν, τον ληστεύουν, τον υποχρεώνουν να δεχτεί τα ήθη και τα έθιμά τους, όταν βιάζουν το παιδί του. Φανταστείτε για όλα αυτά να πρέπει να τους πληρώνουν επί πλέον με τους φόρους τους. Δίνει και η Ε.Ε βέβαια. Γιατί δεν τα δίνει αυτά να ζήσουν στις χώρες τους; Γιατί πρέπει να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Ας το κάνουμε σε μικρογραφία στο σπίτι μας. Θ’ αντέξουμε; Εδώ ξυπνάει το φυσιολογικό ένστικτο αυτοσυντήρησης. Είναι φυσιολογικό όλοι οι άνθρωποι με άλλους να συναναστρεφόμαστε και με άλλους όχι. Δε σημαίνει ότι μισείς οποίους δε συναναστρέφεσαι, απλά δεν ταιριάζεις. Σου λένε όμως ότι τους φοβάσαι και τους μισείς για να σε πείσουν και να περάσουν σχέδια.

Εξαρτάται από το άτομο αν σε κερδίσει, όπως και εσύ βέβαια. Τα πάντα εξαρτώνται από τον ευγενικό αγώνα και τα προσόντα τους άλλου για να σε πείσει και να τον εκτιμήσεις Ξέρουμε ανθρώπους που έλεγαν δεν κάνω παρέα με αμόρφωτους και αγράμματους. Κάποιοι τους έλεγαν ρατσιστές σε μια κατηγορία ατόμων Μετά έγιναν οι καλύτεροι φίλοι με βοσκούς που δεν είχαν πάει σχολείο, γιατί μέσα από τις εμπειρίες των βοσκών εξελίχτηκαν.

Έτσι οι βοσκοί με τον καλό τους χαρακτήρα, τις εμπειρίες τους, την καλή τους συμπεριφορά έπεισαν τους “ρατσιστές κατά των αγράμματων” ότι τα πάντα είναι κατά περίπτωση και κάθε άτομο είναι διαφορετικό επάνω στον πλανήτη και σε κερδίζει η το κερδίζεις, αν δεν βλέπεις ταμπελίτσες και αν δεν φανατίζεσαι υπέρ κανενός .

Μη πιστεύεις αυτά που σου σερβίρουν. Είναι ανούσιες ταμπελίτσες. Έχουν τεράστια κέρδη. Δες πίσω από αυτό που κοιτάς και παρατήρησε πάνω από αυτό που κοιτάς και από αυτό που βλέπεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.