Μακεδονία: Ελληνική και μόνη

Γράφει ο Hλίας Γεωργουλάκος, Ασκούμενος Δικηγόρος

Σε κανένα ιστορικό έγγραφο δεν απαντάται μακεδονικό έθνος. Κανείς ιστορικός από την εποχή του Στράβωνα δεν αναφέρει τους Μακεδόνες ως ξεχωριστή εθνική οντότητα. Από τον 7ο αιώνα π.Χ. και έπειτα δεν υπάρχει κανένα αρχαιολογικό εύρημα που να δικαιολογεί έστω και στο ελάχιστο τις επεκτατικές βλέψεις του κρατιδίου στα βόρεια σύνορά μας.

Ο λεγόμενος ” Μακεδονισμός”, είναι δημιούργημα των Σοβιετικών από το 1920 κι ύστερα. Ακόμη και η εγγονή του Τίτο, του άλλοτε κραταιού ηγέτη της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, παραδέχθηκε πως ο όρος ” Μακεδονία” δεν λειτουργεί. Και αναφέρω την συγκεκριμένη παραδοχή σε πείσμα όλων εκείνων που χαρακτηρίζουν “πατριδοκάπηλους” και εθνικιστές όσους σπουδαίους Έλληνες έχουν κατά καιρούς εκφραστεί πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, παίρνοντας τεκμηριωμένα και συνειδητά εθνική θέση, επισημαίνοντας τις καταστροφικές συνέπειες ενός πιθανού συμβιβασμού. Ο Ελύτης, η Αρβελέρ, ο Τσάτσος, ακόμη και ο Μίκης Θεοδωράκης. 
Γιατί ,λοιπόν, τόση ηττοπάθεια και πρεμούρα από ελληνικής πλευράς να κλείσει το θέμα βιαστικά; Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα. Εκείνοι το έχουν. Εκείνοι θέλουν διακαώς να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Αυτοί έχουν τεράστια εσωτερικά προβλήματα συνοχής που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση. Εμείς έχουμε χαράξει εθνική γραμμή από το 2008 στο Βουκουρέστι και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιμείνουμε σταθερά σε αυτή.
Η βιασύνη εξυπηρετεί τον επεκτατισμό των Σκοπίων. Η ψυχραιμία τον αποδυναμώνει. Όσο γίνεται λόγος για ” αλυτρωτισμό” τόσο συμβάλλουμε να κρατηθεί ζωντανό αυτό το ψευδές ιστορικό κατασκεύασμα. Επεκτατισμός είναι. Η χρήση της έννοιας του αλυτρωτισμού βομβαρδίζει την σταθερότητα στα Βαλκάνια και νομιμοποιεί πλήρως το βασικό επιχείρημα των Σκοπιανών, επικυρώνοντας εμμέσως μια ανύπαρκτη προϊστορία, προσφέροντας τους  άλλοθι να απαιτήσουν μια ονομασία του τύπου Άνω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία, η οποία έχει τραγικές επιπτώσεις για εμάς. Γιατί αναγνωρίζει την ιστορική συμπόρευση και την άμεση σχέση με την ένδοξη Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου, αλλά αφήνει παράλληλα ανοικτή την Κερκόπορτα των σλαβικών διεκδικήσεων προς την αιγαιακή Μακεδονία.
Το προτεκτοράτο των Σκοπίων,που οφείλει την επιβίωση του και σε δικούς μας εγκληματικούς χειρισμούς, θα παραμείνει στην ζωή για όσο ακόμη συνεχίσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημιουργών του. Αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί. Το δικό μας χρέος, είναι να μην δώσουμε στους επιγόνους αυτού του κρατιδίου, που δεν έχουν επίσης καμία σχέση με την Ελλάδα, τη δυνατότητα να αξιώσουν ή να διεκδικήσουν μελλοντικά έστω και κάτι από την εθνική μας κληρονομιά. Με τα εθνικά ζητήματα δεν παίζουμε. Η Ιστορία έχει δείξει πως όσοι βιάστηκαν οδήγησαν σε τραγωδίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.