Ξαναμυρίζει σκάνδαλο στην Περιφέρεια Αττικής

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Ίσως κάποιοι από εσάς να θυμούνται ότι στις 13 Φεβρουαρίου είχαμε κάνει εκτεταμένη αναφορά στην απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να μετακομίσει τις υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα από το κέντρο της Αθήνας όπου ανήκουν στο… Περιστέρι με την ανάρτηση “Μυρωδιά σκανδάλου στην Περιφέρεια Αττικής”

Είχαμε τότε επισημάνει μια σειρά από θέματα που άφηναν τεράστια ερωτηματικά για το σκόπιμο αυτής της επιλογής καθώς και για το τυπικό, ή μη, των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν.

Η ύπαρξη μιας και μοναδικής προσφοράς, η έλλειψη μελέτης βιωσιμότητας, το κόστος ανακατασκευής και το ποιος θα το αναλάβει, η αδυναμία πρόσβασης σε ΑμεΑ, η μεγάλη απόσταση από τον κοντινότερο σταθμό μετρό, ήταν μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα προς διερεύνηση.

Τελικά το συγκεκριμένο κτίριο αγοράστηκε με 19,8 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια.

Βέβαια κανείς δεν έχει καταθέσει μια ουσιαστική οικονομετρική μελέτη που να αποδεικνύει το επωφελές αυτής της κίνησης και να συγκρίνει το κόστος ενοικίασης ή χρήσης δημοσίων κτιρίων με χαμηλό ή μηδενικό κόστος σε σχέση με την πολυδάπανη αγορά ενός κτιρίου με υψηλό κόστος συντήρησης. Βέβαια όταν η πλειοψηφούσα παράταξη αντικαθιστά τα μέλη της Επιτροπής Καταλληλότητας για να πετύχει το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμεί, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά…

Ένα κτίριο αντικειμενικής αξίας 16 εκ. ευρώ αγοράζεται σε αρκετά μεγαλύτερη τιμή την εποχή που οι εμπορικές τιμές όλων των ακινήτων, κυρίως των εμπορικών, κινούνται πολύ κάτω των αντικειμενικών τους και το ενδιαφέρον των αγοραστών παραμένει σχεδόν μηδενικό.

Ακούγεται ότι η εταιρεία που θα αναλάβει τη ανακατασκευή, ώστε το κτίριο να καταστεί κατάλληλο προς χρήση, ανήκει σε άτομο του φιλικού περιβάλλοντος του κ. Φλαμπουράρη. Τυχαίο να υποθέσουμε!

Ξαναμυρίζει λοιπόν το σκάνδαλο στην Περιφέρεια Αττικής κ. Δούρου και το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς αποκτά και… Περιφερειακές τρύπες εκτός από τις κεντρικές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.