Κανείς δεν κέρδισε με το σήμα του

Γράφει ο Blood

Στην ανανέωση λεμε ναι, ναι όμως λέμε και στην παράδοση

Με το νέο σήμα της ΝΔ δεν θα ασχοληθώ. Άλλωστε η αισθητική του καθενός από εμάς είναι και διαφορετική και υποκειμενική. Και ένα σήμα κρίνεται κυρίως αισθητικά και δευτερευόντως όλα τα άλλα.

Ένα όμως θα πω.

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα 44 χρόνων. Είναι το μοναδικό κόμμα που άντεξε στον χρόνο με πολλές αλλαγές αρχηγών, αλλαγές σήματος, γραφείων στελεχών. Όλα τα άλλα μεταπολιτευτικά κόμματα διαλύθηκαν.

Το να ανανεώνεται και να φρεσκάρεται η ΝΔ σε όλα τα επίπεδα, είναι και υποχρεωτικό και αναγκαίο.

Βέβαια υπάρχουν και οι δογματικοί, οι παραδοσιακοί, αυτοί που δεν θέλουν καθόλου αλλαγές. Τι να κάνουμε. Υπάρχουν και αυτοί, όπως υπάρχουν και οι άλλοι που τους αρέσουν και δεν φοβούνται τις αλλαγές. Άλλωστε αυτή η ποικιλία απόψεων και αντιλήψεων, είναι που κράτησε ζωντανή την ΝΔ 44 χρόνια.

Δε χρειάζεται όμως τόση γκρίνια, ούτε από τους μεν ούτε από τους δε. Ούτε χρειάζεται να ανάγεται το σήμα σε καθοριστικό παράγοντα για την ψήφο στις εκλογές, ή για εσωτερικό διχασμό. Για το Θεό, κανείς δεν κέρδισε με το σήμα του.

Μετά το νέο σήμα, τώρα μένει να φρεσκαριστούν και τα ψηφοδέλτια. Που είναι το πιο ουσιαστικό. Παλαιοί και νέοι υποψήφιοι θα πρέπει να εργαστούν σωστά και μεθοδικά για να οδηγήσουν την παράταξη σε άλλη μια επιτυχία.

Φυσικά και εδώ θα έχουμε διαφορετικές γνώμες, απόψεις και γκρίνιες
Η ανανέωση των ψηφοδελτίων θα περάσει από του καθενός την λογική την αντίληψη και το συμφέρον.

Αλλά μην ανησυχείτε φίλοι μου “ειδικοί”.
Υπάρχει και η επιλογή μέσω κάλπης. Η καλύτερη δημοσκόπηση. Κι ο καλύτερος τρόπος να αποδοκιμάσεις έναν υποψήφιο και να στηρίξεις έναν άλλο. Για ολα τα γούστα έχει το “πανέρι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.