Η σεξουαλική απελευθέρωση επιβεβαιώνεται και αναστατώνει

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης

Η σεξουαλική απελευθέρωση επιβεβαιώνεται και η πρόοδος μας οδηγεί στο πανσεξουαλισμό. Τα παιδιά έχουν μπει πλέον ανοικτά στο στόχαστρο των «χορτασμένων».

Όμως τίποτα δεν είναι χωρίς τίμημα. Το τυράκι ήταν πολύ νόστιμο, λίγο αλμυρό ίσως, αλλά κανείς δε έδωσε σημασία στη φάκα της «απελευθέρωσης» και της δήθεν παντοτινής ευχαρίστησης. Και σίγουρα κοστίζει πολύ περισσότερο από τα 6,28€ της «πρωθυπουργικής φέτας»…

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, δημοσιεύοντας προ λίγων μηνών τα πιο πρόσφατα στοιχεία του, αναφέρει ότι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αυξήθηκαν σε όλη την Ευρώπη το 2022.

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα γονόρροιας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί (48%), ξεπερνώντας τα 70.000, τα κρούσματα της σύφιλης αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο ξεπερνώντας τα 35.000, ενώ τα χλαμύδια αυξήθηκαν κατά 16% ξεπερνώντας τα 216.000.

«Οι αριθμοί σκιαγραφούν μια σκληρή εικόνα, που απαιτεί την άμεση προσοχή και τις ενέργειές μας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η Αντρέα Αμόν, διευθύντρια του Κέντρου.

Χωρίς θεραπεία, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, περιλαμβανομένου του χρόνιου πόνου, της υπογονιμότητας και σε ό,τι αφορά τη σύφιλη, σε νευρολογικές και καρδιαγγειακές επιπλοκές και βεβαίως επιβάρυνση των συστημάτων υγείας.

Όσον αφορά στα εγχώρια στοιχεία, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της lifo.gr, ανησυχία προκαλούν οι ετήσιες επιδημιολογικές εκθέσεις του Τμήματος ΣΜΝ του ΕΟΔΥ, καθώς στο χρονικό διάστημα 2020-2022, έχει καταγραφεί αύξηση της τάξης του 113,36% για τα κρούσματα πρώιμης σύφιλης και 120,73% για τα κρούσματα γονόρροιας.

Όσον αφορά τη σύφιλη, το 93,04% των κρουσμάτων ήταν άνδρες, ηλικίας κυρίως μεταξύ 25-64 ετών και σε ποσοστό 72,16% ο τρόπος μετάδοσης αφορούσε σεξουαλικές επαφές ανδρών με άλλους άνδρες. Για την γονόρροια, το 95,86% των κρουσμάτων ήταν επίσης άνδρες, ηλικίας κυρίως μεταξύ 25-44 ετών, ενώ ο τρόπος μετάδοσης φαίνεται να μοιράστηκε ανάμεσα στις σεξουαλικές επαφές ανδρών με άλλους άνδρες (47,24%) και με γυναίκες (46,41%).

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, υπολογίζεται ότι καθημερινά μολύνονται με κάποιο ΣΜΝ περί το 1 εκατομμύριο άτομα, τα οποία είναι ασυμπτωματικά στην πλειονότητά τους. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έρπητα γεννητικών οργάνων, ενώ η λοίμωξη από HPV συνδέεται με πάνω από 311.000 θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ετησίως.

Οι ιοί της ηπατίτιδας εξακολουθούν να προκαλούν 3.500 θανάτους ημερησίως ανά τον κόσμο και με τον αριθμό αυτό να καταγράφει αύξηση, υπογραμμίζεται σε έκθεση του ΠΟΥ, ο οποίος εκφράζει την ανησυχία του και ζητεί να ληφθούν μέτρα άμεσα. 

Τα νέα στοιχεία του ΠΟΥ από 187 χώρες, δείχνουν ότι ο εκτιμώμενος αριθμός θανάτων που οφείλονται σε ηπατίτιδα αυξήθηκε από 1,1 εκατομμύριο το 2019, σε 1,3 εκατομμύριο το 2022, σύμφωνα με την έκθεση του που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την  Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ηπατίτιδα. Περίπου 7.000.000 θάνατοι προέκυψαν παγκοσμίως από κορονοϊό, τα τελευταία 5 χρόνια, δηλαδή 1,4 εκ. ετησίως . 

Πρόσφατα επανήλθε ο φόβος της ευλογιάς των πιθήκων, η οποία το 2022, είχε επεκταθεί σε 100 χώρες και προσέβαλε σύμφωνα με τον ΠΟΥ, κυρίως  ομοφυλόφιλους άνδρες. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, η χρήση προφυλακτικού μεταξύ των σεξουαλικά ενεργών εφήβων έχει μειωθεί σημαντικά στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια.

Όπως επισημαίνει ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής Γρ. Βασιλειάδης, ζούμε «στο πέλαγος της χαοτικής ελευθερίας».

Τα στερεότυπα γκρεμίζονται, οι άνθρωποι απελευθερώνονται, τουλάχιστον έτσι νομίζουν, οι ιδιαιτερότητες γίνονται κανονικότητες και το «ΆΛΦΑ», μπορεί να μην είναι άλφα για όλους, εξαρτάται από πως το βλέπεις… 

Όμως, η ευτυχία στους ανθρώπους δε έρχεται, παρά την απομάκρυνση των κοινωνικών, ηθικών και θρησκευτικών περιορισμών. Αντίθετα αυξάνεται η αγωνία ( χαοτική ελευθερία, χωρίς μπούσουλα) σ’ ένα κόσμο χωρίς μέτρο και όρια, με ανασφάλεια και καλλιέργεια ψευδαισθήσεων. 

Τα ναρκωτικά και τα ψυχοφάρμακα είναι πλέον η καταφυγή για την μετάβαση, έστω και προσωρινά, σε ηρεμία της ψυχής και του σώματος. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.