Η Προπαγάνδα και οι …ψωριάρηδες!

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Απαγορεύουν τις λέξεις!

Αυτό είναι ήδη αστυνόμευση της σκέψης – δηλαδή, το πρώτο βήμα στον Ολοκληρωτισμό.

Και τις αντικαθιστούν με άλλες λέξεις που έχουν διαφορετική ή αντίθετη σημασία.

Αυτό είναι το περιβόητο new talk – ο «νέος λόγος» – δηλαδή το προπαγανδιστικό εργαλείο με το οποίο επικράτησε ο παγκόσμιος Ολοκληρωτισμός του «Μεγάλου αδελφού», στο προφητικό μυθιστόρημα του George Orwell, «1984»…

 • Απαγορεύουν τη λέξη «λαθρομετανάστης».

Απαιτούν να τους λέμε «πρόσφυγες» ή «μετανάστες». Μα ΔΕΝ είναι πρόσφυγες πλέον!

Και ΔΕΝ είναι μετανάστες! Οι μετανάστες παίρνουν νόμιμα άδεια παραμονής, άδεια εργασίας, είναι υποχρεωμένοι κάθε τόσο να τις ανανεώνουν, έχουν δικαιώματα, αλλά έχουν και υποχρεώσεις, πληρώνουν οι ίδιοι εισφορές, ενώ πληρώνουν οι εργοδότες τους «εργόσημα».

Οι παρανόμως εισερχόμενοι ΔΕΝ κάνουν τίποτε απ’ όλα αυτά!

Κι όμως μας υποχρεώνουν να τους ονομάζουμε κάτι που ΔΕΝ είναι, για να μη τους ονομάζουμε αυτό που είναι: Παράνομοι μετανάστες ή λαθρομετανάστες.

Γιατί αν τους πούμε «παράνομους», τότε είμαστε υποχρεωμένοι να τους αντιμετωπίσουμε ως απειλή για τη ασφάλεια τους χώρας.

Έτσι μας «υποχρεώνουν» – ψυχολογικά – να φιλοξενούμε όσους μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας και στη συνέχεια, πολλοί απ’ αυτούς, παραβιάζουν το μισό ποινικό κώδικα!

Χωρίς να ξέρουμε καν ποιοι είναι – γιατί έχουν σχίσει τα διαβατήριά τους, και δίνουν ψεύτικα στοιχεία: ψεύτικα ονόματα, ψεύτικες χώρες προέλευσης, ψεύτικη οικογενειακή κατάσταση, ενίοτε και ψεύτικη ηλικία.

Αυτούς «πρέπει» να περιθάλψουμε γιατί είναι «πρόσφυγες», λέει…

Ενώ είναι απολύτως παράνομοι!

 • Θέλουν να απαγορεύσουν και τη λέξη «παράνομοι»!

Γιατί λέει δεν δικάστηκαν. Κι εδώ… ξαναγράφουν την Δικονομία που μάθαμε στα πανεπιστήμια.

«Παράνομος» είναι αυτός που παραβιάζει το νόμο. Δηλαδή διαπράττει αδίκημα που προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα.

Η διαπίστωση της «παρανομίας» μπορεί να γίνει από τις αρχές, από την Αστυνομία, το Λιμενικό κλπ.

Ακόμα και από απλούς πολίτες – με καταγγελία στις αρχές.

Η παρανομία διαπιστώνεται από την Αστυνομία που τους συλλαμβάνει!

Τα δικαστήρια διαπιστώνουν την ενοχή, όχι την «παρανομία»...

Αν η Αστυνομία δεν μπορούσε να διαπιστώσει την παρανομία δεν θα υπήρχαν ούτε «αυτόφωρα», ούτε προφυλακίσεις.

Πώς μπορείς να προφυλακίσεις κάποιον, αν δεν είσαι σε θέση να διαπιστώσεις ότι… παρανόμησε;

Τι μας λένε ακριβώς;

Στα αυτόφωρα αδικήματα διαπιστώνεται παρανομία και γίνεται σύλληψη. Επιτόπου!

Αν κάποιος δολοφονήσει κάποιον μπροστά στα μάτια της αστυνομίας θα συλληφθεί γιατί παρανόμησε.

Αν κάποιος κλέψει, βιάσει, καταχραστεί, βανδαλίσει και το κάνει μπροστά στα μάτια άλλων ή της αστυνομίας, θα συλληφθεί και θα προφυλακιστεί, επειδή παρανόμησε…

Αν κάποιός πιαστεί «με τη γίδα στην πλάτη» είναι παράνομος! Και συνήθως προφυλακίζεται. Τελεία και παύλα.

 • –Όσοι περνούν τα σύνορα χωρίς άδεια είναι παράνομοι μετανάστες!
 • –Είναι δύο φορές παράνομοι, όταν ισχυρίζονται – ψευδώς – ότι «έχασαν τα διαβατήριά» τους – συμπτωματικώς όλοι ομαδικά.
 • –Είναι τρείς φορές παράνομοι διότι οι περισσότεροι δίνουν στη συνέχεια ψεύτικά στοιχεία.

Και μόνο για τους τρείς αυτούς λόγους, άλλες χώρες αρνούνται προκαταβολικά κάθε συζήτησε περί χορήγησης ασύλου.

Εδώ μας απαγορεύουν και να τους… αποκαλούμε «παράνομους»!

 • Ξαφνικά μας επιβάλλουν να ονομάζουμε τους καταυλισμούς των λαθρομεταναστών… «δομές»!

Αλλά η «δομή» είναι στέρεα κατασκευή με οργανωμένες σχέσεις μεταξύ των συστατικών της. Και με κανόνες που ορίζουν την αντοχή τους και την ισορροπία τους.

Η έννοια της δομής είναι εμπεριέχει σταθερούς κανόνες.

Εκείνο που (προσπαθούν να) μας υποβάλλουν, εν προκειμένω, είναι ότι οι καταυλισμοί των λαθρομεταναστών, δεν υπάγονται στους κανόνες όπου υπάγεται η ζωή όλων των πολιτών της χώρας. Δεν υπάγονται στους κανόνες και τους νόμους του κράτους!

Είναι «δομές», γιατί είναι χωριστές νησίδες, ανεξέλεγκτες από το κράτος, τα όργανά του, τις αρχές, την κυβέρνηση και τους νόμους! Είναι «δομές» γιατί διοικούνται από τις ΜΚΟ και αποτελούν κράτος εν κράτει!

Και τις ονομάζουν «δομές» – όχι καταυλισμούς – για να τις δεχθούμε ως «κράτος εν κράτει», για να αποδεχθούμε πλήρως την ανομία που επικρατεί εκεί μέσα, για να κλείσουμε τα μάτια στα εγκλήματα που γίνονται εκεί μέσα, για να αποδεχθούμε πλήρως το γεγονός ότι το κράτος μας, οι αρχές μας και οι νόμοι μας δεν έχουν καμία ισχύ εκεί μέσα.

Η πρώτη κατάργηση της κυριαρχίας μας ως κράτος γίνεται με τη σιωπηλή παραδοχή εκ μέρους μας ότι στις «δομές» δεν έχουμε κανένα έλεγχο και κανένα δικαίωμα επιβολής. Κι ας είναι μέσα στην «επικράτειά» μας.

Απαγορεύουν, λοιπόν τη λέξη «καταυλισμοί» και επιβάλλουν την λέξη «δομές», για να καλύψουν το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ανεξέλεγκτο κράτος εν κράτει!

 • Απαγορεύουν τις λέξεις «νόμος και τάξη». Τις θεωρούν «δεξιά ατζέντα»!

Και θεωρούν ότι κάθε απόπειρα διαφύλαξης της νομιμότητας παραπέμπει σε …«αστυνομικό κράτος»!

 • Απαγορεύουν την έννοια της «ακαδημαϊκής ελευθερίας». Και την έχουν υποκαταστήσει με την έννοια του «πανεπιστημιακού ασύλου». Αλλά το «άσυλό» τους προστατεύει την ανομία μέσα στα Πανεπιστήμια, που έχουν γίνει νησίδες «ακαταδίωκτου» για συμμορίες που τρομοκρατούν και τραμπουκίζουν φοιτητές και καθηγητές. Τους δέρνουν, τους προπηλακίζουν, τους «χτίζουν».

Τους απειλούν και τους εκβιάζουν συνεχώς.

Για να υπάρξει «ακαδημαϊκή ελευθερία» στα Πανεπιστήμια πρέπει να ξηλωθεί το «άσυλο» της παρανομίας και όλες οι συμμορίες που λυμαίνονται τα Πανεπιστήμια.

 • Απαγορεύουν τη λέξη «ανταγωνιστικότητα»!

Τη θεωρούν πολύ… «νεοφιλελεύθερη», λέει.

Και κάνουν ό,τι μπορούν, να υποβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας και να διώξουν επενδύσεις, πράγμα που ανακυκλώνει την βαθιά οικονομική κρίση.

Το πρόβλημα τους είναι πώς να χτυπήσουν τον… «νεοφιλελευθερισμό» στην Ελλάδα, που είναι πλέον η τελευταία… «σοβιετία» στη γή!

 • Απαγορεύουν τη λέξη «έθνος»! Και σνομπάρουν τη λέξη «Πατρίδα».

Αλλά το έθνος είναι συστατικό στοιχείο της νεωτερικότητας!

Και όλα τα μεγάλα επιτεύγματα όλων των λαών της γης έγιναν στο όνομα της Πατρίδας:

 • –Η Αμερικανική Επανάσταση έγινε από τους Patriots, το στρατιωτικό σώμα που πολεμούσε ενάντια στους Βρετανούς δυνάστες.

Ακόμα και σήμερα, κάθε Αμερικανός Πρόεδρος όταν θέλει να συσπειρώσει τον αμερικανικό λαό μιλάει για το μεγάλο «πατριωτικό καθήκον».

 • –Η Γαλλική Επανάσταση –το μεγαλύτερο γεγονός διεθνώς, στους «νεωτέρους χρόνους» – που γκρέμισε το ancient regime, θέσπισε τον εθνικό ύμνο της χώρας που ξεκινούσε με το κάλεσμα:

Εμπρός παιδιά της Πατρίδας (Αllons enfants de la Patrie)…

Πολλές καθεστωτικές αλλαγές έγιναν έκτοτε, η Γαλλία έγινε Αυτοκρατορία, μετά δημοκρατία, μετά ξανά Αυτοκρατορία, μετά άλλαξε πέντε καθεστωτικές μορφές δημοκρατίας, αλλά ο εθνικός της ύμνος ξεκινά – μέχρι σήμερα – με το ίδιο κάλεσμα πάντα:

Εμπρός παιδιά της Πατρίδας.

 • –Ακόμα και στην Κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση, όταν επιτέθηκε ο Χίλτερ, το 1941, το καθεστώς κήρυξε τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο!

Και τη νίκη σε αυτόν γιορτάζει με τεράστια επισημότητα συνεχώς έκτοτε – και επί εποχής Κομμουνισμού αλλά και μετά που έπεσε ο Κομμουνισμός!

Το κατεξοχήν εμβατήριο που παιανίζει η μπάντα του Κόκκινου στρατού κάθε χρόνο, μέχρι σήμερα, ξεκινά με το φράση.

Ρωσία, Μεγάλη χώρα, ξεσηκώσου!

Το εμβατήριο λέγεται «Ιερός Πόλεμος» (Sacred War) τα παιδιά το μαθαίνουν από μικρά στα σχολεία και οι ενήλικες του τραγουδάνε κατανυκτικά κάθε χρονιά με δάκρυα στα μάτια. Κι ας παραπέμπει σε γεγονότα που έγιναν πολύ πριν γεννηθούν

Η μεγάλη επέτειος της σημερινής Ρωσίας είναι για τη νίκη του λαού της στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο».

 • Και σήμερα ακόμα:

–Στις ΗΠΑ κυριαρχεί το σύνθημα «πρώτα η Αμερική»!

–Στη Ρωσία, την Ιαπωνία, την Κίνα και το Ισραήλ υπέρτατος στόχος τους είναι «η Ασφάλεια της Πατρίδας» (τους).

–Η Τουρκία επιχειρεί την επανεμφάνισή της στο διεθνές προσκήνιο ως τοπική υπερδύναμη με τον επεκτατικό στόχο της «Γαλάζιας Πατρίδας»! (σε βάρος Ελλάδος και Κύπρου, κυρίως)

–Οι Βρετανοί βγαίνουν από την Ενωμένη Ευρώπη, για να προασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας τους.

–Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Γαλλία, επί Προεδρίας του «κεντρώου Μακρόν» έχει κηρύξει ως υπέρτατο στόχο την προτεραιότητα στα συμφέροντα και το ρόλο της Γαλλίας!

–Οι μισές χώρες της Ευρώπης έχουν αντίστοιχους προσανατολισμούς (από τη Δανία μέχρι την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Τσεχία και τη Σλοβενία. Προσεχώς και την Ιταλία, όπως φαίνεται…)

Κι εμείς εδώ τι κάνουμε;

Προσπαθούμε να… αποδομήσουμε τις έννοιες του Έθνους και της Πατρίδας…!

Οι λεγόμενοι «προοδευτικοί» στην χώρα μας θυμίζουν εκείνο το παλιό γνωμικό:

«Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια»!

Ψωριάρηδες κατάντησαν.

Δεν καταλαβαίνουν που πάει ο κόσμος.

Δεν αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις του αύριο και τους κινδύνους του σήμερα.

Βλέπουν με καχυποψία τον ελληνικό λαό, που αρχίζει να δυσφορεί και να αντιδρά και να οργίζεται.

Και προσπαθούν να λοβοτομήσουν τους Έλληνες και να ακρωτηριάσουν την Ελληνική γλώσσα, από «λέξεις» – δηλαδή από έννοιες, αισθήματα, προσδοκίες – που είναι όλα βαθιά ριζωμένα στο πολιτιστικό υπόστρωμα της σύγχρονης Ελλάδα – στο λαϊκό υποσυνείδητο.

Και κατάντησαν γελοίοι λογοκριτές της Ελληνικής γλώσσας και του λαϊκού φρονήματος, οι πρώην… «προοδευτικοί δημοκράτες», τρομάρα τους!

Οι λέξεις συγκροτούν το Λόγο και εκφράζουν την Ψυχή ενός λαού.

Αυτό είναι η «γλώσσα»: Λόγος και Ψυχή, από αιώνες ιστορικής εμπειρίας και πολιτιστικής δημιουργίας. Στοιβαγμένα και ζυμωμένα μέσα στην συλλογική μνήμη.

Αλλά και μέσα από ποικίλα ζωντανά, προσωπικά βιώματα και ατομικά σκιρτήματα – που πυροδοτούνται από λέξεις, παράγουν «νόημα», συγκίνηση και συνειδητότητα.

Όσοι απαγορεύουν τις λέξεις και ακρωτηριάζουν το Λόγο, προσπαθούν να αλλοτριώσουν τη Συνείδηση και να υποδουλώσουν την Ψυχή του λαού.

Όμως ματαιοπονούν!

Οι ψωριάρηδες της «Πολιτικής Ορθότητας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.