Η ΝΔ και η θεία μου η Περσεφόνη κοστολόγησαν τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ…

Του Σωτήρη Χήνου

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα. Δικαίωμά του. Η ΝΔ τα κοστολόγησε. Δικαίωμά της. Και ξέσπασε η εξής διαμάχη: Η ΝΔ τα κοστολόγησε με στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ή τα κοστολόγησε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους;

Μία ερώτηση δεν τέθηκε καν: Στα στοιχεία αυτά είναι σωστά ή λάθος ;; Ας τα κοστολόγησε η θεία μου η Περσεφόνη. Θα μου πείτε, άλλη πιστότητα έχει η θεία σου, άλλη το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Σωστό. Η απάντηση όμως, στο τέλος της ημέρας, δίνεται με έναν τρόπο. Δίπλα σε κάθε κωδικό εξόδων να αντικαταστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσό που προβλέπει η ΝΔ με το ποσό που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ακριβές. Περιέργως δεν το κάνει.

Ας προσπαθήσουμε εμείς λοιπόν. Με τις ταπεινές γνώσεις της θείας μου της Περσεφόνης (που τις βρήκε κυρίως με ένα απλό google search).

1. Μείωση του ΕΦΚ στον κατώτερο συντελεστή της Ε.Ε. Από €0,70/lt στο €0,47/lt. Μείωση 33%. Πόσα εισπράττει το κράτος από τον ΕΦΚ διαχρονικά και καθ έτος; €6 δις. Τι σημαίνει 33% μείωση; 2 δις. Καλά το μέτρησε η ΝΔ.

2. Αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%. Πόση είναι η ετήσια μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων; €13,5 δισ. Πόσο είναι το 10% αυτού; €1,35 δις. Και αυτό καλά το μέτρησε.

3. ΦΠΑ στα τρόφιμα…Σύνολο εσόδων €3,5 δις. Μεταφορά τους στον χαμηλότερο συντελεστή (6%) σημαίνει μείωση εσόδων κατά 50%. Ήτοι κοντά €1,5 δις. Και εδώ καλά τα μέτρησε.
Ήδη φτάσαμε στα €5 δις. Όσα ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι στοιχίσουν όλα τα μέτρα ανά έτος. Και έχουμε ακόμα πλήθος κατηγοριών.

4. Δαπάνες για παιδεία στο 5% του ΑΕΠ. Με ΑΕΠ €210 δις, το 5% είναι €10 δις. Σήμερα οι δαπάνες είναι στα €5 δις.

5. Δαπάνες για την υγεία στο 7,5% του ΑΕΠ. Με ΑΕΠ €210 δις, το 7,5% είναι €16 δις. Σήμερα οι δαπάνες είναι στα €11 δις.

Αισίως φτάσαμε στα €15 δις, από τα €5 δις που τα “κοστολόγησε” ο ΣΥΡΙΖΑ. Με απλές πραξούλες…Και ας μην συνεχίσουμε στα λοιπά μέτρα. Το πιάσαμε το υπονοούμενο…

Τις απλές αυτές πραξούλες της, η θεία μου η Περσεφόνη, μου επέτρεψε να τις postάρω στο Facebook με τον κίνδυνο να εκτεθεί.

Για να δούμε…θα βρεθεί αυτός που θα την διαψεύσει δημοσίως;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.