Η ιστορία της Μακεδονίας

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Μπορεί η ιστορία της Μακεδονίας να μην άρχισε με αυτήν την κυβέρνηση, αλλά σίγουρα αυτή προσπαθεί να την τελειώσει με όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνει. Τα βήματά της ακολουθούν τις τεχνικές της σοβιετικής νοοτροπίας και μάλιστα με σταλινικό ύφος.

Αν μπορούσε να βάλει όλους τους διανοούμενους και τους φιλοσόφους σε ένα καράβι για να τους ξεφορτωθεί θα το έκανε, διότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την ελληνική παράδοση, επειδή την θεωρεί γραφική και παλαιομοδίτικη. Θα ήθελε να ορίσει κι αυτή το έτος μηδέν για να σβήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια ως ακατάλληλα και άσχετα για τη συνέχεια της επανάστασης.

Το πρόβλημα της τώρα είναι ότι και ο απλός λαός έχει καταλάβει τα ύπουλα της τεχνάσματα της προπαγάνδας. Ακόμα και οι πιο αθώοι κατάλαβαν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν προστατεύει την Μακεδονία και είναι έτοιμο για κάθε συμβιβασμό, αρκεί αυτός να δώσει τη λύση που περιμένει από τη σοσιαλιστική περίοδο της Γιουγκοσλαβίας.

Μόνο που και στο πεδίο της βαρβαρότητας ενάντια της λήθης, υπάρχει ανικανότητα. Αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί από την αντίσταση. Φοβάται τα Συλλαλητήρια, διότι φαίνεται ότι ο κόσμος δεν θέλει να δει την άποψη του να κυριαρχεί.

Έτσι και το Συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης συνεχίζει να προκαλεί φόβο ακόμα πιο έντονο, διότι τώρα φαίνεται ότι δεν δεχτήκαμε καμία πίεση για να υποκύψουμε, αλλά αντιθέτως ο Ελληνισμός σε κάθε μέρος της Γης ενώνεται για να συνεχίσει την ιστορία της Μακεδονίας.

http://lygeros.org/articles.php?n=37540&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.