Η δήλωση του ΠτΔ ήταν μοιρολατρική;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Η Δήλωση του ΠτΔ για τις γιορτές, ήταν “ο Λαός να έχει τη δύναμη για την πορεία που η ιστορία έχει διαγράψει…”

Το ύφος του ήταν μάλλον περίλυπο.

Με το ρήμα διαγράψει ήθελε να μας πει ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα και πρέπει ν ακολουθήσει ο λαός σαν κοπάδι από πρόβατα;

κ. Παυλόπουλε οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι πιστεύουμε στην Ελεύθερη Βούληση όπως ξέρετε. Μας έκανε να το ξεχάσουμε αυτό η Προτεστάντης κ. Μέρκελ; Ρωτάμε, γιατί με τη λέξη <<διαγράψει>> που είπατε, δείχνουμε να προτεσταντίζουμε ακραιφνώς.

Δηλαδή ως ελληνικός λαός δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα κατά τη γνώμη σας, ώστε να αποτρέψουμε κάτι που θεωρούμε μοιραίο λάθος για τη χώρα μας; Εσείς ως ΠτΔ δεν μπορείτε να το εμποδίσετε με την παραίτησή σας το λάθος που κάνει η κυβέρνηση και να συμπράξετε με το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού λαού; Εσείς, θεωρούμε ότι μπορείτε να δώσετε λύση αντί να λέτε <<διαγράψει>>.

Μέσα στην ηλεκτρονική εποχή της πληροφορίας και της εξέλιξης να λέμε διαγράψει και να ξαναγυρίζουμε στην Ειμαρμένη , δείχνει ότι δε θέλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Αν δεν παραιτηθείτε τώρα, η Ιστορία θα γράψει ότι παραδώσατε και εσείς χώρα. Δεν σας απασχολεί η υστεροφημία σας;

Στη Μεσσηνία από την οποία κατάγεστε γεννήθηκαν ήρωες . Δεν έλεγαν τη λέξη <<διαγράψει>>, αλλά έδωσαν μάχες ακόμα και με τη ζωή τους και οι σύγχρονοι με τις καριέρες τους για να μη παραδώσουν χώρα. Δεν σας αγγίζει ψυχολογικά αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.