Η ΔΕΗ και η ντροπή της κυβέρνησης

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όλος ο κόσμος σε όλο τον πλανήτη ξέρει ότι ο κομουνιστικός κρατισμός δεν είναι λειτουργικός κι ότι προκαλεί ζημιές όταν εφαρμόζεται, όμως στην Ελλάδα έπρεπε να δούμε αυτές τις επιπτώσεις πάνω στην ίδια τη ΔΕΗ για να μαθευτεί από όλους ότι η κυβέρνηση που έλαβε το 2014 μια επιχείρηση με κέρδη 400 εκατομμύρια Ευρώ και κατάφερε με τις ιδεοληψίες της να της προκαλέσει 540 εκατομμύρια Ευρώ ζημιές για το 2018. Το πιο απίστευτο είναι ότι αυτό έγινε ενώ ενεργοποιήθηκε και ο αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης για την τροφοδοσία στη Μεγαλόπολη.

Καταλαβαίνουμε πια με επίσημο τρόπο πόσο ανίκανη μπορεί να είναι μια τέτοια ιδεολογία σε πρακτικό επίπεδο. Και το πιο απίστευτο είναι ότι στο Άρθρο 14 του Προσυμφώνου των Πρεσπών, η ίδια η κυβέρνηση θέλει να παρέχει στα Σκόπια αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου, μαζί με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και βέβαια μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας. Είναι να αναρωτηθεί κανείς τι θα σκεφτούν τα Σκόπια, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της ΔΕΗ.

Πάντως είναι καλό που υπάρχουν πολιτικοί που ξέρουν τι έγινε πραγματικά και αρχίζουν να κατηγορούν με τον πιο άμεσο τρόπο όλες αυτές τις πράξεις της κυβέρνησης στον ηλεκτρικό τομέα. Έτσι καταλαβαίνουμε επίσης ότι δεν είναι με τέτοιο κομματισμό που θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε στρατηγικά την ελληνική ΑΟΖ. Άρα ας φύγει η κυβέρνηση με την ντροπή της όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μην έχουμε περισσότερο κόστος.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=43062&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.