Η σοφή (και οριστική) ματαίωση του debate;

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης, είναι η φράση που μάλλον περιγράφει εύστοχα τη διαδικαστική προεκλογική περίοδο και αυτό φανερώνεται ακόμη πιο ξεκάθαρα όταν συμβαίνει κάτι τραγικό, όπως το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Προφανώς και όταν έχουν χαθεί τόσες ζωές και όσο και αν προσπαθούν διάφοροι ανόητοι να κάνουν φτηνιάρικη πολιτική, όπως τα παλικάρια που επιτέθηκαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλα τίθενται σε μία πολύ διαφορετική βάση και φαίνονται μέσα από ένα άλλο πρίσμα.

Υπό αυτήν την έννοια, δεν ήθελε και πολλή σκέψη για να καταλήξει κανείς στο ότι δεν έπρεπε να γίνει το debate των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Πέμπτης. Τι να πουν και τι να συζητήσουν και σε τελική ανάλυση, ποιος θα έχει τη διάθεση να καθίσει να τους ακούσει;

Το θέμα βέβαια είναι ότι αυτά θα ισχύουν και τις επόμενες ημέρες, οπότε ήταν μάλλον σοφή και αναγκαστική η απόφαση να πάψουν να αναζητούν νέα ημερομηνία για νέο debate.

Μάλλον μάταιο θα ήταν και καλύτερα τελικά να δείξουν οι αρχηγοί περισσότερο συντονισμένοι με τη γενική διάθεση των πολιτών, που δεν έχουν τις ορέξεις τους…

Reporter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.