Φταίει ο… Πολάκης;

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Υπάρχει «πρόβλημα» που ο Ραγκούσης, τέως ΠΑΣΟΚ, νυν ΣΥΡΙΖΑ, έχει βίλα στην Πάρο; Κι άλλοι πολιτικοί έχουν. Αλλά η βίλα Ραγκούση -πιστεύω- έχει μαγικές ιδιότητες… Voldemort! Από 200 τ.μ. της αρχικής άδειας, «φούσκωσε» στα τετρακόσια και βάλε. Βράχος ο Ραγκούσης. Εσπευσε, πιστεύω, και δήλωσε τα παραπανίσια αυθαίρετα 200 τ.μ. και πλήρωσε, πιστεύω, όλα τα σχετικά πρόστιμα.

Υπάρχει «πρόβλημα» που η σύζυγος Ραγκούση πήρε άτοκο δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ως τρίτεκνη μάνα, με κοινωνικές ανάγκες και χαμηλά εισοδήματα μετά του συζύγου; Κιμπάρης ο Οργανισμός! Μέχρι δάνειο για βίλα έδωσε. Οχι σαν τη μάνα της συναδέλφου μας, που της κληρώθηκε ένα διαμέρισμα 60 τ.μ. κι έπρεπε να δηλώσει ότι δεν είχε άλλο ακίνητο, έχει χαμηλό εισόδημα και ανήκει και σε ευάλωτη ομάδα…

Σήμερα, η κατασκευή βίλας τετρακοσίων τετραγωνικών, μετά πισίνας, στην Πάρο -πολύ πολύ συντηρητικά το λέω- έχει κόστος κατασκευής περί τις 3.000 ευρώ το τ.μ. και τιμή πώλησης γύρω στα 2.500.000 ευρώ. (Εδώ διαμέρισμα στην Πούντα 48 τ.μ. και πωλείται 400.000 ευρώ!) Ομως, το 2007, που ο Ραγκούσης την έχτιζε για να στεγάσει τα καημένα τα παιδάκια του, το κόστος κατασκευής κυμαινόταν στα 1.500 ευρώ το τ.μ. Γιατί «κακολογούν» τον Ραγκούση; Επειδή έκτισε διακόσια τετραγωνικά μέτρα, το 2007, ως οικονόμος δήμαρχος, με 150.000 ευρώ δάνειο; Κακοήθεις -πιστεύω- λένε ότι ίσα που έφτασαν να ρίξει μπετά. Αν είσαι μάγος; Ο Ραγκούσης, βέβαια, μάγος μπορεί να μην ήταν. Ηταν δήμαρχος. Φταίει αυτός ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας που ενέκρινε το δάνειο, μετά από mail του δημάρχου, και μετά δεν έλεγξε αν χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με το συμβόλαιο παροχής; Ο Ραγκούσης -πιστεύω- είναι έτοιμος να καταγγείλει τον Οργανισμό για τον έλεγχο που δεν έκανε, επειδή πήρε το δάνειο επί Ν.Δ.! Είναι ζήτημα το τελικό κόστος κατασκευής της βίλας; Οι φορολογικές δηλώσεις του ζεύγους Ραγκούση, την εποχή εκείνη, θα δικαιολογήσουν, πιστεύω, το κόστος της. Ολα θα τα έχει -πιστεύω- ο δήμαρχος Ραγκούσης δηλώσεις.

Και γιατί να μην ενοικιάζεται η βίλα 14.000 ευρώ -και βάλε- την εβδομάδα; Δηλώνεται -πιστεύω- στην εφορία το εισόδημα. Δεν συνεισφέρει έτσι ο Ραγκούσης στην οικονομία του τόπου; Και τολμά κυρία -και δη Ουκρανή- να καταγγέλλει ότι τη βρήκε ο έλεγχος του υπουργείου Εργασίας ανασφάλιστη, με τη σφουγγαρίστρα και τον κουβά στο χέρι, στο ξενοδοχείο του πεθερού Ραγκούση; Εξαλλη η κ. Ραγκούση, την έδιωξε, γιατί δεν δήλωσε ότι ήταν τουρίστρια. Ας έλεγε ότι βγήκαν τα νερά από το μπάνιο κι άρπαξε το σφουγγαρόπανο να τα μαζέψει. Αδήλωτη εργασία, είπατε; Μα, αυτά έλεγε ο Ραγκούσης στον μακαρίτη Μαγγίνα καλώντας τον να παραιτηθεί. Και παραιτήθηκε. Μα, ποιος λέει αδήλωτη εργασία; Δόκιμη εργαζόμενη την ονόμασε το σόι Ραγκούση.

Και ο Ραγκούσης, ο επικεφαλής του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, αν το σκεφθείτε, δόκιμος πολιτικός είναι. Στο χέρι σας είναι να μην τον προσλάβετε, στις 21 Μαΐου, για βουλευτή!

Υποσημείωση

Υποτομεάρχης Διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης. Λένε ότι έβαλε τη Ν.Δ. να «κακολογεί» τον Ραγκούση, για να του πάρει τη θέση. Εγώ δεν το πιστεύω!

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.