Ένα ακραίο υβρίδιο!

Γράφει ο Θανάσης Κ.

–68 Έλληνες “Πανεπιστημιακοί” με κοινή ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια δολοφόνο της “17Ν”, τρομοκράτη Κουφοντίνα.

–15 γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – όλα σχεδόν μέλη της Κεντρικής του Επιτροπής, πέντε πρώην βουλευτές του – προσυπογράφουν κοινή ανακοίνωση υπέρ του Κουφοντίνα

–Και ο γνωστός συγγραφές Βασίλης Βασιλικός (που πολιτεύθηκε πρόσφατα με το ΣΥΡΙΖΑ) στήριξε επίσης δημόσια τον Κουφοντίνα.

Στις ανακοινώσεις αυτές, εμμέσως ή αμέσως, εκφράζουν “ανησυχίες” για τη ζωή του 11 φορές ισοβίτη – “φαρμακοχέρη τον έλεγαν οι σύντροφοί του”!

Απειλείται η ζωή του, λέει. Από τι νομίζετε;

Από την απεργία πείνας, που εκείνος έχει επιβάλει στον εαυτό του!

Πίσω από αυτά τα προσχήματα βρίσκεται η εκστρατεία για την αποφυλάκισής του!

Προωθείται η άποψη ότι μετά την έκτιση 19 ετών – ο Κουφοντίνας παραδόθηκε στις αρχές στις 5 Σεπτεμβρίου 2002 – μπορεί πλέον να αποφυλακιστεί φέτος τον Σεπτέμβριο!

Όμως αυτό δεν ισχύει! Όσοι έχουν καταδικαστεί σε πολλαπλά ισόβια έχουν ελάχιστο χρόνο κάθειρξης τα 25 χρόνια (άρθρο 105 παράγραφος 4 – πρώην 3). Δηλαδή ο Κουφοντίνας μπορεί να αποφυλακιστεί το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο του 2027!

Βέβαια, ένας πολύ-ισοβίτης μπορεί να αποφυλακιστεί όταν συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του. Αλλά ο Κουφοντίνας γεννήθηκε το 1958, γίνεται 70 ετών επίσης το 2028, επομένως δεν υπάρχει “παράθυρο” για να αποφυλακιστεί νωρίτερα από τη συμπλήρωση της 25ετίας, δηλαδή το 2027

Κι όταν μιλάμε για “υπό όρους” αποφυλάκιση, προφανώς δεν μιλάμε για “αναγκαστική” αποφυλάκιση…

Το ότι “μπορεί” να αποφυλακιστεί τότε, ΔΕΝ σημαίνει ότι “αναγκαστικά” αποφυλακίζεται τότε.

Για τέτοια αδικήματα ισχύει το γνωστό: “όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια”.

Άλλωστε, στην περίπτωση του Κουφοντίνα έχουμε και νομικό αίτιο. Όπως αποφάνθηκαν τα δικαστήρια – και όπως είναι προφανές – δεν έχει δείξει την παραμικρή διάθεση “μεταμέλειας”.

Και χωρίς μεταμέλεια, δεν τηρείται ούτε ο πιο στοιχειώδης όρος αποφυλάκισης ενός καταδίκου σε 11 χρόνια ισόβια συν 25ετή κάθειρξη!

Δηλαδή του έχουν ήδη “χαριστεί” οι 11 φορές ισόβια – και συζητάμε αν θα εκτίσει  ολόκληρη την 25ετή ποινή που του επιβλήθηκε επιπροσθέτως!

Συνεπώς η συζήτηση περί “αποφυλάκισής” του Κουφοντίνα είναι όχι απλώς “άκαιρη” (“είναι πολύ νωρίς ακόμα”). Είναι και εντελώς “άτοπη”! Δεν συντρέχουν καν οι λόγοι αποφυλάκισης όσο ο ίδιος παραμένει δηλωμένα αμετανόητος

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια χλωμή και άνευρη ανακοίνωση ότι “η τρομοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα” και ότι “οι νόμοι ισχύουν για όλους”…

Μάλιστα! Μας υποχρέωσε…

Αλλά τα στελέχη του που υπέγραψαν ανοικτά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και τους Πανεπιστημιακούς (που είναι οι περισσότεροι επίσης στελέχη του) αρνήθηκε να τους καταδικάσει δημόσια!

Κι εδώ είναι οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ.

(Βλέπετε, όσα κόμματα θέλουν να λέγονται “δημοκρατικά” δεν έχουν μόνο “δικαιώματα”, έχουν και υποχρεώσεις. Έχουν και ΕΥΘΥΝΕΣ!)

Ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είναι ότι “ανέχεται” χωρίς να καταδικάζει – ή πολύ περισσότερο χωρίς να διαγράφει αμέσως – μέλη και στελέχη του που δημόσια υπερασπίζονται ένα καταδικασμένο δολοφόνο!

Παλαιότερα στελέχη του πρόβαλαν δημόσια τα βιβλία του ισοβίτη Κουφοντίνα. Ή προέβαλαν τηλεφωνικά δια ζώσης της απόψεις του σε…ανοικτή συνδιάλεξη μαζί του από τις φυλακές, ενώπιον “ενθουσιώδους” κομματικού ακροατηρίου.

Και ακόμα παλαιότερα ηγετικά στελέχη του πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Νοέμβρη και εκφράστηκαν διθυραμβικά για τους δολοφόνους της και για το δολοφονικό έργο τους!

Ούτε και γι’ αυτούς απολογήθηκε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν  “ανέχθηκε” απλώς, κάποιους “κατά συρροήν” υπερασπιστές, κάποιων κατά συρροήν δολοφόνων. Ουσιαστικά “έκλεινε το μάτι” στην τρομοκρατία!

Και η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που έφερε για ψήφιση στη Βουλή, λίγο πριν καταψηφιστεί και εγκαταλείψει την κυβέρνηση, προέβλεπε “ευνοϊκή μεταχείριση” για πολλούς βαρυποινίτες και “παράθυρα” για να αποφυλακίζονται οι ισοβίτες. Αλλά δεν στάθηκαν αρκετά, γιατί υπήρξαν αντιδράσεις στο εσωτερικό του. Και γιατί ήταν πλέον πολύ αργά

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κόμμα στάθηκε διαχρονικά αλληλέγγυος με τους τρομοκράτες!

Τους κάλυψε, τους ευνόησε, στελέχη του τους στήριξαν και τους υπερασπίστηκαν!

Και τώρα ακόμα πασχίζουν να αποφυλακίσουν τους πιο “σκληρούς” δολοφόνους της εγχώριας τρομοκρατίας.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους διαγράφει και δεν κόβει τις σχέσεις του με τέτοια επώνυμα και προβεβλημένα στελέχη του, δεν θα γίνει ποτέ Κόμμα συμβατό με τη “δημοκρατική νομιμότητα”

Θα παραμένει αυτό που ήταν εξ αρχής: Ένα ακραίο υβρίδιο!

–Ένα ακραίο υβρίδιο, που όταν του δόθηκε η ευκαιρία προσπάθησε να αλλοιώσει το Πολίτευμα (σκευωρία Νοvartis)! Αλλά το “έγκλημά” του αυτό, αν και ήλθε εκκωφαντικά στην επιφάνεια, δεν δικάστηκε (ακόμα). Συγκαλύπτεται με δικονομικού χαρακτήρα προσχήματα…

–Ένα ακραίο υβρίδιο, που όταν κυβέρνησε προσπάθησε να αλώσει και στη συνέχεια να φιμώσει τον Τύπο! Κι αυτό το έγκλημά του ήλθε στην επιφάνεια – και μάλιστα από δημόσιες καταγγελίες των “συνεργών” του (Καλογρίτσας κλπ.) – αλλά επίσης καθυστερεί η δικαστική του εκκαθάριση (και ήδη απειλείται η “παραγραφή” του).

–Ένα ακραίο υβρίδιο, που όταν του δόθηκε η ευκαιρία αποφυλάκισε πλήθος εγκληματιών, πολλοί των οποίων όταν βγήκαν εγκλημάτησαν ξανά! Και δημιούργησε τις δικονομικές προϋποθέσεις για την επιεικέστερη μεταχείριση και πολλών που δεν αποφυλακίστηκαν τότε – και προσπαθεί να τους αποφυλακίσει τώρα! Οι σχέσεις του με πάσης φύσεως ποινικούς επίσης ήλθε στην επιφάνεια, αλλά ουδέποτε διερευνήθηκε.

Ωραίο κόμμα της… “δημοκρατικής νομιμότητας”!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε για 5,5 χρόνια, τα έκανε μούσκεμα, προκάλεσε πολλαπλάσια προβλήματα απ’ όσα βρήκε, είπε – και εξακολουθεί να λέει – πρωτοφανή ψέματα, έστρεψε την κοινωνία εναντίον του: ένα μέρος της στα κόμματα των αντιπάλων του και ακόμα μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στην αποχή!

Έχασε με 32,5% σε ένα μειωμένο εκλογικό σώμα! (Οι δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές – Σεπτέμβριος του 2015 και Ιούλιος του 2019 – έγινε με αισθητά μειωμένο αριθμό συμμετεχόντων-εγκύρων σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις)

Και τώρα φαίνεται να έχει χάσει τουλάχιστον ένα στους τρείς ψηφοφόρους του μετά την ήττα του!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “δημοκρατικό κόμμα”!

Η κοινωνία το έχει καταλάβει. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει και η αλήθεια να αποκατασταθεί. Πρέπει η Δικαιοσύνη να αποκαλύψει το ρόλο του.

Κι όσο αρνούμαστε να το αποκαλύψουμε και να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να το διερευνήσει ανεπηρέαστη, τόσο θα κακοφορμίζει ένα επικίνδυνο απόστημα στο σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η κοινωνία πρέπει να αποκτήσει ξανά εμπιστοσύνη στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και για να γίνει αυτό, τα εγκλήματα που αποκαλύπτονται πρέπει να φτάνουν ως τη Δικαιοσύνη. Και να τιμωρούνται όπως τους αξίζει…

Όχι να παραγράφονται, όχι να αποσιωπούνται, όχι να συγκαλύπτονται, όχι να “πέφτουν στα μαλακά” οι αυτουργοί τους.

Μη φτάσουμε στο τέλος να ψηφίζουν όλο και λιγότεροι.

Απο-νομιμοποιώντας έτσι την ίδια τη Δημοκρατία, επειδή διστάζουμε να τιμωρήσουμε τους εχθρούς της…

ΥΓ.1 Οι διακηρυγμένοι εχθροί της Δημοκρατίας και της δημοκρατικής νομιμότητας έχουν κι αυτά “δικαιώματα” σε μια δημοκρατία.

Αυτό είναι το μεγαλείο του πολιτεύματος…

Αλλά δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να θεωρούμε τους εχθρούς της δημοκρατίας και… “δημοκράτες”! Έτσι;

ΥΓ,2 Είναι δικαίωμα οποιουδήποτε να υπερασπίζεται τον δολοφόνο Κουφοντίνα. Αλλά είναι και δικαίωμά μας να μη θεωρούμε τους φίλους του Κουφοντίνα… “δημοκράτες”! Το ίδιο ισχύει και για όσους τους ανέχονται και για όσους τους καλύπτουν…

Αν θέλουμε να τελειώνουμε με αυτά τα ακραία υβρίδια στην Ελλάδα, κάποτε αυτά πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε μεταξύ μας.

Γιατί οι ίδιοι που υπερασπίστηκαν διαχρονικά τους δολοφόνους της 17Ν υπερασπίζονται και τους δολοφόνους στη Μαρφίν.

Οι ίδιοι που κάλυπταν και καλύπτουν τον Κουφοντίνα, είναι οι ίδιοι που κάλυψαν και τους δολοφόνους στη Μαρφίν.

Κι αν θέλετε μπορούμε να πούμε και ονόματα.

Πολύ “λαμπρά” ονόματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.