Εμείς φερθήκαμε υπεύθυνα. Ποιος φέρθηκε ανεύθυνα και το Κρανίδι έχει 152 κρούσματα;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ο κ Μηταράκης μας χρωστάει μια εξήγηση, γιατί ενώ εμείς κάνουμε θυσίες για την προσωπική μας και για τη δημόσια υγεία, μας μολύνουν οι μετανάστες που προφανώς εισβάλουν ανεξέλεγκτα.

Τους εξασφαλίζουν διαμονή σε ξενοδοχεία που Έλληνες, των οποίων οι πρόγονοί έχουν αγωνιστεί για αυτά τα χώματα, δεν έχουν μπορέσει να πάνε ποτέ σε αυτά.

Τους εξασφαλίζουν διατροφή (που κάνουν ότι δεν τους αρέσει) την οποία πολλοί Έλληνες μέσα στη χώρα τους δεν την έχουν γευτεί λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη να μας λέει ότι είναι συγκινητικό να φεύγουν τα ασυνόδευτα που παρεμπιπτόντως ήρθαν για να κάνουν παιδιά με Ελληνίδες και να ριζώσουν, αφού τους δίνουμε μισθό. Αλήθεια γιατί δεν τους τα δίνουμε να μείνουν στη χώρα τους και να ζουν πλουσιοπάροχα;

Όχι κ. Μητσοτάκη εμείς δεν συγκινηθήκαμε. Το θεωρούμε δίκαιο να φύγουν όλοι.

Σας βάλαμε σε αυτή τη θέση όχι για να σας ακούμε να λέτε ότι συγκινηθήκατε που φεύγουν, αλλά ότι είστε ανήσυχος -και όχι περήφανος- που έρχονται.

Σας βάλαμε σε αυτή τη θέση όχι για να αντικαταστήσετε σε λόγο σας τις λέξεις Ελληνίδες -Έλληνες, με το συμπολίτες και συμπολίτισσες.

Σας βάλαμε σε αυτή τη θέση για να ανησυχεί ο κ. Τσιόδρας για το μεταναστόπουλο στο Κρανιδι το οποίο είναι ανθρώπινη ψυχή, αλλά ταυτόχρονα να ανησυχεί και για τον Παναγιώτη Ραφαήλ που είναι στην εντατική 6 μήνες.

Σας βάλαμε σε αυτή τη θέση γιατί είχατε μιλήσει για αξιολογήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων και τώρα βλέπετε ότι δεν σας συμφέρει να τις κάνετε λόγω ψήφων, όμως ταυτόχρονα αδικείτε τους ιδιωτικούς.

Στο θέμα της υγείας είτε από φόβο είτε κυρίως επειδή θέλουμε να είμαστε νομοταγείς, κάναμε θυσίες.

Οι αδικίες στα οικονομικά θα έχουν επιπτώσεις, εκτός των άλλων, και στη ψυχολογία των ανθρώπων. Ένας άνθρωπος που εργάζεται ιδιωτικά δεν μπορεί να βλέπει τους καθηγητές του Δημοσίου που μόνο αν θέλουν, απασχολούντα μια ώρα την ημέρα με επαναλήψεις (και τους γυμναστές που δεν εργάζονται καθόλου) να παίρνουν κανονικό μισθό και ταυτόχρονα να αδικείται ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή ένας ιδιωτικός υπάλληλος που στηρίζει την οικονομία. Για αυτό διώξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και καλά κάναμε και θα τον φτάσουμε στο 3%.

2 σκέψεις σχετικά με το “Εμείς φερθήκαμε υπεύθυνα. Ποιος φέρθηκε ανεύθυνα και το Κρανίδι έχει 152 κρούσματα;

  • 27/04/2020, 17:01
    Permalink

    Αγαπητή κυρία Παπουτσή,
    επιτρέψατέ μου, επειδή έχω οικογενειακή σχέση με την περιοχή και επί του θέματος έχω υπεύθυνη πληροφόρηση να σας ενημερώσω για τα εξής: Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι μετανάστες της δομής δεν έχουν καμιά ευθύνη. Ο ιός μεταφέρθηκε από εργαζόμενη (καθαρίστρια) στην δομή, που εργάζεται και αλλού. Δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα ευθύνης Μηταράκη. Σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι εκτός δομής, δηλαδή στους κατοίκους του Δήμου Κρανιδίου, δεν βρέθηκε να έχει υπάρξει μετάδοση του ιού. Τούτο σημαίνει ότι τα μέτρα, εφαρμοζόμενα με συνέπεια, έχουν αποδώσει (και) στην περιοχή.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.