Είναι κανών των Ανικάνων τον ικανόν να κάνουν νάνον…

Γράφει η Ντέπη Στενού

Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που θα έκανε  κάποιος  ακούγοντας τον Τσίπρα στην συνέντευξη τύπου…

Τι δεν μας είπε σ αυτήν ο Αλέκσης…

Η Συγνώμη  λέει, είναι ανέξοδη και έγινε  για επικοινωνιακούς λόγους. Ναι… καλά ακούσατε … Γιατί η συγνώμη όπως λέει έχει αξία να λέγεται μόνο εάν είναι ειλικρινής… 

Ε ναι …τώρα εξηγούνται όλα…Γι αυτό δεν ακούσαμε μια συγνώμη σ αυτά τα σχεδόν πέντε χρόνια που κυβερνούσε…Αφού ο άνθρωπος δεν ένοιωθε την ανάγκη να την ζητήσει όταν κάηκαν 102 άνθρωποι, γιατί να το κάνει; Για να πει ψεματα;

Μια φορά και  αυτός αποφάσισε να είναι ειλικρινής στην ζωή του και έπεσε πάνω στην Συγνώμη…

 

Μίλησε για επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης…

Αυτός που έκανε επικοινωνιακό σόου πάνω στα πτώματα και όχι μόνο δεν είπε ποτέ μια συγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά από την πρώτη στιγμή μαζί με τα στελέχη της κυβέρνησης του έριξαν την ευθύνη σε αυτούς που κάηκαν…

Αυτός που με την κυβερνητική παρέα του, πρώτα αμφισβήτησαν ότι υπάρχουν νεκροί , μετά με δορυφορικούς fake χάρτες της ΝΑΣΑ, προσπάθησαν να μας παραπληροφορήσουν ότι μια φωτιά που ξεκίνησε από ένα  ηλικιωμένο που έκαιγε κλαδιά στην αυλή του, ήταν ένα οργανωμένο εμπρηστικό σχέδιο …

 Αυτός που μετά το φιάσκο της αποκάλυψης για το δήθεν οργανωμένο σχέδιο, με τους κολλητούς στην κυβέρνηση  κυνικά δήλωναν  ότι αυτή η “στραβή στην βάρδια,  ήταν η αιτία που τους “θόλωσε” την υποδειγματική εικόνα της κυβέρνησής τους”, μας λέει τώρα : «Να μην κρυφτούμε πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα». 

Αν αυτό δεν είναι  αυτοτρολάρισμα, είναι η πανηγυρική επιβεβαίωση της ρήσης : “ εξ ιδίων τα αλλότρια…”

 

Ακούσαμε ότι το βασικό και μεγαλύτερο έγκλημα της κυβέρνησης είναι ότι δεν εφάρμοσε το σχέδιο που παράγγειλε ο Αλεκσης αμέσως μετά το Μάτι, στον Γκολντάμερ… 

Ότι τώρα που έκαψαν 102 ανθρώπους έμαθαν από τα λάθη τους, απέκτησαν εμπειρία και είναι πλέον έτοιμοι να αναλάβουν πάλι τις τύχες μας…

 Ε τότε εντάξει…αξίζει τον  κόπο να  το ρισκάρουμε άλλη μια φορά, για να διαπιστώσουμε τι έμαθαν στου κασίδη το κεφάλι…

Ότι μπορεί να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν αυτές οι φωτιές…

Μάλλον εννοεί ότι  θα μοιράσει πάλι επιδόματα  και πως αυτήν την φορά θα τα δώσει, όχι όπως έκανε στο Μάτι, που τα δεν τα έδωσε ποτέ, για να μην τα σπαταλήσουν οι πυρόπληκτοι άσκοπα από εδώ και από εκεί.

Ακούσαμε ότι ήταν ακατάλληλος γι αυτήν την θέση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, που ήταν ένας πρώην Δήμαρχος όπως είπε απαξιωτικά και  άρα κατά την άποψη του, δεν είχε τις γνώσεις και την εμπειρία…

Ξεχνώντας ο δύσμοιρος, ότι όταν ανέλαβε αυτός τις τύχες μας και την τύχη  της χώρας, δεν  ήταν παρά ένας πρώην καταληψίας, μη έχοντας  ούτε ένα ένσημο  στο ενεργητικό του έστω από από μια ημέρα δουλειάς…

Ξεχνώντας προκλητικά, ότι ο εν λόγω Δήμαρχος ήταν σ ένα Δήμο που βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού και ήταν πάντα σε επαγρύπνηση με σχέδια πολιτικής προστασίας τα οποία απέδωσαν τα μέγιστα και ότι επί χρόνια ήταν Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία του Υμηττού, … Ξεχνώντας τα “κατορθώματα” του δικού του  Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας που είχε “εμπειρία” , αλλά  ήταν προκλητικά απών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την τραγωδία στο Μάτι, όταν κάηκαν 102 άνθρωποι… Σε αντίθεση με τον δικό του “έμπειρο”, ο  “μη έμπειρος” κ Χαρδαλιάς, βρισκόταν καθημερινά στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, σε όλα τα επίπεδα και δεν έχασε ΟΥΤΕ ΕΝΑ  πολίτη σε αυτό τον πύρινο εφιάλτη, που έκαψε δεκάδες χωριά  από την μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη.   

Ο κ Χαρδαλιας λοιπόν δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανένα άεργο πρώην πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, που είναι υπόλογοι στην δικαιοσύνη, όχι γιατί έκαναν λάθη κατά την διάρκεια των καθηκόντων τους, που πολλές φορές μέσα στο χαμό είναι αναπόφευκτο, αλλά για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ  σε βαθμό κακουργήματος , όσο κι αν ο Τσίπρας φρόντισε να κάνει τα αδικήματα τους πλημμελήματα  λίγο πριν φύγει απο την εξουσία για να πέσουν στα μαλακά ή να τους απαλλάξει…όπως ακριβώς έκανε και με τον αδερφό του.

 

Και κυρίως ξεχνώντας  πόσα δικά του  “έμπειρα asset”, (που μετά αποκήρυξε μετά βδελυγμίας απομακρύνοντας τα), πλήρωσε η χώρα  με βαρύ τίμημα, όταν έκλεισαν οι τράπεζες και φορτωθήκαμε  το 3ο και σκληρότερο μνημόνιο που μας φόρτωσε με την περίφημη διαπραγμάτευσή του, μέχρι το 2060..

 

Ακούσαμε και το πιο απίστευτο απ όλα …

Ότι προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή στις πυρκαγιές , βάζεις χαμηλά τον πήχη και τις προσδοκίες…

Αν μη τι άλλο θα παρηγορούνται οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι, τώρα που ξέρουν ότι έχασαν τους ανθρώπους τους γιατί είχε βάλει ψηλά τον πήχη ο Αλεκσης και απλά πέρασε από κάτω.

 

Ακούσαμε και για την ανάγκη ενότητας … και στο καπάκι για την επιβεβαίωση της ενότητας,  ότι το κράτος της δεξιάς καίει όποια περιοχή οι κάτοικοι, δεν έχουν πολιτικό μέσον για να πετάξουν τα  εναέρια μέσα. 

Δεν ξέρω ποια είναι του  διχασμού στο μυαλό του Αλεκση, όποιο κι αν  διαθέτει, αλλά αναλογικά θα πρέπει να υποθέσουμε ότι όσα έλεγαν τότε οι οπαδοί του στα social, πως  οι κάτοικοι στο Μάτι καλώς κάηκαν γιατί δεν ψήφιζαν Αριστερά, είχαν δόση αληθείας και πως το  “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη …

Αποτελεί και  μια λογική εξήγηση άλλωστε,  για το γεγονός ότι  δεν πάτησε ποτέ κανείς από την κυβέρνησή του σε κανένα από τα   μνημόσυνα που τελέστηκαν εις μνήμην τους, αυτά τα τρία χρόνια. 

 

 

Ακούσαμε να αναρωτιέται επίσης, αν έχουν ήσυχη συνείδηση όσοι διαχειρίστηκαν την πυρόσβεση σε αυτήν την πύρινη λαίλαπα….

Ναι… μίλησε για ήσυχη συνείδηση, αυτός που έκανε διακοπές σε κότερα καπνίζοντας ακριβά πούρα, την ώρα που στο Μάτι μετρούσαν ακόμη πτώματα, αγνοούνταν θύματα ή  ήταν αδύνατον  να αναγνωριστούν, από την ασύμμετρη ανικανότητα της κυβέρνησής του….

Αυτός που καθ ομολογία του δεν είπε μια συγνώμη, γιατί  αν δεν είναι ειλικρινής η συγνώμη δεν την λες γιατί δεν έχει αξία….

Αυτός  που το μόνο που έκανε μετά  γι αυτούς που βίωσαν αυτήν τραγωδία, ήταν να χάσει μια μέρα τον ύπνο του και να σηκωθεί  στις έξι το  πρωί, για να πάει κρυφά σαν κλέφτης με τις κάμερες στο Μάτι, ώστε να καταγραφεί εκεί τυπικά η παρουσία του και άλλη μια μέρα για να παρευρεθεί επίσης για επικοινωνιακούς λόγους,  σε μια στημένη κομματική συγκέντρωση κατοίκων, εξηγώντας μάλιστα ότι δεν πήραν τα χρήματα που τους έταξε για να μην τα σπαταλήσουν και  ζητώντας  να μάθει από τους διοργανωτές για τον καθένα που ρωτούσε “αν ήταν δικός τους” …. 

 

Όχι ότι μας εξέπληξε  η αναισθησία του, αφού ως γνωστόν η ενσυναίσθηση είναι άγνωστη λέξη και στον ίδιο και στο κόμμα του, αλλά αυτή την φορά ξεπέρασε ακόμη και τον καλύτερο κυνικό εαυτό του.

Κανονικά σε αυτήν την ερώτησή του, η μόνη απάντηση είναι, ότι αν μπορεί να έχει αυτός ήσυχη συνείδηση, μπορούν να έχουν όλοι… Ακόμη και οι καταδικασμένοι για απεχθή εγκλήματα, για τον θάνατο 102 ανθρώπων αποκλείεται να ευθύνονται.

Μπορεί το θράσος, ο κυνισμός και ο λαϊκισμός να μην έχουν χρώμα, σίγουρα  όμως έχουν πρόσωπο…

One thought on “Είναι κανών των Ανικάνων τον ικανόν να κάνουν νάνον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.