Δυο χρόνια με τον Κυριάκο

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Πέρσι τέτοιον καρό στο σχετικό άρθρο Ένας χρόνος με τον Κυριάκο, επισημαίναμε ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όταν υπάρχουν μαζικές εκλογικές διαδικασίες οι μεμψιμοιρίες περισσεύουν. Πως όταν απέναντι σου βρίσκεται η καταστροφικότερη κυβέρνηση, η εσωκομματική κριτική οφείλει να είναι αποτελεσματική βασισμένη σε προτάσεις, ενισχυτική της προσπάθειας κι όχι παράγοντας εσωστρέφειας.

Έναν χρόνο μετά, η κυβέρνηση προχώρησε σε προκαταβολική ψήφιση μέτρα έως το 2022 και εκτελεί παράπλευρες πολιτικές με σαφέστατο ιδεοληπτικό ταξικό πρόσημο. Ταυτόχρονα ανοίγει κορυφαία εθνικά θέματα με τον κίνδυνο μιας οριστικής διπλωματικής ήττας.

Η δε ΝΔ ολοκλήρωσε το Συνέδριο Αρχών και κατέθεσε ένα βασικό προγραμματικό πλαίσιο. Βελτιώνει περαιτέρω την οικονομική της κατάσταση κι επιχειρεί να αναδείξει νέα στελέχη με έναν καινούριο τρόπο που θα κριθεί στην πορεία για την αξιοπιστία και την λειτουργικότητα του.

Ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή για την παράταξη. Να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Να αρθρώσει συγκεκριμένο, πειστικό προγραμματικό λόγο που θα πείθει για την διαφορετικότητα και την άμεση θετική επίδραση του στις ζωές των πολιτών. Να ανανεωθεί μεταγγίζοντας γνήσιο κοινωνικό αίμα, πέρα από παραγοντισμούς και μεσοβέζικες αξιολογήσεις.

Η χώρα έχασε μια τεράστια ευκαιρία εξόδου από την κρίση στα τέλη του 2014 κι αφού περιπλανήθηκε στην αριστερή δημιουργική ασάφειας της υπερφορολόγησης, χρειάζεται μια ουσιαστική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή προσανατολισμού, στόχων και προτεραιοτήτων.

Αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος της ΝΔ και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι καλείται να τον εκτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι αυτή την φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.