Η ΑΟΖ απελευθερώνει τα κατεχόμενα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όσο και να προσπαθούν μερικοί να μας πείσουν ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό που να έχουν νόημα σε εθνικό επίπεδο, δεν γίνεται και το όλο πλαίσιο παραμένει κοινοτικό. Όμως σίγουρα θα προσπαθήσουν μερικοί να προτείνουν διάφορα ανταλλάγματα.

Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεχτικοί και να καταλάβουμε ότι η ΑΟΖ της Κύπρου είναι ικανή να απελευθερώσει όλα τα Κατεχόμενα με τη δυναμική της. Κι αν προσπαθούν μερικοί να ανταλλάξουν έδαφος με χρήση της ΑΟΖ είναι λάθος να το αποδεχθούμε.

Αντιθέτως είναι η Κυπριακή ΑΟΖ και το ενεργειακό της πλαίσιο με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων Αφροδίτη (2011), Καλυψώ (2018) και Γλαύκος (2019) που δίνει τη δυνατότητα στον Ελληνισμό να δει διαφορετικά και πιο αποτελεσματικά την επίλυση του Κυπριακού.

Η ΑΟΖ είναι τόσο ισχυρή που αποτελεί πλατφόρμα απελευθέρωσης για το μέλλον της Κύπρου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την παραχωρήσει επειδή ανήκει στο Έθνος. Η ΑΟΖ που μπορεί να βοηθήσει όλους τους πολίτες της Κύπρου είναι όπλο αντεπίθεσης στη βαρβαρότητα των τουρκικών προκλήσεων. Έτσι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να την αξιοποιήσουμε στρατηγικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.