Διαδικτυακά…

Γράφει ο Γιάννης Μπούγιας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Αυτές είναι «αλλαγές» στη ζωή μας! Τις επέβαλε ένας αόρατος εχθρός! Μάσκες, αποστάσεις, εμβολιασμοί και μεγάλοι οικονομικοί «κραδασμοί»!

Οι άλλες «αλλαγές» που ζήσαμε, στην περίοδο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, είχαν στόχο την ευημερία του λαού… Την πέτυχαν; Θα το γράψει ο ιστορικός… του μέλλοντος!

Μίλησε τότε το ΠΑΣΟΚ για «αλλαγή», σήκωσε ο κόσμος τις πράσινες σημαίες και πανηγύριζε στις πλατείες αγκαλιασμένος! (Τώρα με τον ιό, κομμένες οι αγκαλιές και τα φιλιά…).

Κι ύστερα η Ν.Δ. μίλησε για «απαλλαγή», ήρθε κι αυτή, βγήκε ο κόσμος στις πλατείες, με μπλε σημαίες αυτή τη φορά, αλλά με τραγούδια και φιλιά! (Τώρα ερημιά…).

Αργότερα, δοκίμασε ο λαός και την τρίτη επιλογή… ελαφρώς κόκκινη με ολίγη μπλε απόχρωση! Και πάλι χαρές, πανηγυρισμοί και… εναγκαλισμοί! Όμως τώρα με τον κορωνοϊό χάθηκε κάθε «επαφή»! Δεν τολμάς να αγκαλιάσεις, ούτε φίλο, ούτε συγγενή! Όλοι μακριά… κι αγαπημένοι! Η επαφή πλέον… είναι διαδικτυακή!

Αυτές είναι οι «μεγάλες αλλαγές» στην καθημερινότητά μας! Ολόκληρη η κοινωνία μιλάει μόνο τηλεφωνικά και χειρίζεται άνετα τους… ιατρικούς όρους!

Ειδικότερα ο Έλληνας ασχολείται με το… ιικό φορτίο και ξεχνάει εντελώς το οικονομικό φορτίο, που είναι ασήκωτο! Μιλάει για τα «κρούσματα», ξεχνώντας τα «μουσικά ακούσματα» που του απαλύνουν την ψυχή… (Ο λαός θέλει τραγούδια…).

Ο κορωνοϊός μας ανάγκασε να μπούμε στη διαδικτυακή ζωή! Ευχές και φιλιά, διαδικτυακά!

Η μόρφωση γίνεται με τηλεκπαίδευση! Η ανεργία ανακοινώνεται ηλεκτρονικά, αλλά… οι φόροι πληρώνονται κανονικά! Και οι σχέσεις των νέων, γίνονται διαδικτυακά! (Η επιστήμη δεν βρήκε λύση ακόμη… για σεξ εξ αποστάσεως!).

Οι μόνοι που… βολεύτηκαν με το διαδίκτυο τώρα με τον κορωνοϊό είναι οι πολιτικοί, που δεν βλέπουν τους ψηφοφόρους… στο καφενείο! Και οι ψηφοφόροι είναι… αναγκασμένοι να τους τα ψέλνουν… διαδικτυακά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.