Δεν φθείρει η κρίση την κοινωνία. Ο Τσίπρας και η πολιτική του την φθείρουν

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης 

Η “εντολή”, «Αφήστε τον κόσμο να ξεσπάει και να κάνει ότι  θέλει, διότι τους τα παίρνουμε χοντρά και θα μας την πέσουν…» είναι ολοφάνερη και την βιώνουμε καθημερινά σε κάθε μας βήμα.

Αυτό είναι ένα «κρυφό και ύπουλο» μότο της κυβέρνησης, που στην πράξη του κρύβει μια άτυπη ώθηση του κόσμου στην «αυθαιρεσία» σε όλα τα επίπεδα για να ξεσπάει, χωρίς φυσικά να είναι απαραίτητο ότι όλοι αυτοί είναι αναρχικής λογικής. Η κυβέρνηση του Τσίπρα τίποτα δεν αφήνει στην τύχη. Είναι πραγματικοί αριστεροί με βαθιά κομμουνιστική παιδεία.

Με την «ελευθερία» στην ανομία επιτρέπουν στην κοινωνία και τους πολίτες να λειτουργούν κατά βούληση , λύνοντας τα μεταξύ τους θέματα μόνοι τους με οποιονδήποτε τρόπο ακόμα και με τη μεταξύ τους βία αν χρειαστεί.  Αρκεί το κράτος να μην είναι παρόν για να μην τους θυμίζει το κακό που τους κάνει…

Αποτέλεσμα αυτής της κυβερνητικής λογικής είναι ο απλός κόσμος αλλά και ο επιχειρηματικός να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται όχι μόνο ατομικά αλλά επιδεικτικά αυθαίρετα και αντικοινωνικά.

Υπάρχουν καθημερινά πολλά παραδείγματα παράνομων συμπεριφορών, με την επιδεκτική απουσία του κράτους.

Διπλά και τριπλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε όλα τα μήκη και πλάτη των δρόμων, πάνω σε πεζοδρόμια, σε διαβάσεις και φανάρια, προκειμένου να μικροαυτοεξυπηρετηθούν κάποιοι, αδιαφορώντας για τους πάντες και τα πάντα. (αυτό φυσικά γίνεται σε όλη την Αθήνα σε κάθε 100 μέτρα) !!! Ένα χάος.

Η αστυνομία απούσα .

Η απουσία της αστυνομίας είναι και στις αυθαίρετες πιάτσες TAXI που έχουν κατακλείσει κάθε έξοδο metro, νοσοκομείου, αφετηρία λεωφορείων και όπου αλλού αυτοί κρίνουν, σε δρόμους και λεωφόρους μεγάλης κυκλοφορίας, καταλαμβάνοντας  λεωφορειολωρίδα, κλίνοντας στάσεις, πλατείες, διαβάσεις… Φυσικά η τροχαία και από εδώ απούσα!!

Ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι που δεν δίνει λύση το κράτος, η τροχαία, παρ΄ ότι υπάρχει συγκεκριμένος νόμος για το ωράριο τροφοδοσίας όλων των καταστημάτων, πολυκαταστημάτων και Super Market με συνέπεια οι πολίτες και οι εταιρείες να επιβάλουν αυθαίρετα ένα δικό τους ωράριο τροφοδοσίας.

Έτσι έχουμε φορτηγά και μεγάλα επαγγελματικά φορτηγά ψυγεία να κυκλοφορούν όλες τις ώρες της ημέρας,  να παρκάρουν όπου εξυπηρετούνται οι οδηγοί (γωνίες, πεζοδρόμια, λωρίδες κυκλοφορίας) αρκεί να κάνουν αυτοί την δουλειά τους, παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα να κανείς εσύ την δική σου δουλειά… Μοναδική εξαίρεση υπήρχε το 2004, στην περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων.

Η τροχαία που είναι; Όχι πάντως εκεί.

Άλλη αυθαιρεσία. Όποιος θέλει, βάζει μια καρέκλα, (οι «έξυπνοι» έχουν κατασκευάσει πινακίδα) καταλαμβάνοντας μπροστά από το περίπτερο τους, το μανάβικο, τον φούρνο, το σουβλατζίδικο, το κουρείο …δυο  χώρους PARKING με πρόσχημα την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων….

Δηλαδή εν ολίγοις, κρατούν έναν με δυο χώρους PARKING που έφτιαξε ο Δήμος για την εξυπηρέτηση των πολιτών οι οποίοι και το έχουν πληρώσουν και δεν εξυπηρετούνται.

Πολλά ακόμα παραδείγματα και μάλιστα πολύ χειρότερα και επικίνδυνα.

Για τους περισσότερους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου δεν υπάρχουν πλέον κόκκινα φανάρια, STOP, «απαγορεύεται η αναστροφή», «απαγορεύετε δεξιά» ή αριστερά και οτιδήποτε «απαγορεύεται» στον οδικό κώδικα. Η τροχαία ακόμα και σε αυτό το σοβαρό και επικίνδυνο θέμα αδιαφορεί επιδεκτικά.

Ανύπαρκτη. Μόνο για να διευκολύνουν τους υπουργούς τους να πάνε στην βουλή υπάρχουν. Μετά δια μαγείας εξαφανίζονται.

Όσον αφορά τον  δακτύλιο κοντεύουμε μέσα Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί. Όπως και η ομιλία στο κινητό την ώρα της οδήγησης, το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους… ακούσατε να μιλά κανείς για αυτά πλέον;, ακούσατε κανένα πρόστιμο; Όλα στο «συρτάρι». Τον λόγο νομίζω τον έχετε υποψιαστεί υποθέτω, δεν χρειάζεται να γίνομαι κουραστικός.

Αυτά είναι κάποιες πολύ λίγες από τις καθημερινές-ανομίες που συμβαίνουν και μαθηματικώς αυξάνονται και που τείνει να γίνουν συνήθειες ή ακόμα χειρότερα «τρόπος ζωής».

Όλες αυτές οι «γαϊδουριές» δεν έχουν να κάνουν με την κρίση. Έχουν να κάνουν με το κράτος που τις επιτρέπει προκειμένου να μην «εξαγριώσουν» περισσότερο τους πολίτες που περνάνε τόσο δύσκολα εξ αιτίας τους και στραφούν εναντίον τους.

Μπάχαλο κάνουν την Ελλάδα οι μπαχαλάκηδες για να έχουν αυτοί το κεφάλι τους ήσυχο.

** Οφείλω να πω ότι όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρω, με εξαίρεση τις νέες αυθαίρετες πιάτσες TAXI, προϋπήρχαν λόγο της φυσικής παραβατικότητας του Έλληνα αλλά σε μικρότερο βαθμό λόγο της αστυνόμευσης. Τώρα με πρόσχημα την οικονομική δυσχέρεια των πολιτών η παρουσία της τροχαίας και της αστυνομίας (κατ εντολήν φυσικά) ειναι ανύπαρκτη και όλες αυτές και άλλες ακόμα παραβατικές ενέργειες των πολιτών, απλά έχουν τριπλασιαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.