Χρήσιμα tips για χρήστες Android smartphone

Ακόμα και χρόνια χρήστες Android μερικές φορές δε ξέρουν όλες τις λειτουργίες του κινητού τους, κυρίως γιατί το Android κρύβει πάρα πολλές επιλογές στις ρυθμίσεις που μόνο οι πιο “power-users” θα κάτσουν να ψάξουν για να βρουν. Όμως, υπάρχουν μικρά κόλπα που μπορούν να απογειώσουν την εμπειρία των χρηστών, όποια συσκευή και να έχουν. Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές για τους χρήστες Android συσκευών που θα βελτιώσουν την ποιότητα χρήσης των συσκευών τους.

Μειώστε τα animations

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να κάνουν τη συσκευή μας να φαίνεται “αργή” είναι τα μεγάλα animations που βάζουν οι κατασκευαστές, με αποτέλεσμα την πιο όμορφη στο μάτι πλοήγηση, αλλά στην πραγματικότητα αφαιρείται λίγο από την ταχύτητα του ανοίγματος των εφαρμογών. Η φύση του Android όμως επιτρέπει την αλλαγή της ταχύτητας των animations. Για να αλλάξετε την ταχύτητα:

 

  • Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις
  • Πηγαίνετε στις πληροφορίες τηλεφώνου ή λογισμικού (ανάλογα το skin)
  • Πατήστε επανειλημμένα πάνω στο “Αριθμός έκδοσης”, μέχρι να σας βγάλει μήνυμα “Είστε πλέον προγραμματιστής”
  • Βρείτε τις “επιλογές προγραμματιστή” (σε κάθε συσκευή είναι αλλού, μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση)
  • Στις επιλογές προγραμματιστή, πηγαίνετε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την κατηγορία “Σχέδιο”
  • Εκεί θα βρείτε τις παρακάτω επιλογές: Κλίμακα κίνησης παραθύρου, Κλίμακα κίνησης μετάβασης και Κλίμακα διάρκειας κινούμενης εικόνας.
  • Βάλτε όλες τις παραπάνω επιλογές στο 0,5x

 

Αυτό ήταν. Η συσκευή σας πλέον θα παίρνει το μισό χρόνο για να δείχνει τα animations, οπότε εσείς κερδίζετε σε ταχύτητα. ΠΡΟΣΟΧΗΜην απενεργοποιήσετε τα animations, γιατί δε θα κερδίσετε τίποτα απολύτως σε launch time, παρά μόνο δε θα βλέπετε τα animations (το οποίο δείχνει αρκετά άσχημο στο μάτι), ενώ μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά glitch.

Προσωπικά, ακόμα και στα flagship, χρησιμοποιώ κάποιες Lite εφαρμογές, καθώς δε χρειάζομαι όλες τις λειτουργίες των μεγαλύτερων εκδόσεων, κάτι που με βοηθάει στο να έχω παραπάνω μπαταρία στο τέλος της ημέρας.

Επανεκκίνηση μία φορά την εβδομάδα

Φαίνεται κάτι απλό, αλλά το ξεχνάμε συχνά: μία απλή επανεκκίνηση μία φορά την εβδομάδα είναι σημαντική, όχι μόνο για τους χρήστες Android αλλά και για τους χρήστες iOS συσκευών. Δε χρειάζεται καθημερινά, δε χρειάζεται να γίνεται συγκεκριμένη ημέρα, απλά μία φορά την εβδομάδα, όποτε σας βολεύει, κάντε μία απλή επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας.

Έτσι καθαρίζετε την προσωρινή μνήμη, κλείνετε όλες τις εφαρμογές που μπορεί να τρέχουν και γενικά κάνετε ένα “φρεσκάρισμα” της συσκευής σας. Ναι, δεν είναι μία τρομερή συμβουλή, όμως είναι από τις σημαντικότερες που σχεδόν όλοι (τουλάχιστον από την εμπειρία μου στο service) παραβλέπουν συστηματικά.

Techblog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.