Τα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας

Πλεονεκτήματα για τους εργοδότες:

Σύμφωνα με έρευνες έχει παρατηρηθεί ότι με την εφαρμογή της τηλεργασίας αυξάνεται η παραγωγικότητα μεταξύ 10-40% διότι οι εργοδότες απαιτούν από τους εργαζόμενους μεγάλο όγκο εργασίας διότι αυτοί εργάζονται από το σπίτι και οι ίδιοι δεν σπαταλούν χρόνο για την μεταφορά τους. Ακόμα μειώνονται τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης διότι δεν χρησιμοποιούνται γραφεία, πρώτες ύλες, έξοδα ενοικιάσεως χώρου εργασίας και διάφορα άλλα τα οποία είναι υποχρεωμένη να έχει κάθε συμβατική επιχείρηση.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα για τους εργοδότες είναι ότι μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα τις επιχειρήσεις τους και μεγαλύτερη ευελιξία αφού δεν επηρεάζεται η εργασία από αναδιοργάνωσης της εταιρίας. Επιπλέον λόγο έλλειψης καθημερινής τριβής βελτιώνονται οι σχέσεις ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους . Τα κέρδη της επιχείρησης μπορούν να αυξηθούν διότι οι υπηρεσίες των πελατών έχουν την δυνατότητα να επεκταθούν πέραν των εργάσιμων ημερών η ωρών χωρίς επιπλέον κόστη για τις υπηρεσίες.

Πλεονεκτήματα για τους εργαζόμενους:

Πολλά άτομα τα οποία έχουν δυσκολία να φύγουν από το σπίτι και να εργαστούν με την τηλεργασία έχουν την δυνατότητα να εργαστούν και να αισθάνονται δημιουργικοί. Σε πολλές περιπτώσεις άτομα τα οποία μένουν μακριά από το κέντρο των πόλεων και συνεπώς μακριά από το χώρο εργασίας τους η ακόμα και σε περιοχές με μεγάλη ανεργία μπορούν να μειώσουν τα έξοδα μετακίνησης δουλεύοντας από το σπίτι. Εργαζόμενοι οι όποιοι ως χώρο εργασίας έχουν τον προσωπικό τους χώρο δεν έχουν άγχος και πίεση το οποίο τους κάνει πιο εφευρετικούς και παραγωγικούς.

Πλεονεκτήματα για το περιβάλλον

Ενώ στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο της αστυφιλίας σε μεγάλο βαθμό με την χρήση της τηλεργασίας το φαινόμενο έχει μειωθεί αισθητά καθώς οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους και δεν είναι να μετακομίζουν στις μεγαλουπόλεις. Επιπροσθέτως μειώνεται το κυκλοφοριακό διότι δεν είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι να μετακινούνται στο χώρο εργασίας τους και συνεπώς μειώνετε η εκπομπή ρύπων.

https://sites.google.com/site/telergasia/home/pleonektemata-telergasias

One thought on “Τα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας

  • 04/04/2020, 12:52
    Permalink

    Τα πάντα στο βωμό του χρήματος, της παραγωγικότητας, με τυράκι στη φάκα. Οι μισθοί θα είναι οι ίδιοι ;Οι σχέσεις των ανθρώπων θα είναι οι ίδιες ; Στο σπίτι μπορείς να είσαι είσαι διαθέσιμος όλο το εικοσιτετράωρο, ακόμα και τις ώρες του ύπνου. Απο το σπίτι μπορείς να κάνεις 2-3 δουλίτσες για να συμπληρώνεις το μειωμένο μισθό σου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Gig economy. Κ.ο.κ. Κερδισμένες πάντως οι μεγάλες επιχειρήσεις…Κάπως κομμουνιστικό μου ακούγεται, όπου μεγάλες επιχειρήσεις, τα εργοστάσια του λαού. Καλό κουράγιο.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.