Άρχισε επιτέλους η διάσωση της οικίας του Παύλου Μελά

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ενώ υπήρχε νομοθεσία που μπορούσε να διασώσει επίσημα εδώ και χρόνια τίποτα δεν είχε γίνει σε πρακτικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα το 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς κήρυξε την οικία του Παύλου Μελά ως Εθνικό Μνημείο, το Υπουργείο Πολιτισμού επί Αντώνη Σαμαρά το χαρακτήρισε ως διατηρητέο νεότερο μνημείο και μάλιστα αποφασίστηκε η άμεση εκτέλεση εργασιών.

Το 2012 εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού η πλήρης μελέτη αποκατάστασης. Το Δεκέμβριο του 2019  μάθαμε από προσωπικό φίλο τον Σταύρο Αβραμάκο το όλο θέμα και ενημερώσαμε και πάλι τον Αντώνη Σαμαρά για την ισχύουσα κατάσταση αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη.

Στη συνέχεια μάθαμε μέσω της Κατερίνας Ζαγγανά ότι το οίκημα ανήκει σε έναν Παύλο Μελά φαρμακοποιό που βρίσκεται στο Sidney και ήρθαμε σε επαφή μαζί του μέσω του Γιώργου Σπυροπούλου. Έχοντας όλα αυτά τα δεδομένα πήγαμε στην οικία του Παύλου Μελά όπου κάναμε αυτοψία και στείλαμε όλο το φωτογραφικό υλικό σε όλους τους ενδιαφερόμενους για να υπάρξει μια αποτελεσματική ανταπόκριση.

Και τώρα έχουμε την χαρά να δούμε τις πρώτες εργασίες διάσωσης να γίνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Άμυνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.