Απόδημοι. Nice play Makis

Γράφει ο Σωτήρης Χήνος

Ψήφος αποδήμων ή ευκαιρία για πολιτική σπέκουλα. Η Τζάκρη, άντε γεια μας παιδιά, έδωσε συνέντευξη σε ομογενειακή εφημερίδα όπου θεώρησε χρέος της να το παίξει έξυπνη. Κόντρα ρόλος, δεν τον έχει. Δήλωσε ότι η κακή κυβέρνηση έθεσε περιορισμούς στις ψήφους των ομογενών που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ένα νόμο και με ένα άρθρο. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο Βορίδης το τσίμπησε και έφερε νομοσχέδιο που αφαίρεσε όλους τους περιορισμούς. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Nice play Makis. Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα τιμώρησε την Τζάκρη με αφαίρεση δικαιώματος χρήσης louboutin για 4 μήνες, άρχισε τα ναι μεν αλλά. Βεβαίως ναι αλλά κατά βάσιν όχι. Ας ψηφίσουν και 2 δις Κινέζοι, δεν μας νοιάζει, 4 βουλευτές θα βγάζουν. Είτε ψηφίσουν χίλιοι είτε ένα εκατομμύριο, 4 βουλευτές επικρατείας θα δικαιούνται. Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις.

Άλλο ένα θέμα που ρίχνεται με ευκολία στην αρένα της φτηνής κομματικής αντιπαράθεσης. Θέλουμε οι ομογενείς να διατηρήσουν ισχυρούς δεσμούς με τη γενέτειρα; Γιατί να μην θέλουμε; Μόνο οι ανόητοι δεν θέλουν, αλλά αυτή τη φορά ας μην κάνουμε το λάθος να πολυακούσουμε τη γνώμη τους… Θέλουμε να έχουν άποψη για το πόσος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στην Ελλάδα; Λυπάμαι όχι. Σε αυτήν την πολυκατοικία, γνώμη για τις κοινόχρηστες δαπάνες πρέπει να έχουν οι ένοικοι. Δικό τους το πορτοφόλι, οι έγνοιες, ο γκαιλές.

Τι μπορεί να γίνει; 50μελής Βουλή αποδήμων εκλεγμένη με καθολική ψηφοφορία και με δικαίωμα συμμετοχής στις αποφάσεις της εθνικής αντιπροσωπείας σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού καθώς και σε κρίσιμης σημασίας εθνικά ζητήματα. Και με προϋπολογισμό που θα διαμορφώνεται κατά 75% από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα 25% από τις ανά τον πλανήτη ομογενειακές οργανώσεις. Προϋπολογισμός που θα έχει στόχο στην προβολή της χώρας, των προϊόντων της, των υπηρεσιών της, των εθνικών της θέσεων και των εθνικών της πρωτοβουλιών.

Μην τους βάζουμε τους ανθρώπους στις δικές μας εγχώριες κομματικές γελοιότητες. Καλά είναι εκεί που κάθονται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.