Αλλαγή σκυτάλης στο δήμο Ρόδου

Γράφει η Σοφία Χονδρογιάννη

Αναλαμβάνει καθήκοντα στη Ρόδο ο νέος δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης.  Μέσα στη νέα εβδομάδα θα προβεί σε ανακοινώσεις για τη συνεργασία την οποία θα έχει με την παράταξη του κ. Στράτου Καρίκη .

 Ο διάλογος μεταξύ των επικεφαλή ς των δύο παρατάξεων έχει ολοκληρωθεί και μένει μόνο το τυπικό δηλαδή η ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι η συνεργασία επί των προγραμμάτων των δύο παρατάξεων . Στο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει θα γίνει γνωστό αν θα  προσφερθούν από το νέο δήμαρχο και θέσεις στον επικεφαλής της παρατάξεως κ. Στράτο Καρίκη και σε μέλη της παρατάξεως του.

Ο κ. Καρίκης κατ επανάληψη έχει δηλώσει ότι πρωτίστως τον ενδιαφέρει το καλό της Ρόδου και όχι οι  όποιες θέσεις στο δήμο Ρόδου. 

Είναι πιθανό να υπάρξει συνεργασία και με την παράταξη Ρόδος Αξιών του κ. Δημήτρη Κρητικού όπως ο ίδιος δήλωσε.

Σε κλίμα συγκίνησης  παραχώρησε συνέντευξή τύπου ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος που για το νέο δήμαρχο ετοίμασε ένα καλαίσθητο έντυπο που περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τα έργα που εντάχθηκαν και προχώρησαν στη διάρκεια της θητείας 2014 -2019 τους απολογισμούς όλων των οργανισμών και επιχειρήσεων του Δήμου καθώς και μια επιστολή .

 

Υπογράμμισε πως αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά και παραμένει στη διάθεση του νέου δημάρχου με την εμπειρία του έτοιμος να βοηθήσει όπου χρειαστεί. Ξεκαθάρισε όμως ότι θα υπερασπιστεί το έργο του. 

 «Κλείνει μια πορεία δύσκολης ανάβασης ένα όμορφο οδοιπορικό. Τελειώνει μια πορεία αγώνα και αγωνίας .Η διοίκηση έχει συνέχεια. Η εναλλαγή των παρατάξεων στην εξουσία είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Ο δήμαρχος αναγνώρισε πως μπορεί να έχει κάνει και λάθη στη διάρκεια της θητείας που κλείνει αύριο. Όμως λάθη όπως τόνισε δεν κάνουν οι νεκροί και αυτοί που δεν δουλεύουν.

«Λάθη έχουμε κάνει. Αυτός που δεν δουλεύει και ο πεθαμένος δεν κάνει λάθη. Όσο δουλεύεις κάνεις λάθη. Πιστεύω οι συνδημότες μας να τα συγχωρέσουν. Σε κάποια μέρη της Ελλάδας λένε ότι ο Ζευγάς φεύγει αλλά η σπορά μένει. Η καλύτερη σπορά που μένει και για μας είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας. Τους ευχαριστώ που δηλώνουν ότι μας πιστεύουν » , είπε ο δήμαρχος που ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του αιρετούς αντιδημάρχους προέδρους των τοπικών συμβουλίων στελέχη της μειοψηφία και της πλειοψηφίας τους υπηρεσιακούς παράγοντες τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων τους εθελοντές και τα επιμελητήρια.

Αναφορά έκανε ο κ. Χατζηδιάκος και στο προσφυγικό για το οποίο μερίμνησε με τρόπο ώστε η Ρόδος να μην βρεθεί στη δίνη του προβλήματος όπως άλλα νησιά .

Με πρωτοβουλία του δημιουργήθηκε η δομή στα Παλαιά Σφαγεία που φιλοξενεί πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες. Για όσους το λησμόνησαν ο δήμαρχος θύμισε πως λειτουργεί ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.