Για πότε οι εκλογές;

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Όποιος αρνηθεί ότι ο συγκεκριμένος ανασχηματισμός έχει έντονο προεκλογικό άρωμα, λέει ψέματα στον ίδιο του τον εαυτό. Το πολυπληθές σχήμα διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα το χαρακτήριζαν ακραιφνώς προεκλογικό.

Γεωγραφικές ισορροπίες με όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες να εκπροσωπούνται. Τοπικές ισορροπίες με την αξιοποίηση αρκετών νέων βουλευτών που έπρεπε να γίνουν πιο γνωστοί ενόψει σταυροδοσίας ή κάποιων παλαιότερων που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί κι έπρεπε να επανέλθουν στο εκλογικό φως.

Εξόφθαλμες και οι εσωκομματικές ισορροπίες με ανάδειξη της λεγόμενης πιο δεξιάς πτέρυγας αλλά και ταυτόχρονη ενίσχυση της ποταμίσιας συνιστώσας. Ιδιαίτερης σημειολογίας και η ανάληψη θέσης υφυπουργού από γνωστό μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά και η αύξηση του ποσοστού των γυναικών.

Ελάχιστοι πλήρωσαν την διαφαινόμενη αρνητική αξιολόγηση. Παρά τα όσα ακούγονταν, πέρα απο τον Βρούτση και τον Θεοδωρικάκο (που μάλλον θεωρήθηκε ότι πρέπει να αφεθεί στην προετοιμασία του προσωπικού προεκλογικού του αγώνα δίχως την πίεση των αυτοδιοικητικών), σχεδόν κανείς δεν μετακινήθηκε λόγω μειωμένης απόδοσης.

Η ουσία είναι ότι οι υποψίες που υπήρχαν για προεκλογική προετοιμασία επιβεβαιώθηκαν. Πιθανότατα μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών και την οριστική βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, κάπου εκεί γύρω στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.