Υποψήφιοι… 18 ημερών!

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Ακόμη αναμένουμε να δούμε ολοκληρωμένες τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών για τις εθνικές εκλογές. Φτάνουμε τη μια εβδομάδα από την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την προκήρυξη εκλογών κι ενώ όλοι πίστευαν ότι σχεδόν αμέσως θα μαθαίναμε ποιοι θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, συνεχίζεται η τμηματική ανακοίνωση.

Αν αυτό αφορούσε την τελευταία πινελιά σε έτοιμες λίστες, όπου θα προστίθεντο κάποιες γνωστές προσωπικότητες, ως στοιχείο έκπληξης κι εντυπωσιασμού, ίσως θα ήταν απολύτως κατανοητό. Το πολιτικό μάρκετινγκ είναι αναγκαίο και χρήσιμο όταν χρησιμοποιείται σωστά.

Όμως εδώ, βρισκόμαστε χαμένοι στην αναστάτωση της αυξημένης ποσόστωσης για τις γυναίκες και των εσωκομματικών ισορροπιών των διαφορετικών σφαιρών επιρροής.

Και η απορία είναι πλέον ουσιαστική. Τι νόημα έχει η συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο για έναν προσωπικό αγώνα… 18 ημερών; Πώς θα ανταγωνιστεί κάποιος τους εν ενεργεία βουλευτές; Πώς θα συναγωνιστεί άλλους νέους υποψηφίους που έχουν πάρει το πράσινο φως προν αρκετούς μήνες με επίσημες κομματικές ανακοινώσεις; Τι είδους καμπάνια προλαβαίνει να κάνει σε 2,5 εβδομάδες;

Η αποδοχή του ρόλου του συμπληρωματικού που δεν λογίζεται ως εν δυνάμει διεκδικητής ενός βουλευτικού εδράνου είναι τουλάχιστον υποτιμητικός. Ειδικά σε μια χρονιά που ήταν δεδομένο ότι θα στηθούν εθνικές κάλπες.

Κάλιστα θα μπορούσε να έχει υπάρξει ένα απώτατο χρονικό όριο, πχ λίγο πριν το Πάσχα, για την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων ώστε όποτε κι αν προέκυπταν εκλογές ο υποψήφιος να διέθετε ένα επαρκές διάστημα προς αξιοποίηση.

Πλέον η χαρακτηριστική καθυστέρηση στερεί και τα ελάχιστα προσχήματα μετατρέποντας κάποιους υποψηφίους σχεδόν σε εξιλαστήρια θύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.