Υπέγραψαν δυο Πρωθυπουργοί!

Ο πριν Αντώνης Σαμαράς και ο νυν Κυριάκος Μητσοτάκης… Τον τεράστιο Οδικό Άξονα Που θα αλλάξει την Πελοπόννησο!

«Έργο του Αντώνη Σαμαρά είναι ο Οδικός Άξονας «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν από λίγο στην εκδήλωση της υπογραφής σύμβασης Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το το έργο αυτό δεν θα έμπαινε σήμερα στην φάση της υλοποίησης εάν δεν είχε εργαστεί με τόση αφοσίωση ο πρώην πρωθυπουργός.

O Αντώνης Σαμαράς σε σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι την περίοδο 2012 -2014 προωθήθηκαν οι μελέτες και ολοκληρώθηκαν οι προμελέτες του Οδικού Άξονα «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη».

Χάρη σε αυτήν προσπάθεια έγινε σήμερα δυνατή η υπογραφή της σύμβασης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέφερε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος έκανε εκτενείς αναφορές στο αεροδρόμιο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος , την εγκατάσταση 2.500 επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας αλλά και στο Διεθνές Κέντρο αεροπρικής εκπαίδευσης που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την εκαπίδευση των Ικάρων μας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα οδικά έργα που ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με «άφρονα τρόπο» και σημείωσε με έμφαση ότι η παράταξή της Νέας Δημοκρατίας με τις πράξεις της και τα μεγάλα έργα που υλοποιεί δείχνει τον δρόμο της ελπίδας της προκοπής και τον δρόμο της ανάπτυξης για τη χώρα.

Αναλυτικά η ομιλία Σαμαρά

«Θα σας πω κάτι για τον τόπο μου. Για την Ελλάδα μας. Που έχει τα ίδια αρχικά με τις ταυτόσημες με αυτήν, έννοιες και έγνοιες.

Ελλάδα, Ελευθερία, Ελπίδα.

Λέξεις που τούτη η γη, η γη της Μεσσηνίας, βάφτισε μέσα της βαθιά. Πήρε τον σπόρο της μιας, και, καλλιέργησε την άλλη για να προχωρήσει. Έθρεψε εδώ την Ελευθερία και την Ελπίδα. Αυτή είναι η Μεσσηνία, αυτή και η Ελλάδα. Αυτοί είναι οι άνθρωποί της, άνθρωποι που μετρούν τον χρόνο με τους χτύπους της καρδιάς.

Και σας μιλάω για αυτά, γιατί πρέπει να ξέρουμε που πατάμε, που ριζώνουμε, για να ξέρουμε που θα πάμε. Κι αυτός εδώ ο τόπος δείχνει το δρόμο.

— Φίλες και Φίλοι, βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Αεροδρόμιο που φέρει το όνομα ενός μεγάλου ανθρώπου κι ευεργέτη της Μεσσηνίας, του αείμνηστου Βασίλη Κωσταντακόπουλου. Ενα αεροδρόμιο που κάθε χρόνο σπάει πανελλήνιο ρεκόρ αφίξεων, ενα αεροδρόμιο που τοποθέτησε τη Μεσσηνία μας στην καρδιά του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη. Γιατί, ναι, αυτή είναι η αλήθεια! Σήμερα η πατρίδα μας η Μεσσηνία είναι τουριστικός προορισμός, είτε απο το εξωτερικό είτε κι απο το εσωτερικό. Κι αυτό αποδεικνύεται συν τις άλλοις κι απο τον αριθμό των νέων επιχειρήσεων που έχου ιδρυθεί την τελευταία 5ετία: περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις έχουν αρχίσει δραστηριότητα στο νομό ! Αυτές οι επιχειρήσεις στον μεγάλο τους όγκο αναφέρονται στον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών, αλλά δείχνουν και την στροφή σε επιχειρήσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων και μεταποίησης. Οι επενδύσεις που εξελίσσονται και το ενδιαφέρον που υπάρχει για την περιοχή, είναι συναρπαστικό. Παράγει τον πιο ψηλο πολλαπλασιαστή της Ανάπτυξης!

–Μιάς και είμαστε στο αεροδρόμιο, να τονίσω πως κομβικής σημασίας είναι το γεγονός οτι στην Καλαμάτα ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης και μέσα στο Μάιο φθάνουν στην 120 ΠΕΑ τα δυο καινούρια σύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M346 που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στην εκπαίδευση των Ικάρων. Η 120 γίνεται σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, συνολικά 10 τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη που θα παραληφθούν το επόμενο διάστημα.

Ήδη κατασκευάζεται το κτήριο εκπαίδευσης που θα μπουν οι νέοι εξομοιωτές, έτοιμο το κτήριο ανεφοδιασμού.

— Για τον δρόμο τώρα! Θυμηθείτε: Την περίοδο 2012 – 2014 προωθήθηκε με ταχείς ρυθμούς, από την τότε κυβέρνηση, η ωρίμανση των μελετών του Οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Στα πλαίσια αυτά, ολοκληρώθηκαν σε ελάχιστο χρόνο οι απαιτούμενες Προμελέτες και εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι, για το μεγαλύτερο μέρος του υπόψη άξονα και συγκεκριμένα για τα τμήματα Ριζόμυλος – Πύλος και Πύλος – Μεθώνη, συνολικού μήκους 33 χλμ.

Επίσης την περίοδο 2012 – 2014 εκπονήθηκαν οι μελέτες και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή της Παράκαμψης Πύλου ενός πολύ σημαντικού έργου που έχω την διαβεβαίωση ότι θα προγραμματιστεί άμεσα και θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να είναι πλήρης και ολοκληρωμένη η κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

Χάρις στη σημαντική αυτή προσπάθεια έγινε δυνατή η υπογραφή της σύμβασης σήμερα από την κυβέρνηση μας, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω ότι δική μας κυβέρνηση ήταν, πάλι, αυτή που επανεκκίνησε, στα τέλη του 2013 τα βαλτωμένα έργα των αυτοκινητοδρόμων που είχαν σταματήσει τρία ολόκληρα χρόνια εξ αιτίας της κρίσης αλλά και του λαϊκισμού της περιόδου 2010-2011 που εκδηλώθηκε με πολλές μορφές , όπως, για παράδειγμα, με το κίνημα «δεν πληρώνω» . Η κυβέρνησή μας ήταν αυτή που δημοπράτησε το έτος 2014 και την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, την οποία κατά άφρονα τρόπο ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα που έφεραν το έργο μια δεκαετία πίσω.

Κοιτάξτε όμως: η Ελλάδα διαθέτει σήμερα ίσως το πλέον σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων στην Ευρώπη με σημαντικά οφέλη τόσο ως προς τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων όσο και για την ανάπτυξη.

Και δεν είναι μόνο αυτά, τα μεγάλα έργα. Είναι και τα “μικρά”! Ενδεικτικά, μόνο μέσα από τις Κτιριακές Υποδομές τρέχουν 7,5 εκατ. ευρώ παρεμβάσεις. Σε Μεθώνη, σε Πύλο, σε Καλλιθέα, σε Βέργα, σε Άμφεια, στη Μεσσήνη, μεγάλες παρεμβάσεις σε Καλαμάτα -το Πολυκλαδικό- και Μελιγαλά το γυμνάσιο εκεί. Φτιάχνουμε τα σχολειά μας για τα παιδιά μας. Και βάζουμε και άλλα μπροστά δημοπρατείται μέσα στο Μάιο το νέο Ειρηνοδικείο στην Πύλο και σας λέω πως έρχεται και μια ακόμη μεγάλη παρέμβαση με τη μελέτη για το Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας. Παντού σε κάθε γωνιά παλεύουμε για τον τόπο μας. Κι αυτά τα έργα τα υλοποιεί η σημερινή κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

— Γιατί, είμαστε εμείς, η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η Παράταξη των μεγάλων έργων και των μεγάλων αποφάσεων, η Παράταξη που δεχνει τον έναν και μόνο δρόμο που έχει η χώρα: τον δρόμο της Προόδου, τον δρόμο της Ελπίδας, της Προκοπής, της Ανάπτυξης!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.