Βόμβα Χαϊκάλη: “O Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που λειτούργησε μέσα σε καθαρά πατριωτικά πλαίσια”

Η δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά καθημερινά επιβεβαιώνεται ακόμα και από τους πιο άσπονδους εχθρούς του.

Ένας από αυτούς, ο Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος ήταν από τους πλέον επιθετικούς στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, δεν άντεξε να μην “αποκαλύψει” μια πραγματικότητα που και ο ίδιος είχε ζήσει εκείνη την περίοδο από κοντά.

Γράφει ο πρ. βουλευτής κ. Παύλος  Χαϊκάλης στο μπλόγκ του :

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ

Μπορεί με τον Αντώνη Σαμαρά να είχαμε πολιτικές διαφορές,μπορεί να υπάρχει έντονη διαφωνία μέσα μας για πολλά, μπορεί να μην διάκειται ευμενώς προς το πρόσωπό μου, άλλωστε δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ποτέ κάποια πράγματα μεταξύ μας, άλλα η αλήθεια θα πρέπει να λέγεται και να γράφεται.

Και η σημερινή επίθεση που γίνεται στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού και τότε υπ.εξωτερικων για το θέμα του μακεδονικού, είναι πέρα για πέρα άδικη και παραπλανητικη.

Κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν ενοχές και καποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Σε πρηγούμενο άρθρο μου έχω επισημάνει γιατί ποτέ αυτή η περιοχή δεν ήταν Μακεδονία. Η αλήθεια είναι ότι εμείς αναγνωρίσαμε κάτι που δεν υπάρχει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που λειτούργησε μέσα σε καθαρά πατριωτικα πλαίσια για το θέμα του ονόματος και που αν δεν είχε αποπεμφθεί,ίσως σήμερα το θέμα να είχε λυθεί.

Είχε παλέψει μόνος του και έμεινε τελικα μόνος του, με το στίγμα του προδότη, κάτι που αφορούσε τελικά άλλους.

Ντοκουμέντο απο έρευνα του Πρώην γερουσιαστή, Πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρώην Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χαμσάϊρ, Η.Π.Α., Κρίς Σπύρου αναφέρει καθαρα ότι το Μακεδονικό πουλήθηκε εκ των έσω.

Στις 16 Δεκεμβρίου ο Σαμαράς καταφέρνει να πείσει τους υπ εξωτερικών της Ένωσης και παίρνει την ιστορικη απόφαση να δεχθουν τη θέση της Ελληνικης κυβέρνησης με τους γνωστούς 3 όρους.

Και ο πόλεμος αρχίζει.

Γιατί σήμερα διαφωνούν πολλοί με τα συλλαλητήρια;Έχουν κάποια σημασία;Κι όμως έχουν και πολλή μεγάλη μάλιστα.

Στις 14/2/1992 ημέρα Παρασκευή γίνεται το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτε στη θεσσαλονίκη για το μακεδονικό.πάνω από ένα εκατομμύρι άνθρωποι ξεχύνονται στους δρόμους.

Τη Δευτέρα 17/2 ο Σαμαράς πριν τη σύνοδο υπ εξωτερικών της ένωσης μοιράζει αντίτυπο της εφημερίδας Μακεδονια με φωτογραφία πρωτοσέλιδη από το συλλαλητήριο. Ο Ολλανδός υπ εξωτερικών τότε Χανς Βαν Ντερ Μπρουκ σασί ζει. Ο Σαμαράς εξηγει ότι το αίτημα των ελλήνων για ύπαρξη θέματος εθνικής ασφάλειας είναι καθολικο και ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Ο υπ εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζακ Πόος το αποδέχεται και συμπληρώνει ότι δεν είναι παραξενιά της κυβέρνησης αλλα ζωτικό και υπερκομματικό θέμα ολόκληρου του λαου.

Στην ομιλία του ο Σαμαράς είναι καθηλωτικός, και η απόφαση των 12 τότε υπουργών είναι ομόφωνη να προβει η προεδρία σε επαφές με τα ενδιαφερόμενα μέρη με βάση τους τρείς όρους της 16ης Δεκεμβρίου 1991.

Αλλα και η Αμερικανική πρεσβεία στέλνει μήνυμα στην Ουάσιγκτον,ότι το θέμα στην Ελλάδα δεν είναι απλό.

Και μετά αρχίζουν τα ερωτήματα.

Πόσοι ήξεραν τη γνωστή Λαβίδα Σαμαρά που άσκησε αφόρητη πίεση στα Σκόπια,σε σημείο να απαιλουνται με κατάρευση;( Η λαβίδα Σαμαρά διακριτικά περιελάμβανε την απαγόρευση μεταφορας πετρελαίου προς τα Σκόπια, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες στα έγγραφα που έφερναν το ονομα Δημοκρατία της Μακεδονίας καθώς και την απλή παρουσία της Γ Στρατιάς των ομοσπονδιακών ενόπλων δυνάμεων που δεν είχε φύγει ακόμη από τα Σκόπια).

Ποιοι την υπονόμευσαν; Ποιες εταιρείες έπαιζαν πάνω στη πλάτη του Σαμαρά και με τα εθνικά θέματα; Τι συμφέροντα υπήρχαν; Γιατι δεν διαψεύσθηκαν ποτέ οι καταγγελίες τοy τότε νομάρχη Θεσσαλονικης Κου Χαιτίδη για παράνομη μεταφορα πετρελαίου; Ποιος τους κάλυπτε;

Γιατί ο τότε πρωθυπουργός δεν απαντούσε στις επιστολές Σαμαρά και απέφευγε να πάρει θέση;

Γιατί μετα την αποπομπή Σαμαρά, ακούμε τον Βρετανο Υπ.εξωτερικων Νταγκλας Χερντ να κάνει δηλώσεις από του Μαξίμου για λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές; Τι έγινε στο Γκιμαράες στις 2 Μαίου;
Γιατί η απόφαση του συμβουλίου των Υπ.Εξωτερικών στο Γκιμαράες εισάγει για πρώτη φορά δικαίωμα συναπόφασης και των Σκοπιανών στην ονομασία; Γιατί απετάχθη η απόφαση της 16ης Δεκεμβρίου;

Γιατί αφήσαμε περιθώρια διπλής ονομασίας με το δικαίωμα να χρησιμοποιούν εσωτερικά ό,τι όνομα αυτοί θέλουν;

Γιατί ο τότε πρωθυπουργός,έλεγε ότι δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους σκοπιανούς να αυτοαποκαλούντε όπως θέλουν; Ο Υπ.Εξωτερικών της Ρωσίας Τσούρκιν είναι καθαρός. <<Αφου δέχεστε την χρήση του όρου Μακεδονία,αυτό σημαίνει ότι δεν την απορρίπτετε εντελώς>>.

Γιατί φωνάζουμε σήμερα αφού το όνομα Μακεδονία υπάρχει στην ονομασία τους;

Γιατί το επέτρεψαν κάποιοι;

Ο Αντώνης Σαμαράς διαφωνει και παραιτείται από βουλευτής όταν η κοιν.ομάδα της ΝΔ αποφασίζει για μια και μόνη ονομασία που δεν θα φέρει το όνομα Μακεδονία για όλες τις σχέσεις της με το εξωτερικό.

Από εκεί αρχίζει η έγκριση για τη διπλή ονομασία.Για την ιστορία οι μόνοι που καταψήφισαν ήταν Σαμαράς, Κακλαμάνης, Σταμάτης, Παπαπολίτης και Στεφανόπουλος .

 Οι περισσότεροι βουλευτές απορούσαν. Μα είναι τόσο σημαντική η διπλή ονομασία,ώστε να παραιτηθεί κανείς;

Στις 7 Απριλίου 1993 επίσημα πια, με επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εν ονόματι της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, ανήγγειλε γραπτώς στα Ηνωμένα Έθνη ότι η Ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την συμβιβαστική πρόταση με την οποία τα Ηνωμένα Έθνη θα αναγνωρίσουν το νοτιότερο τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας ως νέο κράτος με την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Σήμερα η διπλη ονομασία είναι θέση πια και περιμένει το νέο όνομα που σίγουρα θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονια για μια πλέον χρήση.

Ο Σαμαράς εχει δικαιωθεί για ό,τι φώναζε. Μόνο που κάποιοι προσπαθούν να του επιρρίψουν ευθύνες για να γλυτώσουν τις έκρινες. Δεν θα το καταφέρουν ποτέ. Είτε νεκροί ,είτε ζωντανοι, κάποιοι θα κουβαλουν μέσα τους το στίγμα της ενοχής.

Παύλος  Χαϊκάλης

http://www.pavloschaikalis.gr/2018/01/tostigmatisepohis.html

7 σκέψεις σχετικά με το “Βόμβα Χαϊκάλη: “O Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που λειτούργησε μέσα σε καθαρά πατριωτικά πλαίσια”

 • 23/01/2018, 18:32
  Permalink

  Τα ηξερε ολα αυτα ο κοπριτης, πηγε με το ψεκασμενο σουργελο, που εξαπατουσε τον λαο με παραμυθια και πολεμησε τον Σαμαρα λυσσαλεα; Προκειται για μεγαλο κοπριτη και το καλυτερο που εχει να κανει τωρα ειναι να βγαλει τον σκασμο. Δεν εξιλεωνεται λεγοντας ΤΩΡΑ την αληθεια, αντιθετα χειροτερευει τη θεση του, γινεται ακομα πιο σιχαμερος.

  Σχολιάστε
  • 24/01/2018, 01:37
   Permalink

   Φυσικά και τα γνώριζε διότι τα είχε ζήσει από κοντά…. Αλλά τι μπορεί να πει κανείς για το τι κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι του;

   Σχολιάστε
 • 24/01/2018, 14:15
  Permalink

  Όχι μόνο τα ήξερε ο Χαϊκαλης αλλά μαζί με τον Λαζόπουλο και τον Καμμένο έβγαλε πως πήγαν να τον δωροδοκισουν με 3.000.000€ για την εκλογή του Δήμά για ΠτΔ!!!
  Μην το ξεχνάμε αυτό!

  Σχολιάστε
 • 28/01/2018, 16:45
  Permalink

  Στρατευμένο, το αγιολόγιο του Σαμαρά προκειμένου να χτίσουν διχασμό στην ΝΔ όπως και του Καραμανλή, την ταμπέλα του δεξιού κυρίαρχου που παρασέρνει τν Κυριάκο , Άδωνη, και άλλων! Όπως και θα δούμε και προσπάθεια ανάδειξης κάποιου ΄΄δεξιού΄΄ νέου ηγέτη ,αν τους κάτσει, τον οποίον θα εκθειάζει, η αριστερή προπαγάνδα και τα φερέφωνά τους ,οι δήθεν δεξιοί ,που κατηγορούν τους δεξιούς γιατί δεν είναι τόσο δεξιοί όσο δήθεν πρέπει , ενώ όταν είναι πάλι τους κατηγορούν γιατί το παραπροχωράνε! Αν δεν τον βρουν ,ενορχηστρωμένα ,αριστεροί και δεξιοί θα κατηγορούν τον Μητσοτάκη και ότι δεν συναινεί και ότι δεν είναι πατριώτης βλέποντας μόνο πώς θα γίνει πρωθυπουργός! Αυτό το κάνουν έτσι και αλλιώς! Εντεταλμένα και στρατευμένα! Το ότι φυτρώνουν ΄΄δεξιά πατριωτικά κόματα΄΄ ,ένας είναι ο λόγος….να μην μπορέσει να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός! Αν όλοι οι <> αυτό προσπαθούν , τότε…… μόνο και μόνο γι αυτό πρέπει να γίνει!!!!!!!

  Σχολιάστε
 • 16/11/2019, 22:11
  Permalink

  Όταν η χωρα μας ήταν στο χείλος του γκρεμού, αυτός έκανε τηλεφωνικές φαρσες με τον Καμμένο, σε εκείνον που τώρα εκθειάζει…Άλλος ένας Μικρός Μήτσος!

  Σχολιάστε
 • 03/12/2019, 09:01
  Permalink

  Αν οι κουβεντες απο γελοια πολιτικα σκυβαλα, οπως ετουτος ο Χαικαλης,αξιζουν αναπαραγωγη και αποτελουν ειδηση για σας και στοιχειο που δικαιωνει τον Σαμαρα,να κοιταχειτε.Ο κ. Χαικαλης και οι Χαικαληδες ολης της χωρας,δεν χρειαζονται για να δικαιωσουν τον Σαμαρα,αλλα και τον καθε πολιτικο που βρεθηκε στο τιμονι της χωρας.Δεν μπορουν να ριξουν βομβες,μονο βρωμερα πνευματικα αερια σαν κι εκεινο το tweet του 2012-13:”..ουστη,προδοτη,Παπαδημο”,ειχε γραψει αυτος ο γελοιος(τουλαχιστον)συνοδοιπορος του Καμμενου.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.