Βάζοντας τις κυριολεκτικές μάσκες, βγάζουμε τις μεταφορικές;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Άλλαξε η ζωή μας τους τελευταίους μήνες, προσαρμοστήκαμε, άλλοι λόγω φόβου ασθένειας, άλλοι λόγω προστίμων, άλλοι για να είναι νομοταγείς, άλλοι από εσωτερική πειθαρχία.

Τώρα που θα κυκλοφορούμε όλοι οι πολίτες με μάσκες, συνεχίζουμε να είμαστε ίδιοι μέσα μας;

Είχαν συνηθίσει οι άνθρωποι να φορούν τις μεταφορικές μάσκες ,δηλαδή να δείχνουν κάτι που δεν είναι, μερικές φορές από ευγένεια, άλλες από συμφέρον. Φορώντας μια μάσκα μεταφορικά, ίσως να κέρδιζαν ένα μισθό μια θέση.

Δύσκολα τα οικονομικά των χωρών λένε οι ειδικοί , πολλοί λένε ότι μετά τον λοιμό έρχεται λιμός.

Θα γίνουν απολύσεις , λένε, μερικά μαγαζιά που είχαν κλείσει δεν θα ανοίξουν πάλι, θα έρθει νέα ανεργία . Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει παράλληλα να πληρώνουν και το κράτος από φόρους και ασφάλειες των υπαλλήλων, οπότε θα γίνουν όλα πολύ πιο δύσκολα.

Ο μασκοφόρος κόσμος που δεν έφταιγε σε τίποτα να τα περνά όλα αυτά, θα μεταλλαχτεί, θα βγάλει τις μεταφορικές μάσκες και θα αναζητήσει νέες ατραπούς δημιουργίας η θα εξαγριωθεί με συγκεντρώσεις (παράνομες όπως το ΚΚΕ που αν δεν τις κάνει δεν δικαιολογεί ύπαρξη και μισθούς) και θα ζητά από το κράτος εκ νέου απαιτητικά;

Όπως και να είναι, το κράτος πρέπει να συνεκτιμήσει τη ψυχολογία των πολιτών. Αν δουν αδικίες στις παροχές μεταξύ των πολιτών ,φυσικά θα εξαγριωθούν. Αν δουν άτομα που δεν εργάζονται και πληρώνονται χωρίς περικοπές και άλλους που εργάζονται και σηκώνουν στις πλάτες τους πολλούς και στους δεύτερους δεν κόψει χρήματα απ αυτά που δίνουν στο κράτος για να πληρώνουν άλλους που κάθονται, ενώ είναι φιλελεύθερη κυβέρνηση και όχι αριστερή , η τωρινή μας κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα από πολλά μετερίζια.

Φυσικά δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Να αμβλύνει όμως ανισότητες με μεγάλη προσοχή και όχι με περηφάνια και εγωισμό πρέπει να το επιδιώξει αν θέλει ομαλή μετάβαση στην εποχή της μάσκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.