Τρία φαουλ, κόκκινη κάρτα και πέναλτι!

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Μερικά αυτονόητα πράγματα, που κάποιοι ωστόσο αγνοούν.

Αυτό που ονομάζουμε «Λαός» ΔΕΝ έχει πάντα δίκιο! Αλλά δεν έχει και πάντα άδικο.

Ένας που κυβερνά με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον (κι όχι τις ιδεοληψίες του ή αλλότρια συμφέροντα), πρέπει να ξέρει πότε να πάει κόντρα στο ρεύμα και πότε να αφουγκραστεί το δημόσιο αίσθημα…

Όταν όλοι τα θέλουν όλα τζάμπα, αλλά κανείς δεν θέλει να πληρώνει φόρους, προφανώς έχουν άδικο. Πρέπει να τους το εξηγήσεις και να επιμείνεις και να κάνεις το σωστό, ακόμα κι αν σου στοιχίσει.

Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που ο κόσμος έχει δίκιο! Και τότε οφείλεις να τον ακούσεις πολύ προσεκτικά.

Όταν μια πολιτική αντιμετώπισης ενός κρίσιμου προβλήματος (π.χ του λαθρο-μετανατευτικού) αποτυγχάνει, πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος ο υπουργός σου λέει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, τι κάνεις;

Αλλάζεις πολιτική!

Δεν… βρίζεις αυτούς που σου επισημαίνουν το αδιέξοδο!

Όταν ο κόσμος σου λέει:

  • δεν θέλω δίπλα από το σπίτι μου λαθρομετανάστες που εσύ ο ίδιος μου λες ότι δεν είναι πια «πρόσφυγες», που όλοι ομολογείτε πως δεν χρειάζονται όλοι «προστασία»,
  • όταν ξέρω ότι μπήκαν παράνομα και παρανομούν συνεχώς αφότου μπήκαν, που εσείς οι ίδιοι μου λέτε ότι πρέπει να μπουν σε κλειστά κέντρα, αλλά τους εγκαθιστούν δίπλα μου σε ανοιχτά κέντρα,
  • κι όταν γίνονται συνεχώς επεισόδια εγκληματικότητας και μεταξύ τους και σε βάρος των νόμιμων κατοίκων της περιοχής. Αυτούς δεν τους θέλω και δεν πρόκειται να τους δεχθώ ποτέ!

Μη εναντιώνεστε στον κόσμο γι’ αυτή του την άρνηση. Γιατί εδώ ο κόσμος έχει δίκιο…

Μη ζητάτε να προσαρμοστούμε εμείς, στα «χούγια» όσων έρχονται παράνομα, γιατί αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο!

Και δεν πρέπει να συμβαίνει.

Όποιος έρχεται ζητώντας προστασία μπορεί να έχει ανάγκη πράγματι, και αν μπορούμε, οφείλουμε να του την προσφέρουμε.

Όμως, όποιος έρχεται παράνομα, θέλει να επιβληθεί με το έτσι θέλω και ζητά εμείς να προσαρμοστούμε στα χούγια του, είναι αυθάδης εισβολέας!

Και κανένας λαός δεν θα το δεχθεί αυτό αδιαμαρτύρητα.

Ξέρουμε πως το πρόβλημα ΔΕΝ το δημιούργησε η τωρινή κυβέρνηση. Το δημιούργησε – στην τωρινή αδιέξοδη μορφή του – η προηγούμενη κυβέρνηση, του Τσίπρα, όταν άνοιγε τα σύνορα το Φεβρουάριο του 2015.

Μάλιστα η ΝΔ, ως αντιπολίτευση τότε, είχε προειδοποιήσει ακριβώς για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τότε. Και δικαιώθηκε πλήρως.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι απλό πράγμα να λυθεί ένα πρόβλημα που έχει ήδη διογκωθεί εφιαλτικά και έχει κακοφορμίσει.

Ούτε μπορούν να γίνουν θαύματα από την μία μέρα στην άλλη. Όλοι τα καταλαβαίνουμε αυτά. Αλλά…

Αλλά οι ΜΚΟ ακόμα οργιάζουν. Οι Ελληνικές αρχές ΔΕΝ έχουν αποκαταστήσει ακόμα τον έλεγχο στα hot spots. O ίδιος ο υπουργός Άμυνας της τωρινής κυβέρνησης είχε πει ότι δεν τον άφησαν να μπει σε hot spot! Αυτή η ντροπή γιατί συνεχίζεται ακόμα;

Αυτό, τουλάχιστον, μπορούσε να έχει αλλάξει. Αλλά δεν άλλαξε…

Φάουλ!

Ένα – τουλάχιστον – μεγάλο κλειστό κέντρο θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί ως τώρα. Έστω και πρόχειρα, μέχρι να υπάρξει κάτι πιο μόνιμο. Ώστε και ο κόσμος να καταλάβει ότι κάτι αλλάζει.

Αλλά δεν δημιουργήθηκε κανένα! Αντίθετα μεταφέρονται παράνομοι σε «ανοικτές δομές» δίπλα σε κατοικημένες περιοχές.

Φάουλ!

Οι παράνομοι μετανάστες είναι αυτό που λέει η λέξη: παράνομοι!

Όχι μόνο γιατί μπήκαν παράνομα, αλλά και γιατί παραβίασαν τον Ποινικό Κώδικα πολλές φορές – οι περισσότεροι – από τη στιγμή που μπήκαν: Πρώτον δίνοντας ψευδή στοιχεία. Δεύτερον πρωτοστατώντας σε εγκληματικά επεισόδια καθημερινά εναντίον των δικών τους (μέσα στα hot spots), αλλά και εναντίον των κατοίκων στα νησιά (όπως πριν ένα μήνα πήγαν να κάψουν χωριό στο Σάμο!)

Αυτοί γιατί δεν είναι ΗΔΗ στη φυλακή ή σε κλειστά κέντρα αυστηρώς φρουρούμενα;

Φάουλ!

Τώρα, όχι μόνο βάζουν τους παράνομους σε κλειστά κέντρα – πράγμα που το επιτρέπει απολύτως το Διεθνές Δίκαιο – αλλά μαθαίνουμε ότι πρέπει να τους αποκαλούμε, λέει, «παράτυπους» μετανάστες.

Όχι, παιδιά! «Παράτυποι» μετανάστες είναι όσοι είχαν πάρει κανονική άδεια, αλλά δεν την ανανέωσαν. Όσοι μπήκαν εντελώς παράνομα και με ψεύτικα στοιχεία (δίνοντας τέσσερα διαφορετικά ονόματα και προέλευση από τρείς διαφορετικές χώρες!) ΔΕΝ είναι… παράτυποι.

Είναι απολύτως παράνομοι!

Και παράνομους θα τους λέμε μέχρι… να παγώσει η Κόλαση!

Κι αν επιμένει κάποιος για το αντίθετο, διαπράττει ένα ακόμα ασυγχώρητο…

Φάουλ!

Πριν έξη μήνες κάποια «ένωση Αθέων» είχε οργανώσει – και είχε διαφημίσει κάλεσμα για – δημόσια κρεατοφαγία, ανήμερα Μεγάλη Παρασκευή από εκεί που θα πέρναγε η Περιφορά του Επιταφίου.

Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό! Τότε…

Κανείς δεν σκέφτηκε, τότε, ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ευθεία πρόκληση στα πιστεύω του Ελληνικού λαού ή μιας πολύ μεγάλης πλειονότητάς του.

Κανείς δεν έδειξε τότε τέτοια «ευαισθησία»!

Φάουλ!

Πριν λίγες μέρες σε μαθητική παρέλαση που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 28 Οκτωβρίου κάποιες ανόητες (που δεν ήταν καν «μαθήτριες» ήταν ενήλικα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ), πήγαν να διακωμωδήσουν και να ειρωνευτούν με μια βλακώδη παράσταση silly walk.

Όχι μόνο δεν αποδοκιμάστηκαν επισήμως, αλλά κάποιοι, εξίσου ανόητοι, δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν… «διάλογο» μαζί τους!

Διπλό φάουλ!

Κι ύστερα τα ίδια άτομα χάλασαν τον κόσμο για κάποιους που οργάνωσαν υπαίθριο μπάρμπεκιου με χοιρινό, 3 χιλιόμετρα μακριά από καταυλισμό παράνομων λαθρομεταναστών στα Διαβατά!

Μισό λεπτό: κανείς στα συγκαλά του δεν πιστεύει ότι είναι «καλή ιδέα» να πας να «τσικνίσεις» όσους δεν τρώνε χοιρινό.

Με λέμε αηδίες τώρα. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Αλλά εδώ προτάθηκε να τεθεί εκτός νόμου! Το δεχόμαστε αυτό;

Κι ο άλλος είπε να κυνηγήσουμε το μπάρμπεκιου με τον… αντιρατσιστικό νόμο! Το δεχόμαστε αυτό;

Και βγήκαν διάφορα θλιβερά «παπαγαλάκια» και λαϊκιζαν μέχρις αηδίας, μιλώντας για το πόσο «προσβλήθηκαν» (από το μπάρμπεκιου που επρόκειτο να γίνει) οι καημένοι οι «πρόσφυγες» – που δεν είναι πρόσφυγες! Και δεν είναι «καημένοι» ούτε πεινάνε – έχουν τρία δωρεάν γεύματα την ημέρα και επιπρόσθετο επίδομα.

Και ύστερα στρίγγλιζαν για το πόσο «φασίστες» είναι αυτοί που δεν τους θέλουν κοντά στο σπίτι τους! Και την άλλη μέρα είχαμε αιματηρά επεισόδια στα Διαβατά (στο ίδιο σημείο) όπου οι λαθρομετανάστες σφάζονται μεταξύ τους

Και κανείς δεν είχε διαμαρτυρηθεί προηγουμένως για το «φανερό δείπνο» κρεατοφαγίας μπροστά από τον Επιτάφιο, αλλά όλοι θυμήθηκαν την «ευαισθησία» τους από το μπάρμπεκιου με χοιρινά σουβλάκια 3 χιλιόμετρα μακριά από το καταυλισμό των λάθρο (που δεν είχαν καμιά διάθεση να ασχοληθούν με τα σουβλάκια, γιατί την ίδια στιγμή αλληλο-μαχαιρώνονταν).

Παιδιά, όλο αυτό είναι ο υπέρτατος λαϊκισμός μαζί με απίστευτη υποκρισία!

Και όλα αυτά τα έκαναν όσοι ήθελαν «διάλογο» με τις… «πρωταγωνίστριες» του silly walk στην μαθητική παρέλαση.

Εδώ είναι όλα τα φάουλ μαζωμένα!

Προσέξτε, γιατί η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει τη μάχη της οικονομίας, μπορεί να βελτιώσει την θέση μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, αλλά αν ο λαός εισπράξει όλα αυτά τα φάουλ ως «πρόκληση» και ως «περιφρόνηση», μπορεί να δείξε κόκκινη κάρτα! Απευθείας…

Ο κόσμος θέλει να συγκρουστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ!

Ένα κομμάτι της ελίτ θέλει να τα βρούμε με το ΣΥΡΙΖΑ, για να μην αλλάξει τίποτε.

Κι εμείς πρέπει να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση, αν θα πάμε με τον κόσμο εκεί που έχει δίκιο, ή με το κομμάτι της ελίτ που δεν θέλει να αλλάξει τίποτε.

Εμείς πρέπει να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση να πιάσουμε τον ταύρο του λαθρομεταναστευτικού από τα κέρατα ή να πνίγουμε – όλοι μαζί – στο τσουνάμι που μας ετοιμάζουν από την «απέναντι πλευρά» του Αιγαίου.

Μέχρι τώρα υπήρχε η εύκολη «απάντηση»: αυτά τα λένε οι ακροδεξιοί: Ο Όρμπαν και ο Σαλβίνι κλπ…

Να όμως, τώρα, που τα λέει και ο Μακρόν!

Όλη η Ευρώπη κλείνει τα σύνορα στους λαθρο – επειδή είναι λάθρο!

Και όσο η Ελλάδα δεν κλείνει τα σύνορα και δεν τους αντιμετωπίζει αποφασιστικά, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα απομονώνουν και την Ελλάδα!

Κάντε το λοιπόν, όπως ο Μακρόν!

Γιατί αλλιώς θα ισχύσει ο «κανονισμός» που είχαμε όταν παίζαμε «μπάλα» στις αλάνες μικροί:

 

Τρία φάουλ, πέναλτι και out!

(Κι εδώ μαζεύτηκαν πολύ περισσότερα από τρία φάουλ)

ΥΓ. Επιμένω στο θέμα, γιατί είναι πολύ σοβαρό. Και γιατί επίκεινται χειρότερα.

Όσο το λαθρομεταναστευτικό βρίσκεται εκτός ελέγχου, όπως είπε ο Χρυσοχοϊδης, ΔΕΝ υπάρχουν άλλα θέματα! Δεν αλλάζει η ατζέντα!

Είτε θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με κάποιο τρόπο, είτε θα μας καπακώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.