Τρελαθήκατε… «σύντροφοι» και «φίλοι»;

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου βάζει το Ναζισμό και τον Κομμουνισμό «στο ίδιο τσουβάλι»!

Κι αυτό, λέει, είναι «ακροδεξιό αντί-ιστορικό παραλήρημα».

Και σε ό,τι μας αφορά αντίκειται, λέει, προς την απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να αναγνωρίσει (νομιμοποιήσει) το Κομμουνιστικό Κίνημα στην Ελλάδα, τον Αύγουστο του 1974.

Τι είναι όλα αυτά;

Πολλές ανοησίες μαζεμένες!

Αλλά και μέτρο του ερεβώδους σκοταδισμού που εξακολουθεί να επικρατεί στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο στο χώρο της Αριστεράς, όπως θα δούμε…

 • Πρώτον δεν είναι «αντιδεξιό»! Το ψήφισμα στηρίχθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών! 535 με 66 κατά και 52 λευκά.

Και πέρα από τους Χριστιανοδημοκράτες (που δεν είναι …«ακραίοι» είναι το πρώτο κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο εδώ και 15 χρόνια!),

το ψήφισαν ακόμα και οι Σοσιαλιστές (που δεν είναι καθόλου… ακροδεξιοί)

και οι Πράσινοι (που επίσης δεν είναι καθόλου ακροδεξιοί),

και οι Φιλελεύθεροι (που κι αυτοί, δεν θεωρούνται ακροδεξιοί)!

Παρεμπιπτόντως οι πραγματικοί ακροδεξιοί ΔΕΝ το ψήφισαν, όπως και ο Αριστεροί!

Άρα οι ακροδεξιοί ήταν εναντίον του!

Και όλοι οι κεντροαριστεροί το ψήφισαν!

 • Δεύτερον, είναι κομμάτι από την Ιστορία της Ευρώπης, που μέχρι πρόσφατα αποσιωπάτο! Και τώρα άρχισε να λέγεται ανοικτά.

Δεν είναι «αναθεώρηση» της Ιστορίας, όπως λένε κάτι «κολλημένοι»στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα η ίδια η Ρωσία έχει αποδεχθεί πλήρως και επισήμως – και έχει ζητήσει συγγνώμη για – τη σφαγή ολόκληρης της Πολωνικής ελίτ το 1940, στο Κατύν από το Σοβιετικό στρατό! (22 χιλιάδες Πολωνοί εκτελέστηκαν τότε, αξιωματικοί, πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι, πολιτικοί, κληρικοί, επιχειρηματίες κλπ.)

Αυτό τώρα το παραδέχονται και οι Ρώσοι.

Αν κάποιοι στην Ελλάδα έχουν πρόβλημα, αυτό δεν μας αφορά.

 • Το ψήφισμα καταγγέλλει και το Σύμφωνο μη επίθεσης ΕΣΣΔ – Ναζιστικής Γερμανίας (Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ), τον Αύγουστο του 1939, λίγες μέρες πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ούτε αυτό το αμφισβητεί κανείς πλέον. (Εκτός από κάτι κολλημένους στην Ελλάδα…)

 • Ούτε το γεγονός ότι Χίτλερ και Στάλιν συμφώνησαν τότε να διαμελίσουν την Πολωνία – με το Χίτλερ να επιτίθεται από δυτικά την 1η Σεπτεμβρίου του 1939 και τον Στάλιν να της επιτίθεται από ανατολικά, λίγες μέρες αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου του 1939 – και οι δύο στρατοί να έρχονται σε «επαφή», χωρίς καμιά τριβή μεταξύ τους, κάπου στο μέσον.
 • Ούτε το γεγονός ότι οι μισοί περίπου απ’ όσους εκτέλεσαν οι Σοβιετικοί στο Κατύν τον Μάϊο του 1940, ήταν Πολωνοί αιχμάλωτοι που είχαν συλλάβει οι Ναζί στη δυτική Πολωνία και τους παρέδωσαν μετά στους Σοβιετικούς για τα «περαιτέρω».
 • Ούτε το γεγονός ότι εκείνη η Συμφωνία έδινε το «πράσινο φως» στους Σοβιετικούς να «απορροφήσουν» και τις Βαλτικές χώρες και τη Φιλανδία, στην οποία επιτέθηκαν ένα μήνα αργότερα.
 • Όλα αυτά δεν είναι «άποψη» – πολύ περισσότερο δεν είναι «ακροδεξιά άποψη» – δεν είναι… «παραλήρημα», είναι η αδιαμφισβήτητη Ιστορία! Όπως την έχουν πλήρως αποδεχθεί και οι σημερινοί Ρώσοι και οι σημερινοί Γερμανοί, και οι σημερινοί Πολωνοί, και οι σημερινοί Φιλανδοί και ΟΛΟΙ!

Μόνο κάτι απομεινάρια των ιδεολογικών σπηλαίων αρνούνται να το αποδεχθούν.

«Σύντροφοι», τι να κάνουμε; Αν κάτι είναι αλήθεια, δεν μας ενδιαφέρει αν το λένε, μεταξύ πολλών άλλων, ΚΑΙ (κάποιοι) ακροδεξιοί.

Δεν είναι δικό μας πρόβλημα αυτό. Το πρόβλημα το έχετε εσείς, που αρνείστε ακόμα να δείτε την αλήθεια. Και ζείτε στον κόσμο σας.

 • Τρίτον, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα. Πράγματι.

25 χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου (Αύγουστος του 1949) και μετά από 27 χρόνια παρανομίας (από το Δεκέμβριο του 1947).

Ο Καραμανλής τότε έδωσε το δικαίωμα στους Κομμουνιστές να συμμετέχουν ομαλά στην πολιτική ζωή και στον κοινοβουλευτικό βίο.

Δεν τους εκχώρησε το αποκλειστικό «προνόμιο», να κρίνουν… τι μπορούμε να πιστεύουμε εμείς οι υπόλοιποι και τι όχι!

Δεν τους εκχώρησε το «μονοπώλιο» στη συγγραφή και ερμηνεία της Ιστορίας.

Δεν τους παραχώρησε το δικαίωμα να μοιράζουν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων σε όλους τους υπόλοιπους – ποιος είναι «αριστερός» και δικαιούται δια να ομιλεί και ποιος είναι «ακροδεξιός» και δεν δικαιούται ούτε να… υπάρχει!

Αυτά ΔΕΝ συνέβησαν! Υπάρχουν μόνο στη (αρρωστημένη) φαντασία σας!

«Σύντροφοι», προσέξτε γιατί το πήρατε πολύ στραβά:

Εσείς μπορείτε οποιονδήποτε από μας τους υπόλοιπους να τον ταυτίζετε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με τον Φασισμό! Οποιαδήποτε άποψη κι αν έχει κανείς, για οποιοδήποτε ζήτημα – από το λαθρομεταναστευτικό, ως το Σκοπιανό, ως την Οικονομία και το συνδικαλιστικό νομοσχέδιο – αν εσείς διαφωνείτε, την κατηγορία ότι τάχα είναι «φασίστας» ή «ακροδεξιός» την έχετε ψωμοτύρι!

ΕΣΕΙΣ – και μόνον εσείς – ταυτίζετε, τους πάντες με το Φασισμό!

Ακόμα κι όταν λέμε εμείς εδώ, αυτό που λέει και ο… Μακρόν στη Γαλλία:

–Ότι δεν μπορούν οι Ευρωπαϊκές χώρες να δεχθούν άλλους «μετανάστες-πρόσφυγες».

Δηλαδή το λέει ο «προοδευτικός Μακρόν» που τόσο συχνά γλείφατε παντοιοτρόπως. Αλλά όταν εμείς οι υπόλοιποι, λέμε ακριβώς το ίδιο, μας αποκαλείται …«φασιστοειδή»! Δηλαδή μας «ταυτίζετε»με το Φασισμό.

Κι έρχεστε τώρα και διαμαρτύρεστε που ένα ψήφισμα ταυτίζει δύο δικτάτορες – που αργότερα πολέμησαν μεταξύ τους αλλά στην αρχή του Πολέμου συνεργάστηκαν στενά!

Και δύο καθεστώτα που κρίθηκαν ένοχα απ’ όλους τους λαούς – αλλά πρωτίστως από τους ίδιους τους λαούς τους – ότι υπήρξαν ολοκληρωτικά και απολύτως εγκληματικά.

Και προκάλεσαν εκατομμύρια νεκρούς – και τα δύο!

Αυτή η «ταύτιση» σας πείραξε!

Που δεν είναι «ταύτιση» είναι απλά, η ατόφια Ιστορία!

Και την προσυπογράφουν άνθρωποι όλων των ιδεολογικών παρατάξεων.

Κι εσείς που ταυτίζετε όλους τους αντιπάλους σας με το «φασισμό», ξαφνικά ενοχλείστε που πήγαν και… συνεργάστηκαν ο Χίτλερ με το Στάλιν τον Αύγουστο του 1939! Και κάποιοι τολμούν σήμερα να το καταγγέλλουν. Λες και θα έπρεπε να το κρατάμε «κρυφό» (όπως κάνατε εσείς μέχρι πρόσφατα).

Δεν είναι θέμα «διαφορών» και «αποχρώσεων» ανάμεσά τους. (Που ασφαλώς υπάρχουν…)

Είναι θέμα ωμής ιστορικής αλήθειας!

Την αλήθεια αρνείστε! Όχι την (υποτιθέμενη) «ταύτιση».

Την «ταύτιση» εσείς την κάνατε πάντα!

Και τη «στενή συνεργασία» μεταξύ τους, ο Χίλτερ και ο Στάλιν την υπέγραψαν τότε…

Ποιο από τα δύο δεν καταλαβαίνετε;

Γιατί ήδη βγαίνουν και σας στοιχειώνουν – και τα δύο.

 • Παρεμπιπτόντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει την καταδίκη Κομμουνισμού-Ναζισμού. Το ίδιο είχε συμβεί πριν 10 χρόνια, στις 2 Απριλίου του 2009! Όταν είχε ψηφιστεί κάτι ακόμα πιο «προχωρημένο»:

Κοινή ημέρα Μνήμης θυμάτων Κομμουνισμού και Ναζισμού (και με αυτή τη σειρά…!)

Και τότε με συντριπτική πλειοψηφία (533 το είχαν ψηφίσει τότε έναντι 535 σήμερα…).

Να σημειωθεί πως από τότε η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου άλλαξε τρείς φορές! Και στο μεταξύ διάστημα η κοινή καταδίκη Κομμουνισμού και Ναζισμού έχει (οριακά) διευρυνθεί.

Ακούτε… «συντρόφια»; Η αρχική εκείνη ψηφοφορία δεν ήταν «συγκυριακή»! Σήμερα επιβεβαιώνεται και εμπεδώνεται.

Και κάτι ακόμα, για να μη τρελαθούμε:

Ακραία άποψη είναι η δική σας! Εμείς σε αυτό το ζήτημα είμαστε με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωβουλής (παλαιότερα και σήμερα). Εσείς είστε «αισχρή μειοψηφία»

Δεν μπορούν να έρχονται οι «περιθωριακοί» και να αποκαλούν… «ακραίους» όσους είναι με την παγιωμένη άποψη στη Ευρώπη!

Και δεν αναφέρομαι μόνο στους αριστερούς πλέον. Αναφέρομαι και στους άλλους, τους νεοδημοκράτες και Κιναλίτες που επίσης ΔΕΝ στήριξαν το ψήφισμα.

Παιδιά, μας έχετε ταράξει στο «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ακόμα κι εκεί που είναι πολύ «συζητήσιμο». Ακόμα κι εκεί που περνάει με οριακές πλειοψηφίες – ή χωρίς καθόλου ψηφοφορίες. Ακόμα κι εκεί που εκ των υστέρων ομολογείται πως ήταν λάθος και πρέπει να αναθεωρηθεί.

Όπου «γάμος και γιορτή η Βασίλω πρώτη»!

Όπου ακούτε «ευρωπαϊκό κεκτημένο» χωρίς να το πολυσκεφτείτε, τρέχετε και προσυπογράφετε και με τα δύο χεράκια.

Εκτός…

Εκτός από τώρα, τρομάρα σας!

Έρχεται, λοιπόν, η περίπτωση να κυριαρχεί στην Ευρώπη – κι έτσι να γίνεται παγιωμένο «κεκτημένο» με τεράστια διακομματική συναίνεση – η κοινή καταδίκη των δύο Ολοκληρωτισμών.

Κι εσείς… το καταψηφίζετε!

Μήπως το έχετε… «χάσει» λιγουλάκι;

 • Γιατί το καταψηφίσατε, τρομάρα σας;

Για να μην τραυματίσετε, λέει, την «ενότητα του Ελληνικού λαού»!

Ποια ενότητα; Πλάκα μας κάνετε;

Όταν οι Αριστεροί επισήμως, ανοίγουν «Μουσείο Νίκου Μπελογιάννη», λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Μελιγαλάς, όπου σφαγιάστηκαν χιλιάδες από τον ΕΛΑΣ (παρουσία και του Μπελογιάννη) – ακόμα και ανήλικα – αυτό δεν θεώρησε κανείς ότι αναμοχλεύει πάθη και δηλητηριάζει την «ενότητα» του Ελληνικού λαού;

Όταν δίνονται ονόματα δρόμων και πλατειών «προς τιμήν» του Άρη Βελουχιώτη (τον οποίο το ίδιο το ΚΚΕ είχε αποκηρύξει με τα χειρότερα), αυτό δεν προσβάλει τη ενότητα του Ελληνικού λαού;

Και ξαφνικά φοβηθήκατε μήπως «κινδυνεύσει η ενότητα των Ελλήνων» σήμερα, αν αποκαλυφθεί… η συνεργασία Στάλιν-Χίτλερ του 1939!

Θα μας τρελάνετε;

Πόσο νομίζετε ότι χολοσκάνε σήμερα οι Έλληνες για τη μνήμη το Στάλιν;

(Τον οποίο έχουν αποκηρύξει πρώτοι οι ίδιοι οι Σοβιετικοί, από το 1956;)

Έχετε τρελαθεί εντελώς;

 • Δηλαδή πάμε για τομές και ανατροπές και φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στην «αγκυλωμένη» Ελλάδα, αλλά δεν τολμάτε να πείτε την αλήθεια που την λένε όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη– από το φόβο μη ….θυμώσουν οι ολιγάριθμοι ιδεολογικοί «βροντόσαυροι» στην Ελλάδα;

Και να «θυμώσουν», δηλαδή, τι ακριβώς θα κάνουν;

Θα κατεβάσουν τις… μάζες στους δρόμους;

Ποιες «μάζες»; Είστε στα καλά σας;

Θα κάνουμε ανατροπές εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα, αλλά δεν τολμάμε να πούμε την αλήθεια για το Στάλιν;

Ασφαλώς δεν θα είστε στα καλά σας…

ΥΓ.1 Να συγχαρώ κι εγώ την Άννα Ασημακοπούλου, τη μόνη ευρωβουλευτίνα της ΝΔ που συντάχθηκε με τη συντριπτική πλειοψηφία της Ευρωβουλής και στήριξε το ψήφισμα. Έσωσε την τιμή της παράταξης! «Μία αλλά λέαινα» λένε – ακόμα κι όσοι δεν την στήριξαν στις ευρωεκλογές…

Και μόνο ο αυθόρμητος θαυμασμός που προκάλεσε η στάση της μέσα στην Ελληνική κοινωνία (και μάλιστα πέρα από κόμματα), πρέπει να προβληματίσει πολλούς.

ΥΓ.2 Να συγχαρώ επίσης – όπως είναι το δίκαιο – και τον άλλο Έλληνα ευρωβουλευτή που επίσης στήριξε το ψήφισμα, τον Μανώλη Φράγκο από την «Ελληνική Λύση». Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Και δεν θα ψήφιζα ποτέ το κόμμα του. Αλλά οφείλω να τον συγχαρώ για τη στάση του. Μην αρχίζουν κάποιοι ότι είναι «ακροδεξιός». Κι όλους εμάς τους υπόλοιπους «ακροδεξιούς» μας λέτε όταν διαφωνούμε μαζί σας. Και τώρα σας έπιασε ο πόνος.

Κι ύστερα ποιος σας είπε ότι ένας ακροδεξιός που ψηφίζει σωστά είναι τάχα «χειρότερος» – από ένα ακροαριστερό που παραμένει κολλημένος.

ΥΓ.3 Κι επειδή κάποιοι την είπαν την κουταμάρα τους – δεν άντεξαν – όταν πέρασε το προηγούμενο «επίμαχο» ψήφισμα τον Απρίλιο του 2009, επίσης οι Νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές – όλοι χωρίς εξαίρεση, τότε – είχαν κάνει αποχή ή λευκό. Δεν το είχαν ψηφίσει! Είναι παλιά αυτή η «αμαρτία»…

Αλλά ανάμεσά τους τότε ΔΕΝ συγκαταλεγόταν ο Αντώνης Σαμαράς! Γιατί απλούστατα, είχε παραιτηθεί από την Ευρωβουλή ήδη από το Σεπτέμβριο του 2007 κι είχε εκλεγεί βουλευτής στην Ελλάδα.

Έτσι, για να μη λένε σαχλαμάρες κάτι… τσοπαναραίοι εκεί στις Βρυξέλλες.

ΥΓ.4 Και θυμηθείτε πως όταν η Ευρώπη καταδικάζει τους «δύο Ολοκληρωτισμούς» και θεσπίζει «κοινή ημέρα μνήμης» των θυμάτων τους, δεν τους ταυτίζει – αλλά τους καταδικάζει εξ ίσου!

Δεν τους «εξισώνει» – αλλά δεν χαρίζεται σε κανένα από τους δύο.

Για την Ευρώπη συνολικά οι Ολοκληρωτισμοί που εγκλημάτησαν είναι ΔΥΟ!

Οι ακραίες ιδεολογίες που κόστισαν πανάκριβα στην Ευρώπη και στον κόσμο είναι ΔΥΟ. Αυτό λέει η Ευρώπη!

Κι όσοι επιμένουν πως «τα δύο άκρα» είναι… ένα, απλώς βρίσκονται ακόμα πολύ μακριά νυχτωμένοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.