Τρεις είναι οι «καυτές πατάτες» της κυβέρνησης

Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαβαίνει ότι το παιχνίδι της εξουσίας δεν πρόκειται να κριθεί στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων. Στην ατζέντα του στενού του περιβάλλοντος το θέμα του γάμου των ομοφύλων μπορεί να είναι ψηλά, την ευρύτερη όμως κοινωνία άλλα θέματα την απασχολούν.

Η ακρίβεια, η εγκληματικότητα, η παράνομη μετανάστευση. Οσο και να τον ενοχλεί στον εγωισμό, δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να πάρει τα μπράβο των ποταμίσιων ορφανών που πίστεψαν ότι μπορούν να μπουν από την πίσω πόρτα στην εξουσία.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού δεν πρόκειται γενικά για «ακρίβεια» αλλά ακρίβεια στα τρόφιμα. Την οποία, αντίθετα με την ακρίβεια στα σπίτια ή τα αυτοκίνητα, που ο άνθρωπος θα αγοράσει σπάνια, υπενθυμίζει η εβδομαδιαία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή. Μπορεί κάποιος κυβερνητικός να μην έκανε το λάθος της Θεανώς Φωτίου να πει ότι ο λαός χορταίνει και με γεμιστά, αλλά ούτε τα καλάθια της νοικοκυράς ούτε οι δηλώσεις του Σκρέκα για πρόστιμα για αισχροκέρδεια στην τάδε εταιρία τροφίμων και τη δείνα απορρυπαντικών είναι αποτελεσματικές μέθοδοι. Ο κόσμος πιστεύει ότι τα πρόστιμα δεν πρόκειται να εισπραχθούν και ακόμα και αν εισπραχθούν, τα κέρδη των εταιριών είναι πολλαπλάσια. Επίσης, το πρόβλημα της ακρίβειας γίνεται εξοργιστικότερο από το ότι ένα από τα προϊόντα που πλήττονται είναι το γάλα σε σκόνη για βρέφη. Είναι σαν οι γεννήσεις να μειώνονται, τα νεαρά ζευγάρια να έχουν πρόβλημα επιβίωσης και οι εταιρίες παραγωγής βρεφικού γάλακτος να κερδοσκοπούν πατώντας στην ανάγκη τους.

Το θέμα της εγκληματικότητας είναι σύνθετο. Αφορά περισσότερο τις μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα την Αθήνα και αυτό φαίνεται στις δημοσκοπήσεις. Επειδή εκεί οι ευαίσθητοι αριστεροί επιστρατεύουν την κατηγορία του ρατσισμού και σηκώνουν τα πλακάτ «Οι ζωές των Ρομά μετράνε», κάποιος να μιλήσει και για τις ζωές των θυμάτων. Των ηλικιωμένων που πέθαναν επειδή δεν έκαναν ότι κοιμούνται την ώρα που τους λήστευαν, των γονιών που είδαν το παιδί τους να σκοτώνεται από αδέσποτα σκάγια κυνηγητικού και των κατοίκων περιοχών όπως του Ασπρόπυργου που η ζωή τους έγινε κόλαση επειδή έτυχε να ζουν κοντά σε καταυλισμό.

Τέλος, με τη μετανάστευση, οι πολίτες θέλουν η κυβέρνηση που ψηφίζουν να ελέγχει τα σύνορα της χώρας τους. Αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες αλλά τα άλλα και τα πολλά λόγια με τους «παράτυπους» μετανάστες που θα φεύγουν στον πλούσιο Βορρά τα πρόβαλλαν σαν λύση άλλοι, που σήμερα ψάχνονται να κρατηθούν στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.