Τον αντρειωμένο μην τον κλαις, έστω και αν αποθάνει!

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός, Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Οι Έλληνες θρηνούμε  τον σύγχρονο Διγενή Ακρίτα που προστάτευε την Πατρίδα μας! Δύναμη στην οικογένεια του!  Η σκέψη μας είναι μαζί τους!  Έφυγε  παλληκαρήσια για εμάς! Τον Προσκυνάμε!

Σχετικά με τις ιερόσυλες αναρτήσεις  που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε τέτοιες περιπτώσεις,    δεν πρέπει να αναμεταδίδουμε,  για να μη διαιωνίζουμε τη πνευματική διαταραχή των ατόμων αυτών.  Βλέποντάς  τις ,κάποιος ανώριμος ενήλικας  μιμείται, η λέει μήπως έχουν δίκιο;

Από πού προέρχονται; “Ουδείς εκών κακός” είπε ο  Σωκράτης. Κατά  τον Σωκράτη  πράττουμε το κακό,  διότι εκείνη τη στιγμή πιστεύουμε πως κάνουμε κάτι το αγαθό. Ο Σωκράτης υποστήριζε ότι μόνο με τη γνώση του πραγματικά καλού και του πραγματικά κακού μπορεί να αποφεύγει κανείς το κακό, αναγνωρίζοντας τη γνώση αυτή ως αρετή.

Κατά  τον  Ιμμάνουελ Καντ, αν θα πράξει ο άνθρωπος το καλό ή το κακό δεν εξαρτάται από τη γνώση του καλού και του κακού αλλά από τη βούλησή του να πράξει το καλό για να αποφύγει το κακό.

Η Βάση ψυχολογικά είναι μάλλον  του  Σωκράτη. Η βούληση έρχεται μετά.  Η άγνοια είναι πηγή των δεινών. Όταν όμως λέμε γνώση, μιλάμε  για συνειδητή γνώση με βάθος   σε επίπεδο  αξίας.

Αναλύουμε τα ιερόσυλα άτομα , όχι για αυτά, αλλά για την κοινωνία.

Αν είχαν αξίες  δηλαδή συνειδητές γνώσεις με βιώματα απτό σπίτι τους  θα έγραφαν   απνευμάτιστα έρποντας;

Επί πλέον προσθέτουμε  και τα άλλα τους χαρακτηριστικά. Ανικανότητα , έλλειψη προσόντων , χαμηλή νοημοσύνη, και επειδή  δεν μπορούν   να ζήσουν με αξιοπρέπεια,  γαντζώνονται απτό  μικροσυμφέρον  μέσα στη δυστυχία τους. Δέχονται τα κακόμοιρα να τους κινούν τα νήματα. Μερικά ευρώ απτο καναπέ τους για να τους λένε τι βρισιά   θα γράφουν χωρίς επίγνωση του τι κάνουν.

Οποιοσδήποτε και αν πήγαινε  σε μια  περίεργη  χώρα π.χ. Ινδιάνων, και δεν ήξερε  τις αξίες τους , αν  του έλεγαν  σου δίνουμε  τόσα για να πάρεις ψωμί και αυτό είναι το σωστό για εδώ , να βρίζεις κάποιο  κεκοιμημένο, μπορεί να το έκανε,  αν η νοημοσύνη του  δεν ήταν φυσιολογική… (Δε μιλώ  για κρίση και πνευματικότητα)

Για αυτό  δίνουμε στα παιδιά συνειδητή γνώση με παραβολές,  παραδείγματα και  βιώματα. Ο,τι και να γίνει στη ζωή τους θα μας μεταφέρουν. Τα ιερόσυλα άτομα  τα  αφήνουμε στη δυστυχία τους.  Άρρωστα, δυστυχή  άτομα που σ αυτά  η  πόλωση δεν πείθει, και η διαιώνιση δε βοηθά. Αγνόηση πλήρης, γιατί  πιστεύουν με την αναμετάδοση  πως κέρδισαν. Αποκτούν αξία μέσα τους και θεωρούν ότι έκαναν ρούμπο.

Τους επισκιάζουμε και τους υπερνικάμε  με τον θετικό λόγο μας , τις αλήθειες μας, την Πνευματικότητά μας  και τις Ευχές μας. Όχι ότι θα ανέβουν απτό δάπεδο αυτοί, αλλά Δε θα βλαφτεί η κοινωνία τελικά,  λόγω ημών. Έχει διαφορά.

Αθάνατος ο πιλότος μας ! Να του μοιάσουν τα παιδιά του και τα εγγόνια του! Να λατρέψουν την Πατρίδα μας, όσο και ο πατέρας τους που θυσιάστηκε!

One thought on “Τον αντρειωμένο μην τον κλαις, έστω και αν αποθάνει!

  • 15/04/2018, 22:22
    Permalink

    Αιωνία η μνήμη του! Τα λόγια είναι περιττά!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.