Το τρίγωνο που “σκοτώνει”

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης

Στην εποχή που ζούμε τίποτα δεν μπορεί να παραμείνει κρυφό. Άντε να αργήσει λίγο, όμως κάποια στιγμή θα φανερωθεί. Και τότε πιθανόν να είναι και χειρότερα.

Σε ποιον ανήκουν αυτές οι δηλώσεις;

«…προσωπικά δεν είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διότι έσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε πολλές πόλεις»  

Η WikiLeaks στις 11 Οκτωβρίου του 2007, φέρνοντας τηλεγράφημα της Αμερικανικής πρεσβείας στην επιφάνεια , αποκαλύπτει δηλώσεις του ανιστόρητου και επικίνδυνου πλέον για αυτήν την δουλειά που ανέλαβε, Μάθιου Νίμιτς.

Επειδή αυτά που είπε χαρακτηρίζουν τον Μάθιου Νίμιτς, θα πρέπει η Ελληνική πλευρά να ζητήσει την αντικατάσταση του από τη  θέση του «ειδικού διαμεσολαβητή» άμεσα. Διότι αποδεικνύεται ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μπορεί να παίξει αντικειμενικά αυτόν τον ρόλο  στην επίλυση του ζητήματος. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από τις προτάσεις που ο ίδιος κατέθεσε για την ονομασία αυτού του κρατιδίου.

Και επειδή αυτή η κυβέρνηση για κάποιους λόγους που μόνο αυτή γνωρίζει δεν πρόκειται να το κάνει, ας ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τώρα, το γιατί δεν μπορεί ή δεν θέλει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και ο ίδιος προσωπικά να ζητήσουν την απομάκρυνση του κ. Μάθιου Νίμιτς αυτό έρχεται να  κολλήσει μαζί ένα άλλο γεγονός, που αν ισχύει, κινεί σειρά ερωτήσεων ως προς τους χειρισμούς και την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Σήμερα οι επαφές της κυβέρνησης περιορίζονται μόνο στην Αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών;

Αν ναι, αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα. Ή ότι οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για το θέμα και το υποβαθμίζουν, άρα μας λένε άλλη μια φορά ψέματα ή ότι είναι όλα συμφωνημένα, εν ολίγοις «έχει περάσει η γραμμή τους», οπότε θεωρούν περιττό να «ξοδεύουν» τις ώρες τους.

ΚυβέρνησηΝίμιτς – Αμερικανική πρεσβεία, το τρίγωνο που “σκοτώνει”. Διαλέξτε και πάρτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.