Τολμηρά: Έπεσε ο Μπογδάνος!

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ…

Αυτό το παραμύθι με τις συνεδριάσεις των διάφορων οργάνων διά τηλεδιάσκεψης πρέπει να τελειώσει και να επιστρέψει η κανονικότητα. Δήμοι και Περιφέρεια πρέπει να επανέλθουν στις δια ζώσης συνεδριάσεις για να υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον και κυρίως η σοβαρότητα. Λέω σοβαρότητα, διότι γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων όλο το προηγούμενο διάστημα όπου μανάδες τάιζαν τα παιδιά τους ή έβαζαν μπουγάδα και σίδερο και ενδιάμεσα έπαιρναν και τον λόγο για διευθέτηση ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ…

Η συνταγή Πλεύρη ότι οι εμβολιασμένοι έχουν απόλυτη ελευθερία βοηθά να επανέλθουν οι συνεδριάσεις στο Δήμο Ιωαννιτών και στην Περιφέρεια όπου οι περισσότεροι σύμβουλοι είναι εμβολιασμένοι, άρα μπορούν να βρίσκονται σε συνεδριάσεις. Αν υπάρχουν αρνητές, ας κάνουν από τα σπίτια τους όπως κάνουν και τώρα. Απλά πράγματα…

■ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ!..
Ελευθέρας για τους εμβολιασμένους έδωσε ο Θανάσης Πλεύρης, νέος υπουργός υγείας. Αυτό το «ελευθέρας» γίνεται κυρίως μπας και φιλοτιμηθούν οι ανεμβολίαστοι και μπουν στο κλάμπ των εμβολιασμένων και μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το τείχος της ανοσίας στον κορωνοϊό. Να δούμε πόσοι θα τσιμπήσουν εν όψει της έλευσης του χειμώνα που είναι η εποχή που αντριεύει ο ιός. Το «ελευθέρας» θα ισχύσει από αύριο, Σάββατο και για 15 μέρες.
❁ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ!!!
Κωσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής ΝΔ, έπεσεν στα υψώματα Γράμμου – Βίτσι του Ελληνικού κοινοβουλίου! Κεφαλήν εν όψει πυρ ομαδόν από το αντάρτικο σώμα Δένδια – Κυριάκου! Έτος 2021 72 χρόνια μετά.
 ■ ΟΙ ΒΟΛΕΣ…
Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικές βολές αλλά εκείνος εξακολουθούσε να μάχεται όρθιος και χωρίς επιφυλάξεις. Επίσης, είχε ασχοληθεί με το «παιδομάζωμα» αλλοδαπών σε σχολεία των Αθηνών και μυαλό δεν έβαλε. Νάτον τώρα με το κεφάλι στα χέρια να περιδιαβαίνει στους διαδρόμους της Βουλής ψάχνοντας και στρατόπεδο να ενταχθεί.
 ❖ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…
Σκέφτεται δυνατά συνεχώς ο Κ. Μπογδάνος και αυτό ενίοτε λαμβάνεται ως ασθένεια σύγχρονη και ενοχλεί εκείνους που θέλουν με το ζόρι να πάθουν άνοια! Ενοχλεί εκείνους που δεν κατάφεραν να μας κάνουν Σοβιετία μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και έσπασαν τα μούτρα τους σ’ αυτά τα υψώματα στον λεγόμενο γ’ γύρο και ορισμένοι από δαύτους πήγαν στους παραδείσους της Τασκένδης, στα στρατόπεδα της Αλβανίας και στα διάφορα γκούλαγκ.
❁ ΤΟ ΧΡΕΟΣ…
Η τιμωρία του Μπογδάνου επικαιροποιεί ιστορικούς σταθμούς της χώρας μας η οποία στάθηκε όρθια πληρώνοντας όμως με ποτάμια αδελφοκτόνου αίματος μετά τον Οκτώβριο του 1944 που αποχώρησαν ηττημένοι οι Γερμανοί από την χώρα. Εκεί στα υψώματα Γράμμου – Βίτσι κι’ όχι μόνο σκοτώθηκαν Ελληνόπουλα κι αυτά πρέπει να κρατούμε στην μνήμη και όταν αισθάνεται κανείς εθνικό χρέος ας κάνει γιορτές μνήμης κι όχι μίσους όπως τις ονόμαζε η πλευρά της αριστεράς διότι δεν ήθελε να θυμάται τι έγινε.
 ■ Η ΕΝΕΔΡΑ!
Έπεσε σ’ ενέδρα του κομμουνιστή Παφίλη ο Μπογδάνος και «εκτελέστηκε» από την παράταξή του μ’ ένα Δένδια να παριστάνει τον Θιασώτη της αμνησίας. Ο Παφίλης όμως έμεινε εκεί να πανηγυρίζει την νίκη της αριστεράς επί της δεξιάς σε δύσκολους καιρούς για την χώρα.
 ❖ ΑΠΛΩΜΕΝΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ…
Θα πει κανείς, αξίζει να θυμάται κάποιος τέτοια γεγονότα ύστερα από μια τέτοια χρονική απόσταση; Ναι αξίζει! Όχι όμως όταν υπάρχει απλωμένος τραχανάς και μάλιστα όταν η κυβέρνηση ψάχνει στηρίγματα για μεγίστης σημασίας εθνικά ζητήματα όπως είναι η συμφωνία – συμμαχία με Γαλλία κι όταν έχεις να κάνεις  με τις απειλές από Τουρκία μεριά.
 ❁ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
Δεν είπε ψέματα ο Μπογδάνος αλλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή και ο χρόνος έστω και αν προκλήθηκε από αντίπαλο στρατόπεδο. Άντε τώρα να συμμαζεύει κανείς τους διάφορους νέους Ζαχαριάδηδες του ΣΥΡΙΖΑ που θα σηκώνουν την σημαία της επανάστασης φωνάζοντας το σύνθημα, μαζί με τους Παφίληδες «στο Βίτσι και στο Γράμμο, Μπογδάνε, σε χώσαμε στην άμμο»! Δεν θα έχουν άδικο αν κάνουν την αντιστροφή αυτού του συνθήματος.
 ■ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ…
Η Δεξιά στη χώρα μας μετά το 1950 στην προσπάθεια να χτίσει την Ελλάδα που έβγαινε από ένα 10ετή πόλεμο άφησε το πεδίο της προπαγάνδας στην αριστερά, η οποία, αν και έχασε στα πεδία των μαχών, εντούτοις κυριάρχησε στην προπαγάνδα. Απλά δεν τους βοηθούσαν η ιστορία και τα γεγονότα και σέρνονται σήμερα μ’ ένα ΚΚΕ να μάχεται να παραμείνει στα βουλευτικά έδρανα και να φωνάζει «παρών» στις ιστορικές μνήμες.
 ❖ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ!
Η ΝΔ, κόμμα δεξιό στον βασικό της κόρμο, δεν έχει την πολυτέλεια των ανθρωποθυσιών εν καιρώ ειρήνης. Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με μορφώματα της ακροδεξιάς που πουλάνε φθηνό πατριωτισμό σε πολλαπλά επίπεδα, μεταξύ των οποίων και αρνητών στον εμβολιασμό. Τους βλέπουμε καθημερινά στις πλατείες και τους δρόμους αυτούς τους «πατριώτες» να καπηλεύονται την γαλανόλευκη και τον σταυρό για να ξαναφέρουν πίσω τους Μιχαλολιάκους και τους Κασιδιάρηδες, τους οποίους χάιδευε η «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ επί 41/2 χρόνια και τους οποίους έκλεισαν στην φυλακή οι κυβερνήσεις του Σαμαρά και του Βενιζέλου και του Μητσοτάκη. Να μη το ξεχνάμε αυτό…
 ❁ Η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ…
«Οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι εχθροί της Ελλάδας ακόμη και από τους Τούρκους», είπε ο Μπογδάνος μεταφέροντας απόψεις του Γρίβα μετά από 70 χρόνια. Τι ήθελε να πει εν έτει 2021 ο εν λόγω Βουλευτής, ο οποίος δεν απόσωσε τον λόγο του και εκπαραθυρώθηκε; Αν ο βουλευτής δεν έχει εγκράτεια λόγου και πράξεων και λειτουργεί εν θερμώ, τότε πως να εμπιστευθεί κανείς ζητήματα υψίστης εθνικής σημασίας;
 ■ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ…
Η ΝΔ είναι η παράταξη εκείνη που δημιουργήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 και μόλις πρόσφατα συμπλήρωσε τα 47 χρόνια παρουσίας της. Είναι η παράταξη του Καραμανλή που νομιμοποίησε το ΚΚΕ ως κόμμα χωρίς όμως να σβήνει τις μνήμες που πόνεσαν την χώρα μας. Πρέπει όμως και η αριστερά να σέβεται την φιλελεύθερη παράταξη και να μη την χαρακτηρίζει ως κόμμα, δοσιλόγων. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς… γειτόνους, διότι φίλοι δεν θα γίνουν ποτέ!
❖ ΣΤΟ ΖΥΓΙ…
Εδώ που τα λέμε, ούτε ο Μπογδάνος εκφράζει την δεξιά ούτε ο Παφίλης του ΚΚΕ την αριστερά. Οι δύο μαλώνανε σε «ξένο αχυρώνα», όπως τα περιβόητα ζωντανά που όταν είναι καλοφαγωμένα ανταλλάσσουν κλωτσιές. Η κάθε παράταξη έχει γράψει την ιστορία της και ο λαός κρίνει ανάλογα με την ιστορία που έγραψαν, που άμα μπει στο ζύγι, είναι γνωστό τοις πάσι προς τα που θα γύρει.
❁ ΑΚΑΙΡΗ…
Εκείνο που έχει σημασία αυτή την ώρα είναι ότι με την άκαιρη ιστορική αναφορά του ο Μπογδάνος άλλαξε την ατζέντα των ημερών που είναι η συζήτηση και η επικαιροποίηση της συμφωνίας που έγινε πρόσφατα με την Γαλλία.
■ ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ!
Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαγραφούν από τις μνήμες μας τα γεγονότα της νεότερης Ελλάδας που στον απολογισμό της δεκαετίας του 40 μετράμε αίμα και δάκρυα. Το τέλος αυτού του δράματος γράφτηκε εκεί, στον Γράμμο και στο Βίτσι κι’ αυτό οι «ηττημένοι» δεν θέλουν να το θυμούνται. Φυσικά και δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι, άλλα ελληνόπουλα που έπεσαν θύματα μιας προπαγάνδας της Σοβιετίας που ήθελε και την Ελλάδα Βιλαέτι της όπως τα υπόλοιπα Βαλκάνια, τα οποία απελευθερώθηκαν το 1989 – 1990. Μόλις άνοιξαν αυτοί οι «παράδεισοι» λάκισαν οι φυλακισμένοι προς όλα τα σημεία του ορίζοντα. Τότε, το ’49, διαλύθηκαν τα σχέδια για την κατάληψη της Βόρειας Ελλάδας με τα σύνορα να μπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.