Τολμηρά: Δόγμα Τόσκα στην ασφάλεια των πολιτών;

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

❁ ΤΟ ΔΟΓΜΑ
Πάει να εφαρμοστεί και σήμερα το δόγμα Τόσκα «κάντε πως κοιμάστε αν στο σπίτι μπουν ληστές» κάτι τέτοιο ισχυρίζονται ακόμη και οι ίδιοι άνθρωποι προοδευτικής κατεύθυνσης μετά το θανάσιμο τραυματισμό κλέφτη περιουσιακού στοιχείου από αστυνομικούς που αυτή την φορά δεν έκαναν πως κοιμούνται για να μην πιαστούν στον ύπνο, αλλά έκαναν αυτό που προβλέπει το καθήκον.

■ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ
Στην πυρά οι εργαζόμενοι των 800 ευρώ για να προστατευτούν τα κλεφτρόνια που είχαν σαν επάγγελμα την κλοπή και οι νόμοι γι΄ αυτούς είτε είναι ανύπαρκτοι, είτε τους έχουν γραμμένους στα από τέτοια τους. Όχι μόνο αυτό, αλλά για να βάλουν τάξη στους άτακτους των δυτικών προαστίων στην Αθήνα κινδύνεψε η ζωή των αστυνομικών αφού ο διαρρήκτης τα έπαιξε όλα για όλα.

❖ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ…
«Ο καημένος ο Ρομά», σπαράζουν οι επαγγελματίες αρνητές της νομιμότητας. Τι έκανε; Ένα αυτοκινητάκι έκλεψε συνεχίζοντας την παράδοση εξασκώντας παράλληλα σ΄ αυτή την τέχνη και νεότερους απ΄ αυτόν. Όταν είδε ότι δεν τον παίρνει, στράφηκε εναντίον των αστυνομικών που από τύχη δεν έχασε κανένας την ζωή του όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις που ανάθεμα αν νοιάστηκε κανείς για τον θάνατό τους όταν «έπεσαν» στην ώρα του καθήκοντος.

❁ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ…
Δεν είναι ρατσιστικό το ζήτημα όπως το θέλουν οι «ειδικοί» που λυπήθηκαν που δεν ήταν αστυνομικός νεκρός. Απλά για κάποιους πρέπει να αποδοθεί το δίκιο στον κλέφτη επειδή ήταν Ρομά για να δείξουν πως νοιάζονται για τις μειονότητες. Όχι, κύριες και κύριοι. Το αγαθό της ζωής είναι για όλους μας το ίδιο και πρέπει να ξεκινάει η προστασία από εμάς τους ίδιους πρώτα. Κάτι ανάλογο πρέπει να συμβαίνει με τις περιουσίες.

■ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…
Όταν αποφασίζει κανείς να γίνει παράνομος αναλαμβάνει και τις ευθύνες του, ακόμα και για την ίδια την ζωή. Ο αστυνομικός είναι ταγμένος εκ του νόμου να προστατεύει ανθρώπους και αγαθά. Διαφορετικά ας τα καταργήσουμε όλα για να γίνουμε ζούγκλα. Την επόμενη φορά που θα χρειαστούμε τον αστυνομικό, θα κάνει εκείνος πως κοιμάται για να μείνουν ανοιχτομάτηδες οι πάσης φύσεως παραβάτες, οι οποίοι έχουν γίνει επαγγελματίες του είδους!

❖ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Προσέξτε! Ο συγκεκριμένος Ρομά 22 χρονών είχε παρελθόν στο «επάγγελμα», ενώ μαζί του είχε και έναν 16χρονο τον οποίο εκπαίδευε στην τέχνη. Δεν είναι όμως ρατσιστικό το ζήτημα, διότι τέτοιου είδους «τεχνίτες» τους βρίσκει κανείς σε όλα τα «στρώματα» τα κοινωνικά που ο καθένας τους βρίσκει έναν δικό του τρόπο για δράση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έπαιξαν οι δράστες και έχασαν και μάλιστα χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή. Όχι όμως χωρίς αιτία!

■ Η ΦΩΦΗ
Για τον πρόωρο χαμό της Φώφης δεν ταιριάζουν τα πολλά και μεγάλα λόγια. Η ίδια έδωσε το παράδειγμα του αγώνα για ζωή και στάθηκε όρθια επειδή διψούσε για ζωή. Θα λείψει από τα παιδιά της πρώτα, για τα οποία νοιάζονταν να μην ζήσουν την ορφάνια και μετά σε όλους όσους την γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Έκανε ένα βήμα μπροστά στη ζωή, λέγοντας ότι και ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Εκείνη τον νικούσε για δεκατρία ολόκληρα χρόνια, μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα όπου το πάνω χέρι πήρε ο θάνατος. Ας έχει καλό ταξίδι στην αιωνιότητα…

Διαβάστε τη συνέχεια με ενδιαφέροντα θέματα της Ηπείρου 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.